Der har de sidste mange måneder kørt en enorm diskussion i mellem LCS-holdene og Riot. LCS-holdene mener nemlig, at deres muligheder for at tjene penge er stærkt begrænsede på grund af Riots mange regler. I første omgang førte det til, at Riot gav sig og indførte en række store ændringer til LCS-holdenes fordel. 

Men i følge et brev, der blev lækket til slingshotesports.com var NA-holdene stadig ikke tilfredse og krævede en ny aftale med Riot. Men nu skriver theesportsobserver.com, at NA-holdene alligevel har valgt at overgive sig og underskrive Riots forslåede aftale for 2017. 

The Eports Observer har været i kontakt med flere kilder tæt på LCS-holdene, der forklarer, at samtlige 10 hold i NA er gået med til at skrive under på Riots aftale. Eftersigende skulle det være fordi, at Riot er tyget til trusler over for NA-holdene. 

Blandt andet skulle Riot Games have truet Cloud9. For nyligt har Cloud9s Challenger Team kvalificeret til LCS efter have vundet Promotions. Men på grund af LCS-reglerne skal de sælge det ekstra spot i ligaen. Men i følge The Esports Observer har Riot nu truet Cloud9 med, at de ikke kunne få lov til at sælge pladsen. Et salg, der ville have have givet C9 en indtjening på lige omkring en million dollars. Det kunne de kun få lov til, hvis de underskrev kontrakten for 2017. 

Ud over det har Riot eftersigende truet med at give NA-holdet Echo Fox lov til at indhente de spillere, de havde lyst til, fra de andre hold, lige gyldigt om de var under kontrakt eller ej. Echo Fox var nemlig det eneste hold, der var uenig med de andre NA-hold og som gerne underskrev Riots aftale fra starten af.  


12
AKRacing
3199 kr.
31
Mousesports
2799 kr.
21
DXRacer
3099 kr.
149
Billig
649 kr.
20
HyperX
689 kr.

Hos Riot har man dog et en helt anden holdning til sagen. The Esports Observer har været i kontakt med en unavngiven talsmand hos Riot Games, der forklarer, at:

Vi har ofte været i kontakt med NA LCS ejerne angående deres deltagelse i 2017 sæsonen, og der har ikke været nogen diskussion om at sælge LCS-pladserne i tilfælde af, at de ikke ønsker at deltage eller overtrædelse af vores regler omkring indhentningen af spiller, der er under kontrakt.