I løbet af de sidste par år har vi set en hel ny spilgenre udvikle sig til at blive en af de mest spillede og sete. Det er naturligvis MOBA genren, jeg omtaler. En af datidens mest populære MOBA's, som også har været med til at starte bølgen, er Warcraft III mappet Defence of the Ancients, bedre kendt som Dota. Det har i dag fået sit eget standalone game samt en række lignende spil; det mest populære værende League of Legends. 

Og udviklerne bag Warcraft III, Blizzard, har, som de fleste er bekendt, også lavet deres eget MOBA, Heroes of the Storm. Men selvom, at Blizzard holder spillertallene for HotS skjulte, så er det tydeligt at se, at det ikke er blevet en lige stor konkurrent til de eksisterende MOBA spil, som Blizzard håbede. 

Det kan man fx se på google søgningerne de sidste 12 måneder efter Heroes of the Storm, der ligger lavere end LoL og Dota 2. 

Derfor ser det nu ud til, at Blizzard forsøger sig med en stor promotion kampagne af HotS, der både skal bringe flere seere til Twitch og spillere til selve spillet. På Twitch.tv har de for tiden promoted HotS, så det ligger i toppen; et spil, der normalt ligger på 12. pladsen i views og derfor ikke får så meget opmærksomhed. Det kan vise sig at være en nødvendighed, for i følge tracker hjemmesiden gameloco.com lå Heroes of the Storm i oktober kun på en 21. plads over streamede spil på alle hjemmersider.  


445
AKRacing
2689 kr.
20
HyperX
689 kr.
21
DXRacer
3099 kr.
9
Steelseries
929 kr.
12
AKRacing
3199 kr.

Ud over det har Blizzard i en begrænset periode udlovet to event quests i HotS. Den ene kræver, at man spiller 15 games enten mod rigtige spillere eller bots for at få et legendary skin til Genji, en karakter fra Overwatch. Den anden kræver, at man spiller 30 games, hvilket giver en række karakterer til HotS + et mount, Med de quests håber Blizzard sandsynligvis på at trække en del nye spillere til HotS. 

Der er dog nogle eksperter, der mener, at HotS langtfra er et dødt spil, som fx dotsesports, der beskriver det i den her artikel fra juni til trods for problemer på esportsscenen. Men til dette års BlizzCon blev der dog alligevel sat rekord i form af prize poolen på 1 million$ til vinderen af HotS turneringen. Det er dog første gang, at prize poolen til en HotS turnering overstiger 500.000$, og det er også kun Blizzard selv, der skubber præmierne derop. 

Hvad tror du? Er Heroes of the Storm ved at svinde ind?