Her på gaming.dk har vi i noget tid nu fulgt konflikten i mellem Riot Games og NA LCS holdene. Og nu kommer Riot med en helt ny regel til deres topliga som med garanti vil få diskussionen til at blusse op igen. Det skal nemlig ikke længere være muligt for NA søsterhold at kvalificere sig til LCS. Det betyder altså, at underhold som Team Liquid Academy og Cloud9 Challenger ikke længere må spille i promotions, selv hvis de ender på topplaceringer i Challenger Series.

Det offentliggjorde en af Riots esportskoordinatorer, J.T. Vandenbree, på Twitter for et par dage siden. 

Den nye regel gælder dog kun fremadrettet, så Cloud9 får stadig lov til at sælge det spot, de netop har fået, efter at Cloud9 Challenger kvalificerede sig til LCS. For fremtiden kan det dog ikke lade sig gøre. Og J.T. Vandenbree forklarer på Twitter, at de netop har indført reglen for, at LCS holdene ikke kan farme sig til store pengebeløb ved at lade deres challenger hold spille sig til LCS.


9
Steelseries
929 kr.
31
Mousesports
2799 kr.
22
Octane
2489 kr.
20
DXRacer
3099 kr.
147
Billig
649 kr.

Det vil sige, at hvis et søsterhold ender i top 2 i Challenger Series, og derved normalt ville have kvalificeret sig til promotions, så vil det i stedet blive det næste hold i rækken, der skal kæmpe om en plads i LCS. 

J.T. Vandenbree uddyber dog, at den nye regel blot er en midlertidig løsning, fordi Riot stadig arbejder på et bedre ligasystem for både LCS og Challenger Series. 

Han forklarer også, at reglen udelukkende er gældende for NA hold, og at EU selv må finde ud af, om de vil indføre en lignende regel.