Der har længe været gang i Starcraft 2 scenen, men nu er den sidste kvalifikations runde til WCS sæson 2 spillet. Der er dermed fundet 14 kvalificerede samt 14 som har gjort sig fortjent til en plads fra sidste sæson.

hjkjb

Næste skridt mod guldet er Challenger League. Her bliver hver spiller (bortset fra vinderen af sæson 1), der kvalificerede sig til at spille Premier League sidste år, parret sammen med en af de 14 nyligt kvalificerede spillere. De spiller en enkelt BO5 kamp, hvor vinderen går videre, og taberen må vente til næste sæson.

D.20 April bliver der trukket lod om, hvem der skal møde hinanden. D.27 April starter den europæiske Challenger League.

Der er i denne sæson sat en regions begrænsning, således at der vil være mere diversitet, når sæsonen når slutspillet. Dette har tidligere været et problem til andre store events, for eksempel var 18 ud af 20 spillere til Dreamhack Winter 2014 fra Sydkorea.

Selvom Starcraft 2 ikke er særligt populært i Danmark i forhold til andre E-sports, har vi dog stadig Dansk deltagelse i Challenger League.

Nemlig Patrick ”Bunny” Brix, som spiller for Team Liquid. Han har lige vundet Fragbite Masters sæson 4, hvor alle modstandere blev knust bortset fra koreanske Kim ”Soulkey” Min Chul, der nåede at tage 3 kampe fra Bunny, inden han måtte se sig slået.

Hvis du vil vide mere om det danske håb ved WCS sæson 2, så læs dette interview vi lavede med ham til Dreamhack Winter 2014.