Til weekendens Dreamhack lykkedes det danske Tricked eSport's LoL-hold at kæmpe sig til Challenger Series kvalifikationen. Men for Trickeds nye toplaner, Peter "Atom" Thomsen, slutter rejsen ikke der. Han har tidligere spillet for LCS-holdet Giants! Gaming, og han går med drømme om at spille sig derop igen. Vi tog en snak med ham for at høre ham om, hvordan turen har været fra spanske Giants til danske Tricked, om de har niveauet til LCS, og hvordan fremtiden kommer til at se ud for den dygtige LoL-spiller. 

Hvordan startede du din karriere?

Jeg begyndte at spille LoL i slutningen af season 2, og inden jeg blev professionel, spillede jeg en masse soloqueue. I starten var det bare for sjov, men i season 4, da jeg kom op i Challenger, begyndte jeg at tage det mere seriøst. Og når man ligger deroppe, lægger folk mærke til en. Fnatic kontaktede mig, og jeg var til trial hos dem, men jeg var super nervøs og endte med ikke at blive optaget på holdet. Derefter begyndte jeg at skrive ansøgninger til flere LCS-hold, og så endte det med at jeg kom til trial hos Giants. På grund af den erfaring, jeg havde fra min trial hos Fnatic, gik det meget bedre, og jeg blev optaget hos Giants.


Hvordan var det at spille for Giants?

Jeg havde aldrig spillet live før og lige pludselig skulle jeg ud og spille foran tusinder af mennesker. Så de første par uger var ret nervepirrende, og jeg var super nervøs. Men efter 3-4 uger bliver man vant til det, fordi det er ens arbejde. Der var jeg dog ikke så længe, da tre af os blev replaced, fordi vi ikke havde så gode resultater.


12
AKRacing
3199 kr.
20
DXRacer
3099 kr.
147
Billig
649 kr.
18
HyperX
689 kr.
31
Mousesports
2799 kr.


Hvad skete der så?

Derefter stod jeg uden hold i en måned, men så blev jeg kontaktet af franske Melty eSports, der skulle spille Challenger Series kvalifikation. Vi kvalificerede os ikke, men jeg blev hos dem et halvt år, selvom jeg kun havde aftalt, at jeg ville hjælpe dem med Challenger Series kvalifikationen. De tilbød en god løn, og organisationen behandlede os rigtig godt. Her spillede vi nærmest kun mod Millenium i de franske turneringer, da vi var de to eneste gode hold i Frankrig. Men her til oktober begyndte jeg så at snakke med Tricked, da jeg så større chancer med et dansk hold. Så vi fik en aftale i stand med dem.


Så gik du vel ned i løn?

Ja, en smule. Men for mig gælder det om at komme ind i Challenger Series, og det er ikke kun penge, der tiltrækker mig.


Hos Tricked har i ambitioner om at nå LCS. Har du niveauet til at kunne klare dig i LCS nu i forhold til, da du spillede på Giants?

Det er svært at sige. Vi er kun lige startet op, så vi skal stadig bruge noget tid på at øve. Men jeg tror sagtens, at vi kan komme deropad. Ellers ville jeg heller ikke have sagt ja. Personligt tager jeg det skridt ad gangen, og først går vi efter Challenger Series.


Hvordan er det at gå fra et fransk til et dansk hold?

Det er jeg super glad for. Jeg var den eneste udlænding sammen med fire franskmænd. Når vi spillede, snakkede vi engelsk, men bagefter kunne de godt finde på at snakke fransk, så der forstod jeg ikke rigtig noget. Men nu kan jeg snakke dansk, og vi er også gode venner uden for spillet.


Hvad kan du bidrage med fra din tid i LCS ?

Jeg har en masse teamerfaring, og jeg er vant til at spille competitive og spille på scener. Vi har en del, der har spillet competitive, og vi hjælper dem, der ikke har prøvet det før. Det hjælper en del, at vi har en masse, der ved, hvad der skal ske på mappet


Hvis der pludselig kommer et godt tilbud fra en LCS-klub, kunne du så finde på at tage det?

Lige nu forventer jeg ikke, at det ville ske. Så det er svært at sige. Det kommer an på, hvad det er, for jeg ville ikke være særlig interesseret i at komme på et tabende hold i LCS igen. Det er ikke den fedeste følelse, når man kun taber.


Men hvad nu hvis, det var et tilbud fra en stor klub?

Jeg ville helst, at jeg kom derop sammen med Tricked. Det er det, jeg satser på. Jeg kan ikke rigtig svare på spørgsmålet, når det ikke er en realitet. Det ville være sådan noget, jeg skulle overveje.


Kommer du til at bruge hele dit liv på LoL?

Jeg ved ikke, om det bliver hele livet. Lige nu er planen, at jeg nok stopper på et tidspunkt og begynder at læse noget computer på universitetet. Men det kan godt være, det ændrer sig.


Kunne du finde på at blive coach?

Det kunne jeg godt, men lige nu vil jeg helst bare spille selv, fordi det er sjovere. En coach skal sidde og spectate alle games, og det er jeg ikke rigtig typen til. Jeg vil selv meget hellere spille. Det er også det, der driver. Jeg synes, det er et fedt spil, og jeg vil gerne vise, hvad jeg kan.


Hvad er det ultimative mål for dig inden for LoL?

Det er nok det her. Hvor man går fra bunden og kvalificerer sig videre til Challenger Series og derefter til LCS. Og det gør det bare federe, at det er et dansk hold. Så fremstår man ligesom ”Danmark”, når man ser os spille.


Hvad med at vinde et split eller kvalificere sig til Worlds?

Det kunne være den ultimative drøm (at kvalificere sig til Worlds red.). Men jeg synes også, at det at være på et dansk hold er rigtig vigtigt, og at man alle sammen er gode venner på holdet. Vi har det virkelig sjovt sammen, og det er en fed følelse at vinde sammen.

Til januar går det for alvor løs for Atom og resten af Tricked, når de skal spille kvalifikation til Challenger Series. Indtil da kan du nyde at se det nye danske tophold, når de på lørdag d. 3. december skal spille finalen til Danish Master League, hvor Tricked er favoritter.