Blizzards "casual" turnering til Overwatch under BlizzCon, Overwatch World Cup, er nu ovre. Eventet, som Danmark desværre røg ud af i gruppespillet, startede med, at Overwatch fansene stemte på, hvem de ønskede skulle repræsentere deres land - Hvilket resulterede i hold bestående af en blanding af professionelle og streamers/YouTubers. Turneringen har budt på en række spændende kampe og flotte præstationer fra alle landene, men i sidste ende tog Sydkorea sejren i en finale, de dominerede. Vi har taget et kort kig tilbage på kampene i slutspillet, der alle forløb under BlizzCon. Alle kampene foruden finalen var bedst ud af 3, de følgende lande deltog:

  

 Rusland      
 Frankrig
 Spanien            
 Finland

 Sydkorea
 USA
 Kina
Sverige

  

Rusland - Frankrig (2-1), indeholdt en masse tætte kampe. Begge lande tog begge points i første forsøg på Temple of Anubis. I andet forsøg holdt franskmændende russerne fra at tage nogle og havde dermed kun behov for et enkelt point, som de tog med 21 sekunder tilbage. Herefter blev den russiske bjørn vækket, og spillerne tog alle 3 points på Eichenwalde mod franskmændendes 0. Sidste og afgørende map blev på Lijang Tower, hvor franskmændene på trods af at have vundet den første af højst 5 runder måtte se sig slået.

Spanien - Finland (1-2) var ligesom den foregående kamp utroligt tæt. Finnerne tog King's Row efter en utrolig tæt kamp igennem hele mappet ved at få payload'en små 65 meter længere end spanierne. Lige som man havde forventet, at de finske favoritter også ville tage det andet map og dermed kampen, så slog spanierne hårdt igen. Efter et veludført forsvar på Hanamura, hvor de holdt finnerne fra overhovedet at få point, havde de kun brug for første point for at vinde mappet. Spaniens Alberto "neptuNo" Gonzalez, der på daværende tidspunkt spillede Mei, fik sneget sig udenom finnerne sammen med et par af hans holdkammerater. Finnerne, der var alt for aggressive, blev derefter lukket ude af Mei's icewall, der stort set alene vandt mappet for spanierne. Det tredje og sidste map, Lijang Tower, endte efter 4 runder med en sejr til finnerne, som dermed skulle op imod Rusland i semifinalen. 

  
    

Sydkorea - USA (2-0) viste, hvor skræmmende sydkoreaerne kan være. På Temple of Anubis holdt de amerikanerne fra point og præsterede med masser af tid tilbage at tage første point og dermed mappet. På Eichenwalde var det betydeligt tættere. Både Sydkorea eller USA måtte tage til takke med 2 points, og mappet blev dermed afgjort af, hvor langt payloaden kunne blive skubbet. Sydkorea, der startede, vandt med 60,56 imod 56,74 meter og slog dermed amerikanerne ud. Et meget imponerende Zarya play fra Kim "zunba" Joon Hyuk bør også nævnes og er bestemt et kig værd.

Kina - Sverige (0-2) var den sidste af de fire kvartfinaler, og vores naboer vandt med stor overlegenhed på King's Row, hvor de fik alle points på små fire minutter samt holdt kineserne fra overhovedet at få point. På Hanamura gjorde svenskerne kunsten efter og tog begge points på seks minutter. På trods af at kineserne fik det første point, så nåede de aldrig længere, og kampen var dermed tabt. Hos svenskerne var der en masse nævneværdige præstationer, men især André "iddqd" Dahlström viste, hvordan både Reaper og McCree bør spilles og lagde kineserne ned ved flere lejligheder. 


445
AKRacing
2689 kr.
22
Octane
2489 kr.
147
Billig
649 kr.
20
DXRacer
3099 kr.
12
AKRacing
3199 kr.

Rusland - Finland (2-0) blev for mange en stor overraskelse. Russerne viste for alvor deres styrke, da de på Dorado slog finnerne ved at tage alle 3 points, mens de stoppede finnerne i at tage deres tredje. På King's Row viste de store defensive kvaliteter, da de kun lod finnerne tage 1 point og præsterede efterfølgende at få deres payload til at nå længere end finnernes.

Sydkorea - Sverige (2-0) var kampen, som mange i forvejen havde forudset som værende finalen, men da Sverige endte under Spanien i deres gruppe, blev realiteten en anden. På trods af, at Sverige var udset som værende en af favoritterne til titlen, så viste Sydkorea endnu engang, hvor skræmmende stærke de faktisk er. Svensken blev sat til vægs på både Route 66 og Eichenwalde, hvor sydkoreanerne både sørgede for at få alle points, mens de ødelagde deres modstanderes mulighed for at gøre det samme. Ryu "Ryujehong" Jes Ana play var bestemt imponerende at overvære. Sleep darts ramte stort set hver gang, og han var både et stort aktiv i defensiven såvel som offensiven.

Finland - Sverige (1-2) bød på utroligt neglebidende tætte kampe og virkeligt gode plays i kampen om norden. På Hanamura var Sverige utroligt effektive til få clearet finnerne og var generelt gode til at få det ene hurtige pick. De var generelt i hopla, og på trods af lidt besvær fik de begge points og dermed mappet. iddqd var virkeligt i stødet og spillede en fin McCree på defence og en utroligt imponerende Tracer på attack. 

   

På Route 66 måtte finnerne trods en brav kamp se bort fra det tredje point, da svenskerne fik stoppet deres payload få meter før det tredje og sidste point. Finnerne virkede dog til at have fundet konceptet. Finlands Kalle " hymzi" Honkala's brug af Roadhog var utrolig med hele 32 eliminations. Hans hooks ramte stort set hver gang og var generelt en god måde for dem at få det initierende pick for at få fordelen i den opkommende kamp. Finnerne var utroligt tætte på at holde svenskerne fra overhovedet at få deres første point. Billedet var meget det samme på andet point, hvor svenskerne tog det med lidt under et minut tilbage. Med få meter fra at nå deres egen payloads distance, holdt finnerne svenskerne fra fadet til uret løb ud og gav finnerne mappet.

På Nepal valgte svenskerne at starte med at bruge Kevyn " TviQ" Lindström med en Bastion, hvilket gav dem en stor fordel og også pointet initierende. hymzi på Roadhog viste igen vejen i løbet af anden runde og ramte sine hooks til den store guldmedalje. Finnerne tog også tredje runde og var dermed i front. Svenskerne tog fjerde runde uden alt for meget modstand. Kampen om tredjeplads skulle afgøres i allersidste runde på det sidste map. Selvom finnerne fik en god start, fik svenskerne taget pointet, og TviQ, der nu spillede Reaper, gjorde utroligt ondt på finnerne og fik løbende picks, der kun forværrede det hele for Finland. Da runden var slut, havde Sverige taget både mappet og kampen.

Rusland - Sydkorea (0-4) var den store finale i Overwatch World Cup med bedst ud af 7 kampe. Første kamp i finalen var på Temple of Anubis. Ruslands Kiryl "Anak" Nikalayenka fik en rigtig god start og fik en håndfuld eliminations, før sydkoreanerne fik ham ned og tog første point. På andet point gav Kim "EscA" In-jae med Tracer russerne en masse problemer; resulterende i et checkpoint til Sydkorea. Russerne holdt grebet stramt om 2. point, og især Andrei "uNFixed" Leonov viste rigtig god figur med sin Mei. Det var dog ikke nok, og Sydkorea brød til sidst igennem og tog det andet point. Sydkorea var nu i gear og holdt russerne fra overhovedet at få et point; resulterende i, at sydkoreanerne tog første map.

King's Row var meget samme billede: Sydkoreanerne stoppede russerne fra overhovedet at få første point taget på trods af mange flotte forsøg. I deres efterfølgende angreb tog de pointet, og mappet uden særligt store problemer.

Ryujehong blev ved med at imponere med Ana ved at få stoppet russernes ultimates, inden de gjorde alt for meget skade. De stoppede endnu engang også russerne denne gang på Dorado, hvor de kun fik 55 meter og slet ingen point. Under sydkoreanernes angreb flankede Gong " Miro" Jin Hyuk russerne med sin Winston, hvilket resulterede i noget forvirring kort tid efter det nødvendige point for at de kunne vinde tredje af de nødvendige fire maps.

Fjerde map stod på Lijang Tower. Selvom russerne faktisk tog pointet først, fik Sydkorea hurtigt taget det tilbage og vandt den første runde. Efter lidt kæmpen frem og tilbage på anden runde, havde Sydkorea atter engang pointet og blokerede fuldstændigt russerne for at nærme sig pointet. I tredje runde gav russerne hurtigt op, betydende at Sydkorea vandt tredje runde, fjerde map og dermed hele turneringen.
      
Mon det betyder, at vi i endnu et spil bliver vidner til sydkoreansk dominans?