Det er efterhånden ved at være juletid. Og med de mange udsalg på Steam, G2A.com osv. kommer man hurtigt til at bruge mange penge på nye spil. For slet ikke at tale om Black Friday udsalget, der netop er overstået. Men ofte ender man med at købe en masse spil, som man slet ikke gider at spille. Med over 200 spil på min egen Steam liste + det løse, taler jeg af erfaring. Derfor vil jeg præsentere fem spil af nyere generation, man i stedet bør vende finde frem igen, så man ikke behøver satse penge på nye spil. 

Skyrim

Billedresultat for skyrim

For nyligt blev jeg mindet om det seneste kapitel i Elder Scrolls sagaen, da en af mine venner spillede den nye Remastered udgave på sin Playstation. Derfor måtte jeg også lige finde det frem igen på PC. Et spil, jeg ellers ikke har rørt siden 2014. Men spillet er stadig verdensklasse. Med en gigantisk og flot verden at udforske, op til 200 timers gameplay og fantastisk replay value er det en all-time klassiker. Siden er der endda kommet tre ekspansions og utallige mods, så man altid kan finde på noget nyt sjovt at lave. Du kan endda downloade high texture mods, så grafikken på PC lever op til 2016 standarder og er endnu pænere at kigge på. I Skyrim er der rig mulighed for at bruge hele sin december + sin juleferie og aldrig blive træt af spillet. Og så kan du customize din hero, lige som du har lyst både udseendes mæssigt og class mæssigt, så den passer perfekt til dig og din spillestil. 

Assassins Creed 2

Billedresultat for assassins creed 2

Som en stor fan af Assassins Creed serien er det altid meget nemt at svare, når folk spørger: "Hvad er det bedste Assassins Creed?" For selvom jeg er glad for de fleste af spillene, er det som om, at 2'eren er det eneste, Ubisoft kom helt i mål med. På trods af en forfærdeligt 1'er, der skuffede alt og alle, valgte Ubisoft alligevel at give franchiset en chance mere. Og guds tak og lov for det. Selvom 2'eren ikke helt har den samme store verden at udforske, som det første spil havde, så er alting langt mere gennemført. Controls'ene og kampsystemet er rigtig godt og byerne, man kravler rundt i, er meget flotte. Ubisoft fortsatte fra historien på 1'eren, men den blev lige gjort 10 gange bedre, og hovedpersonen Ezio Auditore gennemgår en enorm og karaktertro forandring i løbet af spillet. Noget, der blev gjort endnu mere ud af i de to efterfølgere, Brotherhood og Revelations. 


20
HyperX
689 kr.
21
DXRacer
3099 kr.
31
Mousesports
2799 kr.
446
AKRacing
2689 kr.
150
Billig
649 kr.

Mass Effect

Billedresultat for mass effect

Et af Biowares helt store projekter og klassisk eksempel på RPG Sci-fi genren. Det første Mass Effect var banebrydende på mange måder. Noget, der desværre blegner, når man kigger på, hvordan spilserien endte (Ingen spoilers her). Men 1'eren holder stadig. Her er en stor verden at gennemsøge og rigtig mange små quests og collectables, man kan lede efter. Den fantastiske historie, der sender en ud og fare rundt i rummet for at redde galaksen, giver virkelig spilleren en episk følelse. Og de mange valg og dilemmaer, man står over for er med til at sætte en i hovedpersonen, Shepards, sted. En af de få problemer med spillet er det forbandede "heat" system på våbnene, som de heldigvis fjernede i 2'eren, men ellers nyder man hvert sekund af Mass Effect. 

Batman: Arkham City

Billedresultat for arkham city

I 2009 var verden vidne til fødslen af et helt nyt take på Batman spil, da Arkham Asylum blev udgivet. Både det og efterfølgeren, Arkham City, blev rost til skyerne og er stadig episke spiloplevelser. 3'eren, Arkham Origins, levedet ikke helt op til forventninger, og det nyeste (og desværre sidste) kapitel i serien, Arkham Knight, er endnu for nyt til at vurdere, om det bliver en klassiker. Men Arkham City er et perfekt eksempel på et totalt gennemført spil, der levede op til alt hype. Verdenen, man bevæger sig i, er ikke så stor, men på trods af det er der utrolig meget at lave med mange sidequests og challenges. Kampsystemet er fænomenalt, og man bliver hurtigt opsat på at lave perfekte komboer og bruge de mange angreb og teknikker, som Batman har. Og den flotte grafik og historien er meget tro mod tegneserierne, uden at det bliver alt for fjernt for en ikke-superheltekender.

L.A. Noire

Billedresultat for la noire

Som et helt nyt og eksperimenterende projekt forsøgte Rockstar Games i 2011 at tage deres skabelon fra den populære Grand Theft Auto (GTA) serie og overføre det til et krimispil. Det kom der L.A. Noire ud af, og der kan man kun ønske Rockstar tillykke med et vellykket og gennemført spil. Spillet blander mange elementer så som ansigtsaflæsning, skuddueller og biljagter sammen i et perfekt mix, der giver en følelse af rigtigt at leve det action packed liv som detektiv. De forskellige scenarier, man skal finde hoved og hale i, bindes rigtig godt sammen i et stort plot, der bliver mere og mere intenst, uden at spillet mister sin grundform. Sammen med det har Rockstar opbygget et fantastisk flot univers, der bringer en tilbage til et USA i efterkrigstidden i slutningen af 1940'erne. Hvis du kan lide GTA, vil du helt sikkert også kunne lide L.A. Noire.