E-Sport Danmark har for kort tid siden offentliggjort på deres Facebook, at de endelig efter flere år er blevet en del af Dansk Atletik Forbund. Med E-Sport Danmark i Dansk Atletik Forbund, vil E-Sport fra næste år af bliver en del af de særskilte discipliner i Skole OL.

Direktøren for Dansk Ateltik Forbund, Jakob Larsen har udtalt følgende om aftalen: 

Vi tror, at vi hver især kan lære meget af hinanden. Vi har drevet organisationsarbejde i mere end 100 år, og har mange års erfaring med frivilligt forenings arbejde i en ganske kommerciel idrætsverden, hvilket vi forventer vil være et godt udgangspunkt for modningen af E-Sport Danmark i de kommende år”. Men det er ikke kun E-Sport Danmark, som kan lære noget af samarbejdet understreger Jakob Larsen: ”Som traditionel idrætsgren er vi dygtige til at engagere dem, som er mest tiltrukket af vores aktiviteter. Men gaming kan noget mere end det. I sin natur er spillene indrettet mod at fastholde brugere uanset niveau, og her kan idrætten lære meget.

Samtidig har formanden for E-Sport Danmark, Thomas Koed givet motiv for aftalen: 

E-sporten er den hurtigst voksende sportsgren blandt piger og drenge, og i E-sport Danmark ønsker vi at skabe formaliserede rammer for alle de unge mennesker, der ønsker at "game". Forældre skal trygt kunne sende deres børn ned til den lokale E-sports forening, som jo meget vel kan ligge i det lokale idrætscenter.

Aftalen vil medføre, at man som nævnt vil se E-Sport som en særskilt disciplin til næste års skole OL, som foregår over det hele i landets forskellige skoler. Derudover vil der også blive skabt et godt samarbejde med E-Sport Danmark og Dansk Atletik Forbund, hvilket vil medføre forbedringer inden for både E-Sporten, samt de andre discipliner i forbundet.