Timerne forsvinder, når vi tænker på, hvor lang tid der går, før ESWC 2013 Finals starter i Paris, Frankrig, hvor 16 CS:GO hold skal kæmpe om titlen som verdens bedste. Blandt deltagerne er nogle af verdens bedste hold, imens der også gemmer sig et par jokere.

Selv om snakken omkring eventen mest går på, om Team VeryGames kan sikre sig deres tredje titel i træk, eller om Ninjas in Pyjamas har noget nyt i ærmet, så er det også spændende at se, hvad de øvrige 14 hold har at byde på. I denne artikel ser vi i første omgang på gruppespillet.

Gruppe A:

  • Ninjas in Pyjamas
  • ENCE
  • fm!esports
  • AGENT.no

Der er vist ingen tvivl om, at svenske Ninjas in Pyjamas nok skal komme ud af gruppen som etter. Ninjaerne har, på trods af få problemer, været suverænt et af Europas bedste to hold sammen med Team VeryGames. Og det ser ikke ud til at ændre sig i gruppespillet.

ENCE gav i tirsdags besked om, at de ville erstatte amerikanske Frost Gaming, som ikke kunne deltage. Selv om de på papiret burde ende som gruppens nummer to, så har det finske hold ikke haft mulighed for det samme forberedelse som de andre hold.

ENCE kommer nok til at kæmpe med fm!esports om gruppens andenplads. Briterne har været næsten usynlige, siden de vandt den britiske ESWC-kvalifikation. Men med nogle af Storbritanniens bedste spillere kan holdet med den rette forberedelse godt tage gruppens andenplads.

AGENT.no er ret ukendte set med internationale briller. Holdet har deltaget til et par EMS RaidCall One cups, men har ikke slået nogle store hold. Ligeledes formåede de ikke at kvalificere sig til gruppespillet i EMS RaidCall One, og det norske hold burde heller ikke kunne gøre nogen skade i Gruppe A.

Vores bud:

  1. Ninjas in Pyjamas
  2. ENCE
  3. fm!esports
  4. AGENT.no

Gruppe B:

  • Team VeryGames
  • Copenhagen Wolves
  • k1ck
  • C3 Gaming

Team VeryGames og Coepnhagen Wolves er også klare favoritter til at gå videre fra Gruppe B. Franskmændene er på hjemmebane i Paris og har for nyligt vundet både SLTV StarSeries Finals og EMS RaidCall One Finals.

Og denne titel burde stå endnu højere på VeryGames liste over trofæer, som holdet gerne så sig selv vinde. Copenhagen Wolves er dog klart den største trussel i gruppespillet, da de i sidste weekend fik en 3-4. plads til EMS RaidCall One Finals, hvor de lavede et fremragende comeback mod Ninjas in Pyjamas i den ene semifinale.

k1ck er også et hold, som i bo1 godt kan overraske et ulvehold eller VeryGames, hvis ikke de er helt klar. k1ck har nemlig førhen voldt de bedste hold store problemer og har både online og til større events også leveret en enkelt eller to overraskelser.

Det tror vi dog ikke helt er nok til at sende dem en tur i playoff. C3 Gaming er nok kun med i gruppen som pynt, da de nok ikke kan gøre nogen som helst skade. Team VeryGames vurderes til at hive en førsteplads hjem på hjemmebane.

Vores bud:

  1. Team VeryGames
  2. Copenhagen Wolves
  3. k1ck
  4. C3 Gaming

Gruppe C:

  • Astana Dragons
  • fnatic
  • Team ALTERNATE
  • ATE Gaming

Gruppe C ligner dog lidt mere en gruppe, hvor en dårlig dag godt kunne sende hvilket som helst hold helt ud af turneringen. Astana Dragons er med deres stærke lineup favoritter til gruppen, stærkt forfulgt at svenske fnatic, som dog har lidt stabilitetsproblemer.

Men de to hold skal ikke føle sig for sikre, selv om begge hold nok føler de bør sikre sig en plads videre. Tyske Team ALTERNATE har endnu ikke bevist deres værd til et internationalt CS:GO event, men overraskede og vandt den tyske kvalifikation uden større problemer.

Det gav samtidig holdet en ny chance i organisationen, som holdet nu skal vise var den rigtige beslutning. Tyskerne har altså en masse motivation til at slå fnatic og Astana Dragons, hvilket måske kan vise sig at bringe dem i playoff.

Endnu en gang bør det sidste hold i gruppen, i dette tilfælde ATE Gaming, ikke kunne volde nogen af gruppens andre deltagere problemer. Astana Dragons bør være forberedt nok til at tage førstepladsen, imens fnatic ikke kan tåle at ryge ud i gruppespillet.

Vores bud:

  1. Astana Dragons
  2. fnatic
  3. Team ALTERNATE
  4. ATE Gaming

Gruppe D:

  • compLexity
  • Clan-Mystik
  • LGB eSports
  • ETERNiTY

Nu ved jeg godt, at vores bud har været lige efter seeds, men de seeds er lavet godt, og der er store niveau forskelle i gruppespillet. Men Gruppe D kan sagens ende med vidt forskellige slutresultater. Tre hold burde alle have chance for at tage førstepladsen.

compLexity regnes for at være det bedste hold i Nordamerika og ved sidste store internationale ESEA-event, formåede holdet også at tage et map fra Ninjas in Pyjamas. Men de skal op imod både Clan-Mystik og LGB eSports, som bestemt ikke bliver nemme modstandere.

Clan-Mystik vandt det andet franske ESWC spot og bør kunne drage fordel af hjemmebanefordelen og de mange fans. Dog har de været lidt usynlige siden Dreamhack Bucherast, hvor holdet leverede et fint resultat.

LGB eSports har gang på gang vist fremragende niveau, hvor de ved den svenske ESWC-kvalifikation slog hold som SK Gaming og n!faculty. Med det niveau, svenskerne har lagt for dagen over de seneste måneder, tror undertegnegnede på, de kan tage sejren i Gruppe D. ETERNiTY bør ikke have nogen som helst chance i gruppen.

Vores bud:

  1. LGB eSports
  2. compLexity
  3. Clan-Mystik
  4. ETERNiTY

Det er vores bud på gruppespillet forløb. Gruppespillet til ESWC 2013 Finals vil blive spillet både torsdag og fredag, imens playoff vil blive spillet lørdag og søndag. Se hele tidsplanen herunder:

Torsdag d. 31 oktober

  • Gruppe A:
    09:30 - 1. runde
    10:30 - 2. runde
    11:30 - 3. runde
  • Gruppe B:
    14:30 - 1. runde
    15:30 - 2. runde
    16:30 - 3. runde
  • Kampe på scenen:
    11:30 - fnatic mod Astana Dragons
    17:45 - Astana Dragons mod Alternate

Fredag d. 1 november

  • Gruppe C:
    09:30 - 1. runde
    10:30 - 2. runde
    11:30 - 3. runde
  • Gruppe D:
    14:30 - 1. runde
    15:30 - 2. runde
    16:30 - 3. runde

Lørdag d. 2 november

  • 09:30 - Kvartfinaler
  • 13:00 - Semifinaler
  • 16:30 - 3. plads kamp

Søndag d. 3 november

  • 09:30 - Finale

Gaming.dk vil være på pletten under hele eventen, hvor vi vil forsøge at give jer den bedste dækning. I løbet af de næste par dage vil vi bringe nyheder om gruppespillet, playoff og forhåbenligt noget guf fra vores folk i Frankrig.