Der er 370.000 kr. på højkant ved Minor kvalifikationen i Bukarest, men præmiesummen er langtfra det, som holdene går efter. Det er det derimod at blive enten #1 eller #2 i turneringen, så man kan gå videre til den samlede Major kvalifikation, og derfra kvalificere sig til Majoren i januar.

Det er et markant stærkere felt end ved MLG Columbus Europe kvalifikationen, som også blev afholdt i Bukarest, og nok huskes bedst for maratonmappet mellem PixelFire og DenDD, som endte 41:38 til Pixelfire. Holdene i år er alle hold, som har gjort sig bemærkede og udfordret de mere etablerede T2 teams og indimellem T1 teams. Holdene, som enten er blevet invitereret, eller har kvalificeret sig online, er:

Gruppe A Gruppe B
GODSENT
Space Soldiers
ALTERNATE aTTaX          
Team LDLC.com
Heroic
HellRaisers
ENCE eSports
Epsilon eSports

 

Danskerne fra Heroic har en opgave foran dem, og selvom de på papiret er et af de stærkeste hold, så har de lige tilføjet Nikolaj "niko" Kristensen, som har et enormt potentiale, men om de har fået ham inkorporeret helt ind i holdet endnu, får vi at se i Bukarest. De kommer dog næsten lige fra ESCW 2016, hvor de væltede alt modstand i gruppen, men meget overraskende tabte 2:1 til Fnatic Academy. Selvom man ikke ville forvente sådan et resultat, så har det nok ikke været helt vante standarder for Heroic, som Danylo ”Zeus” Teslenko skrev på Twitter:

Om det var sagen for Heroic er svært at sige, men når ESWC knap formår at have en engelsktalende stream kørende, så har det været svært at bedømme udefra.

Heroic har opbygget et solidt fundament med et godt system og struktur til deres tilgang af maps. niko er som ren entryfragger en stærkere spiller end Lukas "gla1ve" Rossander, men om han har kunnet tilpasse sig, og om hans beslutninger og spil er ligeså intelligent som hans forgænger, får vi nok mere at se i Bukarest.

Der er mange spørgsmål til en del af holdene, hvor et af de store er omkring GODSENT, som har set ret ringe ud online, og som lige har mistet Freddy "KRiMZ" Johansson og fået Jonas "Lekr0" Olofsson tilbage. Der er et enormt pres på de tidligere Fnatic spillere, for hvis de misser denne kvalifikation, så er der meget lang tid til deres næste turnering.

ALTERNATE aTTaX og LDLC overraskede ved ESWC 2016, som det tyske hold vandt, men med de deltagende hold, så var det meget overraskende, at det var dem, som endte øverst på podiet. Efter ESCW meldte Juho "Juho" Lampinen ud, at han trådte ned fra ENCE lineuppet, og ENCE, der i forvejen havde en enorm udfordring foran sig, må forventes at få en omgang tæv i Bukarest og har stadig ikke annonceret en fast femte mand. 


Spillerne fra Epsilon har i korte glimt vist imponerende niveau, og især Joakim "disco doplan" Gidetun har været på manges læber og var også den første standin for NiP, da Jacob "pyth" Mourujärvi måtte holde en pause. Holdet har en masse talent, og har de ingen som underperformer, så er de blandt de fire favorit hold.

HellRaisers er efter deres fremvisning ved EPICENTER favoritten i turneringen, hvor de udvekslede maps med Fnatic og Virtus.pro, og det er især efter tilføjelsen af AWPeren Bence "DeadFox" Böröcz, at holdet ser meget stærkere ud. Det skal også indskydes, at kernen i holdet efterhånden har spillet sammen ret længe.

Sandsynligvis så bliver det HellRaisers, som går videre, hvor Epsilon, GODSENT og Heroic kommer til at kæmpe en hård kamp om den sidste plads. Vi håber på at se en svensk defekt, eller at de bliver overrasket af ALTERNATE aTTaX. Space Soldiers er altid et wildcard, men holdet er enormt afhængige af Can "XANTARES" Dörtkardeş, og han får svært ved at trække sit hold igennem med de deltagende hold.

Turneringen starter ud med et brag med Heroic mod Epsilon d. 4 november kl. 9 og vil blive streamet på Twitch.