Metaen i League of Legends kan nogle gange godt være svær at styre sig ind på. Dog er der nogle, som oftest har styr på metaen; de professionelle. De bruger mere tid end mange andre på spillet og har samtidig en bagvedliggende infrastruktur med analytikere, trænere osv., som står til rådighed - goder den almene soloQ-spiller ikke har.

Hvis man er i tvivl, kan det oftest være fornuftigt at se på, hvad de professionelle spiller på scenen. Det er fordi, at metaen i den professionelle scene oftest også fungerer i den almene soloQ, men oftest ikke den anden vej. Siger du, at min full-attack-speed Janna jungle ikke er meta? Ja.

Toplane

Metaen i toplane har virkelig været domineret af tanks det sidste stykke tid, hvor især ovenstående champions har haft stor succes. En anden tank, der kunne nævnes, er Shen, som på tværs af de tre regioner har fået spilletid i 23 games og er derfor lige ud for Top 3. Det hænder, at tanks oftest bliver forbigået i soloQ, da vi alle er ivrige efter at give damage. Hvilket der også er rig mulighed for, da der stadig er en lang række virkelig stærke og high damage toplane champions, såsom Gangplank, Darius, Riven eller Illaoi. Disse champions er stadig gode i soloQ, men er ikke lige så dominerende i pro-play.

Jungle

Igen er der en af ovenstående champions, som har et langt højere antal picks end de resterende, hvilket er Kha'Zix. Det er dog værd at nævne, at Rengar stadig er en af de bedste (hvis ikke den bedste) jungler på nuværende tidspunkt. Dog er han stortset permabanned i pro-play såvel som soloQ. Andre nævneværdige junglers, som er gode i soloQ er: Vi, Hecarim og Zac, der kun har set begrænset eller ingen spilletid på tværs af regionerne.

Midlane

Ud fra antallet af gange, de ovenstående champions er blevet valgt, kan man hurtigt konkludere, at midlane har en langt større championpool end toplane og jungle. F.eks. ligger Syndra og Cassiopia lige ude for Top 3, hvor de begge er blevet spillet 27 gange. Andre midlaners, der er værd at nævne, er Katarina og Leblanc, der begge stadig er virkelig stærke i soloQ, men (ligesom Rengar) opnår de begge begrænset spilletid pga. bans. Men som førnævnt, så er der virkelig mange picks i midlane, der kan være viable, f.eks. Twisted Fate som Henrik "Froggen" Hansen har haft stor succes på.

Marksman

Marksman (eller ADC) som rolle er gået fra tidligere at være den primære carry på holdet til nu at være i en mere support-lignende rolle, hvis man ser på de tre mest spillede champions. Fællestrækket ved disse champions er, at de alle har et long range ulti, der kan fungere som engage - derudover har de allesamen CC. Dog er der stadig flere af de "old school" marksmen, som fungerer i soloQ, f.eks. er Twitch, Caitlyn og Vayne tre carries med et kæmpe late-game potentiale til at bære holdet det sidste stykke.

Support

Supportrollen er en af de mere rodet roller, når det kommer til metaen lige nu. Der er virkelig mange forskellige supports, der er stærke lige pt., men rollen er på nuværende tidspunkt domineret af champions, der nærmest er tættere på at være midlaners end supports. Og hvis det ikke er midlaners i supportrollen, så er det en marksman, hvor der er set en stigende grad af Miss Fortune support (23 gange) i NA LCS, EU LCS og LCK. Mere klassiske supports, som har set spilletid er Karma, Lulu og Bard, der allesammen stadig har en masse at tilbyde.

Hvad synes du om metaen på nuværende tidspunkt?