Det amerikansk baserede esports organisation Cloud9, er igen tilbage i Dota 2 efter en pause på over et år. 

Det nye Cloud9 hold består nu af de fem danskere fra det tidligere The Imperial, som tilbage i december annoncerede at de havde skrevet kontrakt med et andet hold. Det var dog først i januar, at de løftede sløret for hvilket hold, de havde skrevet kontrakt med, nemlig Cloud9. 

Der havde været spekulationer om, at de fem danske spillere skulle spille for FCK, efter at FCK havde annonceret at have investeret et tocifret millionbeløb i esport. Det viste sig at både FCK og Nordisk Film ejer det nye danske esport hold, North, der har planer om at lave et Dota 2 hold i fremtiden. Hvilket ikke er så overraskende med Jacob "Maelk" Toft-Andersen som sportsdirektør. 

Cloud9 har tidligere haft de to danske spillere, Johan "N0tail" Sundstein og Rasmus "MiSeRy" Filipsen på deres hold der begge spillede support. Både N0tail og MiSeRy spillede for Cloud9, indtil hele holdet blev afskediget efter en skuffende præstation ved The International 2015. Cloud9 lavede et nyt hold, men efter blot tre måneder blev det nye hold afskediget, og Cloud9 har ikke haft et Dota 2 hold siden. Det er tiden med N0tail, som denne dokumentar fra The Economist omhandler. 

De tidligere Imperial spillere har formådet at imponere siden september hvor de sluttede sig til The Imperial. De fem danske spillere vandt den europæiske kvalifikation til WESG og over 200.000 kr.


195
AK
53 kr.
277
AKRacing
2689 kr.
245
Paracon
649 kr.
200
M4A4
44 kr.
25
cod
375 kr.

De fem danske spillere skal spille under Cloud9 til WESG i Kina. Turneringen kører fra den 12 til 15 januar, og der spilles om en samlet præmiepulje på over 10 milioner kr. 

Da WESG har den regel, at et hold skal bestå af fem spillere fra samme land, så betyder det at mange hold er blevet lavet specifikt til denne turnering. Danil "Dendi" Ishutin og Victor "GeneRaL" Nigrini der normalt spiller for Natus Vincere, spiller for holdet Ukraine, sammen med tre andre ukrainske spillere. Hvor ukrainerne må ses som de stærkeste konkurrenter i et svagt felt. Dette giver Cloud9 en fordel over mange af de andre hold, da danskerne har spillet sammen i mange år, og kan kommunikere godt med hinanden, hvilket man nok ikke kan forvente at hold, der kun er sammensat til WESG. Vi håber i hvert fald på at se Cloud9 i finalen!

Det nye Cloud9 hold består af:

  •  Marcus "Ace" Hoelgaard
  • Jon "13abyKnight" Andersen
  • Mikki "HeStEJoE-RoTTeN" Mørch Junget
  • Danny "NoiA" Mørch Junget
  • Christoffer "Ryze" Borregaard Winther

Cloud9 skal spille sin første kamp mod Fantastic Five d. 12 januar kl 4:30 om morgenen.