En bedrager/scammer blev tirsdag d. 7. juni idømt 30 dages betinget dom, efter at have bedraget sig frem til to personers skins. Her var der tale om skins for omkring 5.000 kr. skins, hvor Nicolai “Nille” Pedersen var en af de to personer, der blev udsat for bedrageriet. Nille besluttede sig for at anmelde det, og det gav overraskende pote, da politiet vise interesse i sagen. Vi har valgt at høre hele scenariet fra Nille’s synsvinkel, hvor han fortæller historien fra start til slut.

Fortæl hvad der skete fra din side - du startede ud med at blive scammet, hvad så?

Det startede ud med, at jeg oprettede et opslag på CS:GO Danmark, hvor jeg skrev at jeg solgte min kniv, da jeg havde mistet interesse i spillet. Jeg blev efterfølgende kontaktet af en person, der havde interesse i at købe min kniv, hvor vi blev enige om en pris på 1510 kr. Han fortalte mig at hans mobil var til reparation, men at han i stedet sendte pengene gennem bankoverførsel, og at jeg derved ville modtaget pengene mandag, nu hvor det var lørdag. Da jeg ikke havde modtaget pengene mandag morgen, kontaktede jeg ham igen, hvor han forsikrede mig, at pengene nok skulle komme ind på et eller andet tidspunkt. Om tirsdagen slettede og blokerede han mig overalt, så jeg ikke længere havde kontakt til ham.

    Efter jeg havde mistet alt kontakt til ham, valgte jeg at lave en anmeldelse på politiets hjemmeside. Dette gav hurtig pote, da jeg efter nogle dage fik et opkald fra en betjent, som fortalte mig at de så potentiale i sagen, da en anden person også havde kontaktede dem, og anmeldt den samme person. Efter nogle måneder, blev jeg indkaldt som vidne i retten i Odense, hvor jeg mødte ham som havde scammet mig ude i ventelokalerne. Vi kom ind i retsagen, og jeg anvendte mine samtaler med ham over Steam som bevis, og sagen var så godt som hjemme, da han på ingen måder forsøgte at forsvare sig selv.

Men hvordan foregik retssagen? Det må da have været virkelig forvirrende for advokat og dommer, når du anvender samtaler på en platform de sikkert ikke kender til som bevis?

Både dommeren og hans advokat var helt forvirret, og forstod slet ikke hvad det omhandlede. Jeg er også virkelig overrasket over resultatet, men det kommer nok efter, at han overhovedet ikke forsøgte at forsvare sig selv, hvilket kun er godt for mig, og den anden der blev scammet.

Hvordan blev sagen afsluttet?

Jeg var ikke til stede, da sagen blev afsluttet, da jeg kommer fra Sjælland, og skulle vidne 9:30. Sagen sluttede først 15:30, men jeg kørte egentlig bare hjem igen, efter at jeg havde vidnet. Jeg kontaktede dog senere en kontaktperson til sagen, hvor jeg fik det endelige resultat at vide. Det glæder mig, at kunne vide at han har fået en straf efter alt dette rod.

Det er uvidst, om scammeren har lavet bedrageri som dette før, men alt tyder på, at det ikke er første gang. Hans fulde straf består af 30 dages betinget fængsel, 40 timers samfundstjeneste og erstattelse af de stjålne skins til en samlet værdi af 5.000 kr. Af de 5.000 kr. som skulle betales i erstatning, er 1.510 kr. af dem til Nille, og den anden del til den anden anklager, der tydeligvis var blevet scammet for mere. Nille er også blevet betalt for kørslen fra Sjælland til Fyn på ca. 1.000 kr., samt modtaget ca. 6 timers arbejdsløn. Han har dog endnu ikke modtaget de 1.510 kr. fra gerningsmanden, men har mulighed for at rykke efter pengene, hvis han ikke modtager dem.

Hvad synes du om scammers og hvad kan man gøre for at sikre sig mod dem??