Dota Pit League Season 5 var ramt af tekniske problemer, lige fra starten til finalen. Den danske spiller Andreas "Cr1t-" Nielsen skrev en tweet om problemet, før turneringen var rigtigt gået igang. 

Det viste sig at Cr1t- ikke var den eneste der havde problemer, men stort set alle spillere.  Der blev pauset 2-5 gange hvert game, da spillere blev ved med at disconnecte og dette gjorde at mange kampe blev skubbet flere timer, grundet de mange tekniske fejl. 

Værst var finalen, hvor Evil Geniuses skulle kæmpe mod OG, som var blevet udsat i næsten 3 timer, og først derefter blev de tekniske fejl først for alvor taget seriøst. Få minutter minutter inde i det andet game, stoppede de det og måtte tage over 2 timers pause, før spillet blev sat i gang igen. Her havde alle spillere fået en ny computer og havde dermed også nye brugernavne, så man kunne ikke se hvem der var hvem. Det var casterne heldigvis gode til at fortælle folk, som resten af finalen blev spillet med de uvante navne. Selvom de havde fået nye computere, var der stadig nogle tekniske fejl og finalen der skulle have været startet klokken 18:50, blev først færdig 03:30 om natten. 

Selve finalen, Evil Geniuses mod OG, var en Bo5 og blev trukket ud i det femte game, efter begge hold havde vundet to games. I sidste ende løb Evil Geniuses med sejren, og det var ikke første gang at Evil Geniuses havde vundet over OG. 
Det var en sand maratonkamp, men i sidste ende kunne Crit1-  se sig sejrsrig over hans tidligere holdkammerat fra OG, Johan "N0tail" Sundstein.

En af favoritterne i Dota Pit League Season 5 var Digital Chaos, da de var det eneste hold der var blevet inviteret til turneringen, efter at Wings Gaming meldte afbud. Men til manges overraskelse blev de som de første i turneringen sendt hjem, efter at have tabt til både Team Secret og Team Faceless.