Der er i løbet af de seneste 24 timer blevet snakket meget om matchfxiing i Starcraft, skudt i gang af Olivia Wong, som er en del af Totalbiscuits Axiom Esport.

Det har fået en del til tasterne på Reddit, hvor situationen bliver diskuteret, og hvor i skrivende stund fire ud af de fem øverste posts handler om den her situation. En af dem er Totalbiscuit, som forklarer hvordan det foregår.

Matchfixingen skulle angiveligt ske ved, at en ukendt sponsor træder frem, uden noget reelt produkt, og så kræver, at få en plads som observer inde i selve kampen, samtidig med, at streamen får 10-15minutters delay. På den måde, kan kampen være ovre, eller der kan være en stor favorit, før kampen overhovedet starter på streamen. Denne information bruger ham i observer positionen til, at spille på kampen, eller sælge videre til andre spillere i denne matchfixing ring. 

Denne information har fået www.sc2improve.net til at reagere, da dette var handlinger de kunne genkende fra deres sponsor af, og har således valgt at afbryde alt samarbejde med denne sponsor. I stedet for, betaler de nu turnerings præmie af egen lomme, dog med $1.000 mindre, næsten 6.000 danske kroner. Hele deres statement kan findes på deres hjemmeside.

Alt information skulle angiveligt være givet til Blizzard, som enten ikke har taget det seriøst, eller af andre grunde har valgt at ignorere det. Der er også blevet sagt, at alt information og bevismateriale er givet videre til Richard Lewis, som senere vil komme med en artikel om det.

Man må for scenens skyld håbe, at dette ikke stikker særlig dybt.