Den næsten altoverskyggende legende "Jaedong" har i dag bekendtgjort, at han sigter efter at få udgivet sin selv-biografi til oktober. Annonceringen skete desværre på et koreansk medie, hvorfor hele artiklen er på koreansk. Heldigvis er der en kær reddit-bruger kaldet "TL-GTR", der har været så venlig at gengive artiklens hovedpunkter.

En biografi om 25 år på planeten

Selv-biografien vil selvfølgelig fokusere på hans rejse gennem professionel gaming, og hvordan han opnåede den succes, han oplevede under Starcraft: Broodwar. Selv-biografien vil ligeledes fortælle om den omstilling, der fandt sted da skiftet fra Starcraft: Broodwar til Starcraft: Wings of Liberty skete. 

Der er dem der mener at det er latterligt at udgive en selvbiografi i en alder af 25, men når man tager andre professionelle gameres karriere in mente, ser man at Jaedongs største år, med stor sandsynlighed ligger bag ham. Bogen skal dog ikke tolkes som et tegn på tidlig pension, da Jaedong regner med at spille mange år endnu. Hvem ved? Måske rejser Jaedong sig som fulg-fønix fra asken, og bliver den nye bonjwa i Starcraft: Legacy of the Void. Ærkerivalen "Flash" spiller jo stadig, så en exit indenfor den nærmeste tid ville være et mærkværdigt karrieretræk. 

En speciel bog, men ikke den første af slagsen

Der findes kun en anden Professionel gamer, der har udgivet en selvbiografi om sporten. Navnet er "Boxer", en anden stor Starcraft profil. Hvad det er, der gør, at det lige netop er de professionelle Starcraft-spillere der udgiver biografier ved jeg ikke, men du hører ikke mig klage! Boxers selv-biografi er blevet oversat til engelsk, hvilket har født nogle meget inspirerende citater heriblandt:

"A progamer does not hope to win through the mistakes of the opponent. Controlling the game with a strategy that I created, and winning with a scenario that I desired – that was the kind of victory that I hoped for."

Boxers bog kan downloades og nydes helt gratis. Det er igen en privatperson, nærmere en bruger på TeamLiquid kaldet zlosynos, der har oversat selv-biografien fra koreansk til engelsk.  Er dette begyndelsen på en ny trend blandt professionelle gamere? Jeg ved det ikke, men det vil blive interessant at følge de næste par år.