Jeg må krybe til korset, og indrømme det efterhånden er lang tid siden, jeg har spillet Starcraft på et nogenlunde niveau (red. Diamond), og får derfor grinagtigt mange tæsk i denne beta, som jeg laver en serie om. Der er især et unit, der går mig på nerverne. "Disruptoren", Protoss' nye unit. Denne mærkværdige kugle af energi, har smadret mine chancer for at vinde så mange gange, at jeg er ved at udvikle et personligt had til den. 

KAABOOOOOM!

hvad gør den runde djævel så? altså sådan helt lavpraktisk, så sprænger den ting i luften. Man kan selvfølgelig argumentere for, at alt i Starcraft sprænger ting i luften, men Disruptoren gør det på sin helt egen måde. Den har intet angreb, men i stedet en evne der gør den usårlig i fire sekunder, og giver den en betydelig højere bevægelseshastighed. 

Den får også evnen til at kunne bevæge sig igennem både allierede og fjendtlige units. Disse 3 egenskaber går godt i spænd med det vigtigste aspekt af dens evne, nemlig at den udgiver en energibølge der skader 145 (+55 mod Protoss skjolde). Måden man modarbejder dette unit, er den samme taktik man bruger mod Zergs banelings. Det handler om at være hurtig på knapperne, og dele sine units i mindre grupper, så Disruptoren skader det mindste antal units muligt. Dette er dog, som alle Starcraft-spillere kan skriver under på, en meget svær teknik. 

Der er fokus, og så er der for meget fokus

Selvom den kære Disruptor måske lyder overpowered, så tror jeg ikke, den kommer til at være det på det professionelle niveau. De to vigtigste evner i bekæmpelsen af Disruptoren, er at kunne holde øje med "minimappet", og at have det overskydende antal APM, til at kunne splitte sine units. Men om den bliver for voldsom for os "casuals", ved jeg ikke. Jeg må indrømme, at jeg et par gange, har oplevet, at der er kommet 1-2 af disse monstre, og har decimeret min hær på ingen tid, blot fordi jeg fokuserede på noget andet. Måske ændrer mit syn på Disruptoren sig, efter jeg har spillet lidt mere. Jeg vil i hvert fald gøre forsøget!