I en tid hvor vi alle er online næsten 24-timer i døgnet, så kan man også hurtigt glemme verdenen omkring sig. Det hele er stadig "nyt", så forholdet med unges til tider afhængighed af internettet, kan virke som en  næsten umulig opgave for en forældre at håndtere. 

Selv forældre generationen kan virke til, at have mere travlt med at poste billeder af babyer og smide tablets foran børnene, end at lære dem lidt om den virkelige verden, som de jo unægteligt ender med at lande i på et tidspunkt, når skolen er game over.

Det har en far nu sat sig for, at gøre noget ved, med sin nye ide han kalder VexBox. Ideen ser ved første øjekast ud til, at kunne gøre unges internet afhængighed til et fortidsproblem og forældrene kan bringe dem mere ind i den virkelige verden. Hej opvask! 

VexBoxen fjerner ikke internet adgangen, men den begrænser den ned til hvad man kalder "dial-up speed". De af os, der kan huske hvad TV2 Elevatoren og Oswald er, kan nok godt huske den skarpe tone og sløve hastighed et 56k modem leverede

Sean O'Riordan, Portland USA, havde en masse diskussioner med sin søn Joe omkring hvor meget tid han brugte online. Det resulterede i at VexBox konceptet blev skabt. 

En ny slags digital timeout til børn

Boksen forbindes til det trådløse netværk og kan derefter bruges som switch til resten af enhederne i huset. Skulle ens barn pludselig vælge at være besværlig og ikke hjælpe til i huset, så kan forældrene med få klik på sin mobil eller VexBox hjemmesiden, sænke hastigheden på internettet. 

Alt i mens kan forældrene bruge sin forbindelse til nettet uden problemer og til fuld hastighed. 

Mange forældre kan jo stadig vælge helt at fjerne internet adgangen, men ikke alle føler sig måske helt klar på, at tage den kamp op, hvor svaret kunne ligge i moderationen af hastigheden. 

Spørgsmålet er vel også om det ikke kunne være mere irriterende, at sidde og vente på at noget loader, end det er at få lavet sine lektier og pligter, for så at se det virke uden problemer.

Kickstarter baner vejen frem

Sean har sat sit projekt på Kickstarter, hvor det i skrivende stund har 110 backers. Der er samlet $6.449 ind ud af de nødvendige $50.000 før konceptet kommer til live og muligvis kan lande hjemme i hos familier rundt om i hele verden. 

Du kan se konceptet på kickstarter her.

Hvad ville du synes om, at indføre en VexBox i dit hjem?