Esport går efterhånden i retning af at blive anset som en fritidsaktivitet på lige fod med gymnastik og andre idrætsgrene. Flere esportsklubber som Marienlyst Esport og Sørby eSport tilbyder unge mennesker mulighed for frit at komme ned i deres klubber og game i samvær med andre. 

Men der mangler endnu en uddannelse i esportarrangering, der standardiserer planlægning og afholdelse af esportsevents. Men det bliver der lavet om på nu, for Dansk Firmaidrætsforbund er ved at starte en officiel esportsinstruktøruddannelse.

I samarbejde med eSport Danmark har Dansk Firmaidrætsforbund længe arbejdet på uddannelsen, som de forventer vil starte op til januar næste år. Uddannelsen skal give dem, der tager den, et bedre indblik i esport og klæde dem på til at arrangere esportsevents. 

Instruktørerne skal endvidere uddannes i at formidle esporten til resten af landet og gøre dem til ambassadører for sporten. 

Dansk Firmaidrætsforbund skriver også på deres hjemmeside, at uddannelsen skal være med til at løfte både det sociale, pædagogiske og faglige niveau inden for esporten. 


12
AKRacing
3199 kr.
23
Octane
2489 kr.
446
AKRacing
2689 kr.
9
Steelseries
929 kr.
21
DXRacer
3099 kr.

Som nævnt er det planen, at uddannelsen skal være tilgængelige fra januar 2017, men indtil da har Dansk Firmaidrætsforbund arrangeret en pilottest af uddannelsen hos eSport Roskilde her i december. Når uddannelsen starter helt op, vil den blive tilbudt til de forskellige firmaidrætsforeninger og esportsklubber.

Kommer det her til at løfte niveauet for professionaliseringen af esporten?