Efter nogle tætte kampe i promotion til EU LCS, er de endelige vindere nu fundet. Den helt store overraskelse er Schalke 04s nedrykning til Challenger Series. 

Holdet, der er ejet af den store sportsorganisationen Schalke 04, overtog Elements' plads i LCS i foråret, og så med et stort budget bag sig, et erfarent hold, der blandt andet består af danske Rasmus "MrRallez" Skinneholm, og en garvet coach i form af veteranen Patrick "Nyph" Funke, ellers ud til at have gode chancer på den professionelle scene. 

Men det er desværre ikke gået helt Schalke 04s vej, og efter at være blevet slået af både ROCCAT og Misfits 3-1 til promotions, må de de nu se frem til en sæson i Challenger Series.

Men nedrykningen har ikke fået sportsorganisationen til at droppe deres LoL-hold. Det udtaler den daglige leder hos Schalke 04, Moritz Becker-Schwarz:

"Nedrykningen i denne weekend vil kun føre til en øget professionalisering af vores eSportsafdeling. Der er ingen alternativer og vi forfølger nu målet om en direkte oprykning tilbage til LCS i ved Spring Splittet i 2017"

Vi kan derfor forvente at se et stærkere og mere fokuseret Schalke 04 til næste LCS sæson.

Efter deres sejre over Schalke 04 og Millenium, beholder ROCCAT deres plads i LCS sammen med Origen, der slog Misfits. Efter Misfits sejr over Schalke 04, lykkedes det dem dog at tage springet til LCS, og det bliver spændende at se, hvordan de klarer sig til næste sæson i mod de store hold.