I sidste uge bragte vi nyheden om, at Dansk Firmaidrætsforbund i samarbejde med eSport Danmark gerne vil udbyde en helt ny uddannelse, der træner folk til at blive officielle esportsinstruktører. Derfor tog vi kontakt til Søren Erik Nielsen, der er en af de projektansvarlige for uddannelsen hos Dansk Firmaidrætsforbund for at høre mere om initiativet. 

Han forklarer, at uddannelsen som esportinstruktør vil være sammensat af flere kurser. På nuværende tidspunkt er Dansk Firmaidrætsforbund i gang med at udvikle grundkurserne, der skal fokusere på at gøre instruktørerne i stand til at undervise i esport generelt. Denne del er tilgængelig for folk med basal viden om esport og vil vare en weekend – fredag eftermiddag til søndag eftermiddag. Senere er det planen, at der tilbydes kurser, hvor man kan specialisere sig yderligere indenfor et enkelt spil eller område. Der vil også være grundkurser for folk uden den store erfaring med esport.


Hvad består uddannelsen af?

På Dansk Firmaidrætsforbunds hjemmeside står der, at uddannelsen skal "standardisere formidlingen af eSport, give instruktørerne indsigt i planlægning og afholdelse af eSports-aktiviteter og samtidig gøre instruktørerne til gode forbilleder inden for eSporten." 

Nærmere bestemt betyder det, at uddannelsen vil klæde en på til at kunne undervise andre i esport. Projektansvarlig Søren Erik Nielsen forklarer dog, at coach delen først kommer på senere kurser. Denne del af uddannelsen skal hjælpe esportinteresserede med at blive undervisere -  og herunder forstå, hvordan man underviser på en god måde. Uddannelsen kommer også til indeholde rådgivning om kost og motion, så der kommer en sund bevidsthed ind i gaming kulturen. 

Det er vigtigt for Dansk Firmaidrætsforbund, at uddannelsen baner vej for brugen af esport socialt og i foreninger. 


149
Billig
649 kr.
445
AKRacing
2689 kr.
20
HyperX
689 kr.
9
Steelseries
929 kr.
22
Octane
2489 kr.

"Det er vores hovedpointe i det her. Vi vil gerne have sundhed ind over, men det allervigtigste er at skabe nogle fællesskaber og nogle steder at mødes for dem, som har gaming som deres interesse og deres hobby."

At sætte fokus på sundhed betyder dog ikke at indføre løbeture eller fodboldkampe i esportundervisningen. Dansk Firmaidrætsforbund vil i stedet sætte fokus på trivsel, fællesskab og samtidig gøre det lettere samt mere attraktivt for gamere at træffe sundere valg i deres hverdag. 


Hvad kan man bruge uddannelsen til?

Foruden at standardisere undervisningen i esport er hovedfokusset med uddannelsen at klæde virksomheder, skoler, klubber, foreninger o. lign. på til at bruge esport socialt og skabe foreningsliv. Derfor vil virksomhederne og foreninger kunne bruge esporten på samme måde, som man bruger fodbold eller andre sportsgrene til at opbygge socialt liv både internt og i mod andre klubber. 

Men Søren Erik Nielsen forklarer, at Dansk Firmaidrætsforbund og eSport Danmark også har planer om i fremtiden at udbyde viderebygninger af uddannelsen, så man i højere grad kan specialisere sig i et enkelt spil og måske på sigt udvikle sig som esports coach.


Hvor og hvornår bliver uddannelsen udbudt?

Det er endnu ikke på plads, hvor kurset bliver udbudt, men Søren Erik Nielsen forklarer, at det skal være muligt at tage kursusset, ligegyldigt hvor man bor. Den vil derfor blive tilbudt forskellige steder i landet, og der vil i nogle tilfælde være mulighed for overnatning, hvis man bor langt væk. 

Ambitionen er, at Dansk Firmaidrætsforbund er klar til at certificere de første instruktører til januar. 


Hvem kan tage uddannelsen og hvordan tilmelder man sig?

Instruktøruddannelsen har en bred målgruppe og kan både være virksomheder, foreninger, skoler, klubber og enkeltpersoner. Det eneste, der er påkrævet er, at man har en basisviden omkring esport og computer generelt.

Når hjemmesiden til tilmelding er oppe, vil alle via en simpel tilmelding kunne tilmelde sig kurset. Der kommer til at være et deltagergebyr for at tage uddannelsen, men Dansk Firmaidrætsforbund har endnu ikke fastsat, hvor mange penge der er tale om. Søren Erik Nielsen understreger dog, at beløbbet er til at betale selv for enkeltpersoner.