Det er den unge mand ved navn Brandon Willson, der går under online navnet "Famed God", kan se frem til mulig tid bag træmmer. Han står anklaget for at have forårsaget en såkaldt "Swatting" i Naperville, juli 2014. 

FBI og politiet i Las Vegas kunne forleden anholde den kun 19-årige mand efter sin afhøring. 

"Swatting" er betegnelsen for når en person angiver en falsk og alvorlig anmeldelse, der giver politiet grund til, at indsætte special trænede folk, også kaldt SWAT Team. Det sker typisk ved anmeldelse hos personer, der live streamer. En person anmelder f.eks. en gidsel tagning på adressen, hvor politiet bliver nødt til at indsætte special styrker. De mener det er sjovt og underholdende, at se personen der live streamer, blive sat i en farlig situation med politiet og tvunget i gulvet. Der findes flere videoer af dette på youtube.  

Willson tog den 10. juli 2014 kontakt til Napervilles alarmcentral og anmeldte et mord på adressen. Politiets specialstyrker stormede adressen, men fandt ikke noget tegn på mord. Anklageren i sagen har ligeledes fremlagt, at Wilson skulle have hacket sig adgang til personlige informationer og truet vedkomne med grove overtrædelser indenfor identitetstyveri. 


Foto: Brandon Willson - Will County state's attorney's office

Han står anklaget for to tilfælde af hacking (computer manipulation), trusler på person, computer svindel, identitetstyveri og gadeuorden. Han afventer udlevering til Illinois, hvor han kan se frem til fem års fængsel, hvis han bliver dømt på alle anklager.

Dog er det ikke den første dom, der er faldet i USA for swatting. En af de første og hårdeste domme kom sidste år, da en kun 15-årig dreng fra Luisiana modtog intet mindre end 25 år til livstid. Den meget strenge straf kom sig af, at han blev dømt under den meget strenge straffelov for terrorisme. Normalt dømmes man udfra, at have misbrugt politiet og de offentlige ressourcer, der kan give et par år i fængsel. Dette tyder derfor på, at "swatting" stadig er så nyt, at der ikke rigtig er nogen retningslinje for anklagerne at følge.

Kilde: Chicago - Suntimes.com

-

Hvad mener du er en retfærdig straf for dem der "swatter" folk?