Copenhagen Flames er en af de førende danske hold inden for Overwatch, men lige i hælene på dem ligger organisationer som Team Exoplan og Fragsters. Flames har nu taget skridtet videre og fuldent deres roster med en af de største danske Overwatch profiler Mads "fischer" Jehg.

fischer skal overtage pladsen fra en af de andre tryouts, nemlig Jonathan “Muffin” Nebel, som kun har været under organisationen i en kort periode. fischer er blandt andet kendt for tidligere at have spillet på internationale hold som b.fly. og Gringos, men skal nu for første gang indgå i et udelukkende dansk lineup. Vi hev fat i fischer til et kort interview vedrørende hans beslutning og Overwatch karriere hidtil.

Du er kendt som en af de absolut bedste spillere i den danske Overwatch-scene, og du har spillet på stærke internationale hold som b.fly tidligere. Hvordan fik Copenhagen Flames din interesse, og hvor længe har du været på udkig efter en ny organisation?

Flames fik min interesse på det grundlag, at de er danske. Som du siger, har jeg spillet med internationale hold siden tidlig beta, og har aldrig prøvet andet. Da vi splittede i b.fly., prøvede jeg at finde ud af noget med Gringos (tidligere Northern Gaming Blue). Vi spillede i et stykke tid, men det var åbenlyst for os, at kemien ikke var helt på plads. Vi blev enige om at splitte op. Gringos-drengene besluttede sig for at lave et fuldt svensk hold igen, og det fik gang i mine tanker. Måske skulle jeg prøve et fuldt dansk hold også.

Hvilket former for forhindringer og muligheder tror du, at det nuværende Copenhagen Flames hold vil møde i fremtiden, og hvor højt ligger holdets skill-ceiling med denne danske roster?

Jeg tror bestemt, at der kommer til at være en masse forhindringer, vi skal igennem. Der er en masse ting, man som hold ikke kan arbejde på, før man har et fuldt lineup. Men dette skaber også rum for en masse muligheder for holdet. Vi har ikke spillet sammen længe, men kemien mellem os er super god. Jeg vil mene, at med det nye roster her, er skill-ceiling en del højere, og der er plads til et endnu større løft.

Hvordan fandt du sammen med de gutter, som du nu skal spille sammen med under Copenhagen Flames?


31
Mousesports
2799 kr.
9
Steelseries
929 kr.
446
AKRacing
2689 kr.
20
HyperX
689 kr.
23
Octane
2489 kr.

Da jeg blev en free-agent i scenen, havde jeg kontakt med en masse hold. Jeg skrev til Nidres og spurgte, hvordan det gik i Flames. Vi kom ud i lidt snak, og det endte med, at de tilbød mig et try-out.

Har der været nogle udfordringer ved pludselig at skulle kommunikere ingame på dansk, hvor du tidligere har gjort det på engelsk, eller blev det hurtigt meget naturligt?

Haha ja, det lyder lidt sjovt, men for første gang i mit liv har jeg haft lidt svært ved at snakke dansk. Når man har været vant til kun at kommunikere på engelsk, og så lige pludselig vende det hele på hovedet og begynde på dansk, ja, det har faktisk været lidt af en udfordring.

Hvilken rolle skal du udfylde på Copenhagen Flames både uden for og inden i spillet, og tror du det bliver en omvæltning i forhold til, hvad du tidligere har prøvet?

Min rolle i spillet vil være det, den altid har været. Det de fleste nok ville kalde "secondary DPS". Jeg spiller alt det, som går ind og ud af meta'en, og som passer til forskellige team comps. Det er essentielt også mit job at sørge for at kunne spille alt. Både inde- og ude for spillet, har jeg været nød til at tage lidt ekstra fat. Kommunikationen er en del mere hektisk, end andet jeg har oplevet, så det har også handlet om at få optimeret. Drengene i Flames har klart potentiale, men de mangler lige den erfaring og viden, som jeg har til at kunne finpudse deres hold.

Er profesionelle Overwatch kampe udelukkende afgjort via teamwork og strategi, eller kan individuelle præstationer løfte et hold til tops?

Dette er noget, jeg har snakket med mange pro's om. Efterhånden, som vi får spillet mere og mere, finder vi, at teamwork og strategi betyder mere og mere. Det er klart, at individuelle præstationer ikke skal undervurderes, for der kan sagtens laves "plays" i et spil som Overwatch. Jeg vil umiddelbart sige, at teamwork betyder en del mere - specielt i denne meta. Men jeg håber på en fremtidig meta, hvor det individuelle skill kommer i rampelyset!

Hvem er lige nu din favorit hero i Overwatch og hvorfor? Har du nogle særlige minder eller highlights med netop denne hero?

Hmm, de fleste ville nok mene, at min favorit hero er Genji. Hvis man kender mig eller har set mine highlights, så ved man også, at jeg for det meste har spillet Genji i officielle kampe. Her er et lille link til en video, jeg fik smækket sammen, da jeg blev free-agent. Personligt er min favorit hero Hanzo. Jeg er vild med idéen om at opsætte en teamcomp rundt om ham. Det individuelle skill er noget, der separerer en god Hanzo fra en VIRKELIG god Hanzo.

Hvad synes du om den nuværende Overwatch meta, og hvor meget indflydelse har meta'en egentlig på den professionelle scene?

Den nuværende meta er en del kedelig, ift. de andre vi har haft. I de fleste tilfælde gælder det bare om at opbygge et Ana ultimate, for så at kombinere det med et Reaper ultimate, også kaldet "Beyblade". Det er en meta, der kun handler om at opbygge ultimates, og det bliver lidt kedeligt i længden. Heldigvis har Blizzard planer om at gøre spillet en del langsommere. Det er i hvert fald dét, jeg kan se ud fra de sidste patch notes på PTR.

Med både APAC og APEX i gang på nuværende tidspunkt, hvordan ser du de asiatiske holds niveau i forhold til vesten?

Jeg har desværre ikke fået set så meget af APAC og APEX, men det jeg har set har imponeret mig. Asien har altid været kendt for at være skræmmende i professionelle esports-titler, og jeg er sikker på, at de også kommer til at være skræmmende i Overwatch.

Hvor ser du Copenhagen Flames tre måneder ude i fremtiden?

 Tre måneder ude i fremtiden ser jeg gerne Flames ligge top 10 i Europa.

Har du noget særligt, som du gerne vil tilføje eller nogle shoutouts?

Jeg vil som sidst selvfølgelig gerne lige takke mine loge-brødre. Morten, Frederik, Casper og Shohan, som altid har været der for mig og heppet igennem. <3

fischer har allerede spillet et par officielle kampe med holdet til NetParty Fyn, hvor holdet endte på førstepladsen og vindere af turneringen. Der er dog stadig et vist spring fra den lokale danske scene og op til den internationale scene, så det bliver spændende at se, hvordan holdet kommer til at klare sig med denne nye line-up på den store scene. Udover Copenhagen Flames skal der selvfølgelig også holdes øje med både Fragsters, der lige nu er rangeret nr. 11 på Gosugamers europæiske rangliste, samt holdet Exoplan, der flere gange har vist, at de kan spille på samme niveau som Copenhagen Flames.