Et af årets største events er lige rundt om hjørnet, og aldrig har der været så meget snak og drama omkring en turnering som denne. Epsilon og Titan er begge smidt ud og erstattet af Copenhagen Wolves og FlipSide Tactics, på grund af VAC bans til Hovik "KQLY" Tovmassian og Gordon "Sf" Giry.

Læs også: Dreamhack udelukker Titan og Epsilon efter snyd.

Presset på holdene og de enkelte spillere er blevet skyhøje efter de to VAC bans. Men hvem er egentlig favoritter til eventen? Bliver det endnu en gang en svensk finale mellem Ninjas in Pyjamas og Fnatic? - eller kan hold som Dignitas, Natus Vincere og Virtus.Pro hamle op med svenskerne?

Udfordrerne 


 Cloud9

(Kilde: https://twitter.com/nendz3)

Lineup:

  •  Jordan "n0thing" Gilbert
  •  Sean "sgares" Gares
  •  Spencer "Hiko" Martin
  •  Kory "semphis" Friesen
  •  Mike "shroud" Grzesiek

Det amerikanske mandskab Cloud9 er under massivt pres. Det skyldes to events, hvor resultaterne ikke helt har været der, hvor de skulle. Både ved FACEIT Finals, og til ESWC 2014 blev holdet slået ud i gruppespillet, da man havde en dårligere rundeforskel end Virtus.Pro og LDLC.

Siden ESWC har holdet bootcampet i Sverige for at optimere forberedelserne frem mod Dreamhack. På trods af en dårlig start, så formåede amerikanerne at nå finalen i Caseking King of Kings efter en sejr over mousesports. En finale som de dog tabte til Virtus.pro.

Overordnet set har det taktiske niveau fra amerikanerne været godt, imens det individuelle niveau ikke helt har været, hvor det skulle være. Jordan "n0thing" Gilbert har været den eneste, som har kunnet være sin præstation bekendt efter ESWC. 

Hvis personer som Mike "shroud" Grzesiek og Spencer "Hiko" Martin kan komme op og ramme deres A-game, så bør holdet ikke have problemer med at komme ud af gruppe A, hvor HellRaisers og Fnatic også er placeret. Men hvor langt det rækker til efter det, afhænger af, om de kan få alt til at spille.


 Natus Vincere

(Kilde: csgo.starladder.tv)

Lineup: 

  •  Ladislav "GuardiaN" Kovács
  •  Ioann "Edward" Sukhariev
  •  Denis "seized" Kostin
  •  Danilo "Zeus" Teslenko
  •  Sergey "starix" Ischuk

Det ukrainske storhold, Natus Vincere, er et af de få tophold, som ikke deltager ved alle de events, de kan komme til. Mandskabet var ikke at finde til FaceIT Finals, men vandt GameShow League Finals og blev nummer to i den seneste sæson af SLTV StarSeries.

Ved ESWC slog ukrainerne blandt andet iBUYPOWER, før de røg ud i semifinalen til LDLC. Spørgsmålet er, om NaVi lagde alt på bordet til ESWC, eller om de har noget i ærmet, som de har gemt specielt til Dreamhack. Netop Natus Vincere er kendte for at komme med et eller andet nyt til de store turneringer, som folk ikke regner med.

Ukrainerne har en brandvarm Ladislav "GuardiaN" Kovács, som virkelig kan hive runder hjem til sit hold. På den anden side har Ioann "Edward" Sukhariev ikke ramt sit topniveau ved de seneste events, og det kan betyde rigtig meget, hvordan GuardiaN og Edward performer.

Et stort spørgsmål er også, om NaVi kan finde et map, hvor de kan dominere deres modstandere. Tidligere har ukrainerne favoriseret de_mirage og de_dust2, men senest har holdet haft problemer på disse maps. Kan NaVi i alt hemmelighed have gjort et map til deres favoritmap over de seneste uger?


 Dignitas

(Kilde: team-dignitas.net)

Lineup:

  • Henrik "FeTiSh" Christensen
  • Nicolai "device" Reedtz
  • Peter "dupreeh" Rothmann
  • Andreas "Xyp9x" Højsleth
  •  Rene "cajunb" Borg

Selv om vi har tre danske hold til Dreamhack Winter, så er det kun Dignitas, som kan gøre skade mod de allerbedste. Men de danske vikinger har ikke spillet op til deres ypperste ved de seneste events, hvor de ikke kom ud af gruppespillet til FACEIT Finals, imens kvartfinalerne blev endestationen ved ESWC 2014.

Siden indskiftningen af Rene "cajunb" Borg, som erstatning for Philip "aizy" Aistrup, har holdet manglet det sidste. Ved ESWC var det tydeligt, at cajunb slet ikke havde haft nok tid sammen med Dignitas mandskabet, og spørgsmålet er, om han i morgen er spillet godt nok ind på holdet.

Læs også: Hutlihut: CPH Wolves skal også til Dreamhack.

Jeg tror, at Dignitas taktisk er godt nok forberedte til Dreamhack, men hvis det skal spille, så skal cajun sammen med spillere som Nicolai "device" Reedtz og Peter "dupreeh" Rothmann ramme et højere niveau individuelt, end de gjorde ved FACEIT Finals og ESWC.

Spiller alt for Dignitas, kan de komme rigtig langt. Danskerne er rigtig stærke på mange forskellige maps, hvilket kan give dem en fordel når de skal VETO. De danske vikinger har det med at ryge ud i nogle tætte kampe til hold som Fnatic, Virtus.pro og Ninjas in Pyjamas, og hvis danskerne skal gøre sig forhåbninger om at vinde, så skal den sidste finish være der for at slå de bedste hold.


 Ninjas in Pyjamas

(Kilde: NiP-Gaming facebook)

Lineup:

  •  Christopher "GeT_RiGhT" Alesund
  •  Patrik "f0rest" Lindberg
  •  Richard "Xizt" Landström
  •  Adam "friberg" Friberg
  •  Mikail "Maikelele" Bill

Der hviler rigtig mange øjne på Ninjas in Pyjamas, når de er klar til kamp ved Dreamhack Winter 2014. Det skyldes, at Robin "Fifflaren" Johansson valgte at forlade holdet, efter at ninjaerne ellers havde haft samme startfemmer siden starten af CS:GO. Han bliver erstattet af Mikail "Maikelele" Bill.

Forventningerne til Maikelele og resten af NiP er skyhøje, og selv om man godt ville kunne acceptere et mindre godt resultat til Dreamhack, så er potentialet der til at vinde eventen. Men med små tre uger sammen, er det nok ikke alt, der helt på plads, når man skal til at indspille en ny spiller på et storhold som NiP.

Maikelele bidrager med et højere individuelt niveau end Fifflaren, og det bliver interessant at se, om NiP kan bruge Maikeleles individuelle vidunder til deres store fordel. Tre uger med træning er slet ikke nok til at lære den nye ninja alle taktikkerne helt ned i detaljerne, og derfor skal netop det individuelle være i top, hvis holdet skal nå langt.

Det bliver i hvert fald spændende at se, hvor god stand Ninjas in Pyjamas er i, allerede i gruppespillet. Hvis alt spiller, tror jeg godt de kan slå LDLC. På den anden side, kan Planetkey Dynamics eller ESC Gaming måske overraske svenskerne, hvis ikke det svenske mandskab ikke føler sig helt trygge ved Maikelele endnu.


 LDLC

(Kilde: esport.aftonbladet.se)

Lineup:

  •  Nathan "NBK" Schmitt
  •  Richard "shox" Papillon
  •  Fabien "kioShiMa" Fiey
  •  Vincent "Happy" Cervoni
  •  Edouard "SmithZz" Dubourdeaux

Den evige toer. Det er ved at blive virkelighed for LDLC, som har haft problemer med at slå Fnatic. Ved ESWC 2014 og i den seneste sæson af Fragbite Masters, er LDLC alle gange blevet nummer to, og alle gange har de tabt finalen til svenske Fnatic. Til FACEIT Finals blev de slået i semifinalen af Amerikanske IBuyPower.

LDLC er et af de hold, som har været allermest stabile ved events ved hele tiden at slå deres direkte modstandere på vej til finalen. Holdet bygger på med flere og flere taktikker, og nu mangler vi kun at se et par af spillerne gå et niveau op, og blive de monstre, de tidligere har været kendte for at være.

Man sidder lidt og venter på at Richard "shox" Papillon og Nathan "NBK" Schmitt viser sig fra deres bedste side, og begynder at lave de vanvittige aktioner, som har gjort dem til stjerner i dette spil. Men LDLC er nok det hold, hvor alle fem spillere ligger tættest på hinanden drabsmæssigt, hvilket gør dem rigtig farlige mod enhver modstander.

Deres modstandere til Dreamhack ved, at de ikke har nogen svage personer, som de kan køre på. Dog er det dels det taktiske og dels den sidste power, som kan gøre, at LDLC ikke når finalen ved Dreamhack. Men hvis alt spiller, og personer som NBK og shox rammer deres topniveau, kan de vinde Dreamhack.


Favoritten


 Fnatic

(Kilde: my-berlin-club)

Lineup:

  •  Robin "flusha" Rönnquist
  •  Markus "pronax" Wallsten
  •  Jesper "JW" Wecksell
  •  Freddy "KRiMZ" Johansson
  •  Olof "olofm" Kajbjer

De absolutte største favoritter til eventen, Fnatic, har vist domminerende spil over de seneste uger og måneder. Kun ved ESL Cologne 2014 og ved Dreamhack Stockholm 2014 formåede Fnatic ikke at vinde, men det var også i den første periode efter indskiftningen af Freddy "KRiMZ" Johansson og Olof "olofm" Kajbjer.

Siden indskiftningen af de to spillere, er det blevet til sejre i den seneste SLTV StarSeries og Fragbite Masters sæson, imens det ligeledes er blevet til sejre ved ESWC 2014 og FACEIT Finals. Altså har de vundet alt, hvad de har kunnet vinde, siden deres nederlag til Titan ved Dreamhack Stockholm.

Og sejrene skyldes, at man har fire af verdens bedste Counter-Strike spillere sammen med en fantastisk caller i Markus "pronax" Wallstem. På et halvt år har det svenske mandskab fået stablet et teamwork sammen, som gør dem så svære at slå, når de netop heller ikke kan besejres i individuelle dueller.

Så er det måske netop på det taktiske plan, at man skal slå Fnatic. Vi har set Natus Vincere komme til store turneringer med noget, som ingen andre har set eller prøvet før. Måske sådan noget kan sikre en smal sejr over Fnatic. Ellers skal man virkelig ramme dagen, for at kunne hamle op med de habile svenskere.


Det var alt vi havde inden Dreamhack Winter 2014 skydes i gang i morgen. Vi vil sidde som klistret til skærmen og dække eventen, og på lige fod med jer andre, heppe på de danske hold. Husk at følg med på Gaming.dk for dækningen af årets sidste store event.