Overwatch World Cup er et initiativ taget af Blizzard selv, hvor turneringens basis er struktureret helt anderledes end de fleste store turneringer, vi tidligere har set indenfor esports verdenen. Her er det nemlig ikke de sædvanlige professionelle hold og organisationer, vi kommer til at se dyste om første pladsen til BlizzCon 2016. I denne turnering er det nemlig nationale hold, landshold om man vil, der skal kvalificere sig til turneringen.

Inden turneringen skal de mange lande, som har fået muligheden af Blizzard for at danne et hold, gennem en kvalifikationsrunde for netop, at finde de 16 bedste lande i verden. Denne kvalifikationsrunde vil foregår via kampe, der spilles bedst ud af tre, hvoraf fire hold fra Amerika, seks fra Europa og seks fra asien vil gå videre fra kvalifikationsturneringen til BlizzCon. 

Disse nationale hold er blevet dannet ud fra et voting system, hvor alle Overwatch spillere fra de forskellige lande, havde en pulje af Blizzard-valgte spillere at vælge imellem. Dette system er dog blevet kritiseret af mange fans og professionelle spillere, da voting-systemet så kan ende i en konkurrence om, hvem der er mest populær i stedet for, hvem der faktisk er bedst til spillet.

Dette har ramt nogle nationer hårdere end andre, men det er selvfølgelig også subjektivt, hvem man mener fortjener en plads på holdet. Det danske hold er nu, sammen med de andre nationer, blevet offentliggjort den 29. august og ser ud som følgende efter, at stemmerne er blevet talt op af Blizzard:

 Fnif
 Tetenka
 hal64k
 Tankz
 dafran
 Divination

Dette er ifølge hjemmesiden, det nuværende officielle hold, som Danmark stiller op med. Der er dog stadig vild forvirring omkring præcis, hvem der egentlig kommer til, at spille på det endegyldige hold. Dette skydes, at andre spillere har fået forskellige informationer af Blizzard via Email, som ikke svarer til det, der er offentliggjort på Blizzards egne hjemmesider.

Derudover kan man undre sig over, at kendte danske spillere som Mads "fischer" Jehg ikke er at finde på holdet, og desværre må Nikolaj "Zaprey" Ian Moyes fra Misfits sidde over, da han ikke er fyldt 18.