Hvis du kan sige ja til én eller flere af følgende spørgsmål, så kan det meget vel være, at den perfekte ungdomsuddannelse er på vej til dig.

  • Har du lyst til at arbejde med spil?
  • Vil du gerne lære noget om grafisk design og mulighederne i spilindustrien? 
  • Og kan du godt lide at spille computer?

Thy-Mors HF og VUC i Thisted tilbyder nemlig efter sommer en helt ny hf-uddannelse, som der tager afsæt i esport. På uddannelsen kommer eleverne til at lære om grafisk design og om, hvad man kan arbejde med inden for spil- og medieindustrien. 

I den forbindelse kommer eleverne også til at skulle spille computer i undervisningen. 

Manden bag linjen, vicerektor og uddannelseschef Erik Dose Hvid, forklarer, at man med linjen vil forsøge at kombinere det bedste fra begge verdener.

Uddannelsen kommer til at stå på to ben. Der bliver en ren uddannelsesmæssig side, hvor de får en gymnasiel uddannelse. Og så bliver der en anden del, som er spildelen, hvor vi giver dem mulighed for at udleve deres passion for esport. Men de to verdener skal også hænge sammen. Nogen af de ting, vi tager op i undervisningen, vil de skulle arbejde med i forbindelse med gamingen.

Spillinjen er rettet i mod de elever, som drømmer om en videregående uddannelse eller en karriere inden for spilindustrien, IT- eller kommunikationsbranchen. Ud over det vil der også være fokus på medier og management, så den også kan bruges til at søge job inden for selve esportsbranchen. Blandt nogle af de bærende fag er der design på B-niveau og mediefag på C-niveau. 

Og som sagt kommer eleverne også til at spille computer nogle af dagene. Erik Dose Hvid forklarer, at de sammenlagt kommer til at spille computer én skoledag om ugen.

Udover selve linjen vil gymnasiet også gerne oprette et decideret foreningsliv omkring esporten. Erik Dose Hvid fortæller, at de fra gymnasiets side gerne vil opbygge et spilmiljø. Det betyder, at eleverne også skal ud og spille til LAN's og andre konkurrencer. 

For at sætte gang i uddannelsen afholder Thy-Mors HF og VUC et Game Event her på lørdag d. 4. februar. Her vil selve uddannelsen blive præsenteret og samtidig vil der være oplæg omkring esporten generelt.