Det har længe ulmet, at der skulle til at ske noget stort med de to League of Legends-ligaer, NA og EU LCS. Flere hold har klaget over den økonomiske ustabilitet, og derfor kommer Riot nu med en række forandringer, der både omhandler det økonomiske men også det liga-mæssige. Blandt andet fordobles præmiepuljen i NA, og EU overgår til et bedst ud af tre-system. 

NA

I NA kommer der hovedsageligt en række økonomiske fornyelser. Præmiepuljen fordobles til omtrent 1,4 millioner danske kroner, hvor vinderholdet får de 700.000 af dem. Riot garanterer nu også hvert hold 350.000 kroner per split oveni de eksisterende udbetalinger fra hold-icons.

Ud over det vil det hold, der ender på ottendepladsen i et split ikke længere være i nedrykningfare. Tidligere har de tre nederste hold skulle spille oprykningskampe om at have en chance for at være med i næste sæson, men fra 2017 af er det kun de to nederste hold. Den ændring kommer, fordi holdejerne har klaget over den store økonomiske risiko, der er i at ryge ned i Challenger Series. 

Slutteligt har Riot indgået et samarbejde med mæglerfirmaet JAMS. JAMS skal som uafhængig samarbejdspartner være med til at løse eventuelle konflikter og klagesager, der måtte komme i mellem holdene og Riot i fremtiden. 

EU

Fra 2017 af kommer EU LCS til at se store ændringer til deres ligasystem. Først og fremmest vil der fremover blive spillet bedst ud af tre i stedet for det eksisterende bedst ud af to-system. 


9
Steelseries
929 kr.
445
AKRacing
2689 kr.
21
DXRacer
3099 kr.
31
Mousesports
2799 kr.
20
HyperX
689 kr.

Derudover vil holdene nu blive splittet op i to grupper. De to højest-seedede hold, hvilket i næste sæsons tilfælde er G2 Esports og H2k, vil blive placeret i hver deres gruppe, henholdsvis Gruppe A og Gruppe B. Derefter udvælger det højest-seedede hold, altså G2, det hold, som skal være i den modsatte gruppe. Herefter skal H2k vælge hvilket hold, der skal være i Gruppe A. Efterfølgende er er det så det hold, der blev placeret i Gruppe B af G2, der skal vælge det næste hold, der ender i Gruppe A. Sådan kører systemet videre.

Holdene spiller så internt mod hinanden i grupperne fra uge 1-3. Herefter skal de spille imod hold fra den anden gruppe i ugerne 4-7. Slutteligt kommer de så tilbage og spiller i deres egen gruppe, før vinderne bliver fundet. 

Ligesom i NA er det kun to hold, der kommer i nedrykningsfare. I EUs tilfælde bliver det så de to hold, der hver ender på femtepladsen i deres gruppe. Desuden bliver præmiepuljen også fordoblet, og hver hold får også garanteret de 350.000 kroner.