Et af årets mindst interessante turneringer står for døren, og det er The World Championship 2016, som arrangeres af E-Frag og afholdes i Beograd i Serbien for andet år i træk. Selvom præmiesummen er på $100.000, så er der langt i mellem de store navne. Det er selve præmisset for turneringen, som gør at turneringen aldrig vil komme til at repræsentere det bedste spil. En af grundene er, at der maks må være 3 spillere fra samme organisation på holdet, og derigennem bliver turneringen langt mere aim domineret, hvilket kan give en række sjove kampe, men det bliver ikke et ypperste CS.

Idéen bag TWC, hvor alle landende sender deres bedste, og det bedste land findes er såmænd en sjov idé, men tager på ingen måde højde for det skema, som der eksisterer i CS. For de etablerede CS:GO nationer opgiver spillerne øvetid eller ferie for at spille med, og det afspejles også i de deltagende holds mandskaber, hvor det danske er absolut det mest frygtindgydende.

Det ses især ved lineuppet fra Sverige, der ikke har en eneste spiller med af dem, som kvalificerede holdet. Det skal dog indskydes, at det hænger sammen med WESG EU kvalifikationen, som ligger på de samme dage, hvor hold som GODSENT, Epsilon, EnVyUs, Virtus.pro, Dignitas og Astralis deltager. Sidste år var det Frankrig, som vandt, hvor holdet bestod af:

  • Vincent “Happy” Schopenhauer
  • Richard “shox” Papillon 
  • Nathan “NBK” Schmitt
  • Dan “apEX” Madesclaire
  • Edouard “SmithZz” Dubourdeaux

De otte lande, som har kvalificeret sig til turneringen er og består af:

Argentina:
Jonathan “JonY BoY” Muñoz             
Tomas “tomi” Guardia
Matias “tuehen” Canale
Nahuel “Straka” Vazquez
Nabil “nbl” Aleua

Canada:
Damian “daps” Steele
Kory “Semphis” Friesen
Russel “Twistzz” Van Dulken
David “DAVEY” Stafford
Bradley “android23” Fodor

Danmark:
Casper “cadiaN” Møller
Lukas “gla1ve” Rossander
Nicolai “glace” Jensen
Valdemar “valde” Vangså
Marco “Snappi” Pfeiffer

Frankrig:
Simon “Fuks” Florysiak
Fabien “kioShiMa” Fiey
Valentin “mistou” Balbastro
Alexandre “xms” Forte
Mattheo “nonick” Canei
Singapore:
Benjamin “moxie” Kou
Nevin “splashske” Aw
Kumaresan “Tommy” Ramani
Muhammad “dejavux” Faiz
Benedict “Benkai” Tan

Sverige:
Jerry “xelos” Råberg
Simon “atter” Atterstam
Fredik “slap” Junbrant
Marcus “Delpan” Larsson
Adam “maektig” Widell

Tunesien:
Alaeddine “Potei” Chaari
Mohamed “Tor” Hamdani
Karim” Krumpze” Ben Amor
Hatem “Sheva” Guermassi
Adel “Remind” Guermassi

Tyrkiet:
Çağatay “despe” Sedef
Can “XANTARES” Dörtkardeş
Buğra “Calyx” Arkın
Engin “MAJ3R” Küpeli
Ahmet “paz” Karahoca

    

Der er nok ingen tvivl om, at det ikke bliver verdensklasse CS, som vi får at se I Beograd, men det kan stadig være underholdende. Twistzz , valde og XANTARES er et par af de stærke aimere, som nok kommer til at trives i den mere pugbaseret spillestil.

Det er ikke de eneste danskere, som er taget til Beograd, da Niels ”rizc” Topp også vil være at finde der som kommentator. Vi håber, at han får en mere behagelig oplevelse end, hvad Scott ”Sirscoots” Smith, Duncan ”Thorin” Shields og Richard Lewis havde sidste år.


Turnering er igen i år plaget af afmeldinger, hvor Singapore har erstattet Kina, Canada har erstattet USA, og Frankrig har fået Kasakhstans plads, da de fik hjælp af Mikhail "Dosia" Stolyarov til at vinde deres afgørende kamp.

Turneringen bliver streamet på Azubu og starter d. 6 oktober kl. 10 med Singapore vs. Argentina og en lidt mere spændende kamp i form af Sverige mod Danmark.

Tror du at det er en sikker sejr for de danske drenge, og hvad mener du om idéen bag TWC?