I løbet af den sidste uge er den store Starcraft 2 turnering, KeSPA Cup blevet afholdt i Sydkorea. Og i nat blev finalen så spillet, hvilket endte i den helt store overraskelse. Det var nemlig amerikaneren Alex " Neeb" Sunderhaft, der tog pokalen med hjem. Og det gør ham til den første ikke-koreaner, der vinder en stor Starcraft turnering på koreansk grund i hele 16 år. 

Som mange er bekendt, sidder sydkoreanerne utroligt stærkt på Starcraft 2 scenen, og det har i sær gjort sig gældende på hjemmebane. Her har de har domineret KeSPA Cup, lige siden den blev oprettet i 2014. I finalen slog Neeb koreaneren Cho "Trap" Sung Ho, og den delte tredjeplads blev ligeligedes indtaget af koreanere; Kim "Stats" Dae Yeob og Jun "TY" Tae Yang. 

Den amerikanske protoss spiller tager en pengepræmie på 18.100$ dollars med hjem, og han skal nu bruge den næste måned på at forberede sig til World Championsship 2016 til BlizzCon til november, hvor han kommer til at møde mange af de samme modstandere, som han slog til KeSPA Cup. 

Sidste gang, at en udlænding vandt en koreansk Starcraft turnering, var i 2000, hvor canadiske Guillaume "Grrrr…” Patry vandt Hanaro Tongshin OnGameNet Starleague. Siden da er det kun svenske Jonathan "Jinro" Walsh, der har været tæt på, da han i 2011 nåede semifinalerne til Korea’s GSL Code S.