Det er ikke gået manges næser forbi, at Christian "VIKINGd0m" Badsted, ejer af Team Xapso, har sendt et samlet krav på 60.000 danske kroner til fire tidligere spillere. Dette sker, fordi spillerne ikke færdiggjorde den fire måneder lange kontrakt.

Artiklen er en af de mest kommenterede her på siden, og det åbner op for mange forskellige meninger om sagen. Gaming.dk har derfor været i kontakt med advokat Brian Holm, som har taget et kig på kontrakterne. Han lægger ud med at fastslå, at den pågældende kontrakt er gyldig, når den er underskrevet.

Som udgangspunkt kan man aftale alt inden for lovens rammer (uden for loven, falder f.eks. aftaler om sort arbejde). Er du fyldt 18 år og bevidst om, hvad det er du skriver under på, så er du som udgangspunkt bundet af aftalen. Der er ikke så stor forskel på f.eks. fodboldspilleres kontrakter og e-sportskontrakter, begge er gyldige i danske retssale.

Så i den konkrete sag, hvis spillerne har skrevet under på kontrakten, er de bundet af den. Man kan i Danmark ikke bare rende rundt og skrive under på alle mulige aftaler for bagefter at sige, at de ikke gælder. Sådan fungerer verden ikke.

Selvom kontrakten er gyldig, er Brian Holm langt fra sikker på, at Xapso er sikre vindere af denne sag. Det tyder i hvert fald på, at spillerne har en mulighed for at vinde sagen, hvis de får fat i en god advokat.

Dette er et meget svært spørgsmål i den konkrete sag. Kontrakterne er underskrevet. Men det virker meget som om, underskrifterne er kopieret ind (de er HELT ens). I sidste ende kommer det an på bevisførelsen - hvem der kan bevise hvad, og hvem dommeren finder mest troværdig.

En af de store debatter har bundet ud i størrelsen af kravet, cirka 15.000 kroner per spiller. Mange mener dette er urimeligt for en kontrakt på fire måneder, og netop spørgsmålet om retfærdigheden, kan blive afgørende.

I Danmark kan man som udgangspunkt aftale alt, medmindre noget lovgivning er lavet ufravigelig som f.eks. en del lejeretsbestemmelser. Det eneste, der regulerer disse aftaler, er aftaleloven, og i den kan hele aftalen eller dele af aftalen tilsidesættes, hvis det vil være urimeligt at gøre den gældende.

Som det kan læses, kan det hurtigt blive en kompliceret retssag, hvor bevisbyrden skal løftes af sagsøger. Dertil spiller mange aspekter ind i sagen, som i sidste ende vil blive afgjort ud fra, hvem der er mest troværdig, da aftaleret kommer an på fortolkning og beviser.

Gaming.dk har været i kontakt med Thomas "haste" Dyrensborg, som er talsmand for de fire sagsøgte spillere. De har nu 14 dage til at beslutte sig for, hvad der skal ske, men han oplyser, at spillerne i skrivende stund er i gang med at overveje deres situation.