Det populære fodbold/racer spil Rocket League har på rekordtid etableret sig en esportsscene, der selv i Danmark så småt er ved at vokse frem. Blandt andet er der blevet afholdt to sæsoner af den største Rocket League liga, Rocket League Championship Series (RLCS), i både Europa og Nordamerika. 

Og den voksende scene får nu pludselig et kæmpe økonomisk boost. Det skriver espn.com. Skaberne bag Rocket League, Psyonix, har nemlig annonceret, at de vil investere 2,5 millioner dollars (svarende til cirka 17,5 millioner danske kroner) i Rocket Leagues esportsscene. Af dem kommer 1 million dollars til at gå til præmiesum til turneringer, her iblandt RLCS. 

Udover det går pengene også til mere tilstedeværelse til begivenheder, flere Rocket League aktiviteter, en Rocket League liga til de amerikanske universiteter og turneringer til Xbox. 

For to dage siden annoncerede Psyonix i fællesskab med Twitch den tredje sæson af RLCS, der begynder her på tirsdag. Her blev den samlede præmiesum til ligaen allerede hævet fra 1.7 milioner kroner til 2,1 millioner. Den stigning blev dog annonceret inden Psyonix nye investering, og det vides endnu ikke, hvor stor en andel af den ene million til turneringer går til RLCS. 

Senere i dag igangsættes den åbne tilmelding til RLCS, der har et uendeligt antal af pladser i den første runde. Som noget nyt er det nu tilladt for hold fra Oceanien at tilmelde sig, så i år kommer der til at være endnu hårdere konkurrence!

Og vi kommer med garanti til at se noget stærk dansk deltagelse i form af Copenhagen Flames Rocket League hold, der har erhvervet sig en 10. plads på EU's power ranking.

Du kan læse mere om RLCS her, hvor du også kan tilmelde dig og dit hold.