De første leaks fra reddit vedrørende den seneste unit, der vil blive tilføjet til Starcraft 2, er nu kommet. Den nye brik i starcraft-spillet har fået navnet "The Liberator" og er en "flying siege unit". Det vil sige, at den fungere lidt ligesom en flyvende siegetank, dog med den store forskel, at den kan angribe både air- og groundunits. Den største forskel mellem dens 2 angrebstyper er, at den har splashdamage mod airunits, men ikke har mod groundunits.  

Siegetanken der kunne alt?

Ved første øjekast ligner liberatoren den perfekte siegetank, men hvilke ulemper har den så? Jo, for at kunne angribe groundunits er den nødt til at skifte våbensæt. Dette tager 2-3 sekunder, hvorpå man så vælger et jordområde. Derefter kan den kun angribe units indenfor dette område. Hvis man vil have den til at angribe airunits igen, skal den bruge 2-3 sekunder på at skifte tilbage. Skiftet mellem air- og groundattack er nok det mest interessante ved det her unit, da dens rolle skifter dramatisk, alt efter hvilken "stance" den er i. Hvis man har sat den til at angribe air, så affyrer den 2 missiler for 7 damage hver, her med 100% splashdamage til airunits indenfor 1.5 radius. Dette gør den ekstremt effektiv mod hære fokuseret omkring airunits.t eksempel kunne være en stor klump af de irriterende mutalisks. Til gengæld har dens groundattack et helt andet formål. Angrebet kan kun ramme et unit af gangen, og har en ekstremt høj damage. Uden opgraderinger skader den hele 85 damage, til sammenligning har Zergs hydralisk 80 liv, og Protoss' stalker 160 liv. 

Rollen i Terran arsenalet

De mest populære spekulationer omkring liberatoren pt. er, at den kommer til at fungerer til at zone forskellige områder på maps ud. Det vil sige, at man sætter den, så den kan angribe groundunits på en rampe. På denne måde kan man gøre en lokation sværere at indtage, et meget vigtigt strategisk værktøj i starcraft. En Anden mulig funktion kunne være en rolle som "sniper". Dens høje singletarget damage vil gøre den meget attraktiv i endgame battles, da den relativt hurtigt kan decimere blandt andet ultralisk, colossus, og archons. 

But beta is beta

Indtil videre ser liberatoren spændende ud, men det gør det næsten bare vigtigere, at huske det kun er beta. Det pågældende unit er ikke blevet gennemtestet endnu, og kan derfor nå at ændre personlighed op til flere gange. Det ser heller ikke ud til, at der er specielt megen begejstring for dens airattack endnu, men dette kunne også nemt ændre sig, når den først kommer rigtigt i spil. Da Heart Of The Swarm blev udgivet, var der sågar et beta-unit, der helt blev fjernet fra spillet. Personligt ser jeg meget frem til at se dette unit i koreanernes magiske hænder.