Det er ved at være tid til Danmarks hidtil største LAN, NPF #15, som har meldt udsolgt med hele 3.100 deltagende spillere. Mens arrangørerne har arbejdet på højtryk i kulissen, har vi andre så småt revet de sidste sider ud af kalenderen - og nu er dagen endelig kommet.

Der har været styr på de forskellige spiltitler i lang tid, men præmierne har ladet vente på sig. Uden at afsløre for meget, så tør vi her på redaktionen godt love for, at nogle hold og spillere bliver en anelse skuffede.

League of Legends 5vs5

  1. 7.000 kr. + 5x Arozzi Enzo Red stol
  2. 3.500 kr. + 5x ESET NOD32 licens
  3. 1.500 kr. + 5x ESET NOD32 licens

Counter-Strike: Global Offensive 5vs5

  1. ESWC 2014 + 5x HyperX Cloud headset
  2. 5x HyperX Cloud headset + 5x HyperX Skin pad
  3. 5x HyperX Skin pad + HyperX Fury 32 GB USB stick

Selvom præmierne er blevet offentliggjort her til aften, har det allerede skabt røre blandt Counter-Strike folket. Derfor har Gaming.dk selvfølgelig spurgt en af arrangørerne, Jesper Witt, om, hvordan præmiepuljen til især CS:GO kan være så lav, når der alene i entre indtægter ligger over 1,2 millioner kroner.

NPFs koncept har til alle tider været, at vi ikke selv lægger noget i præmiepuljen, og at alle præmier bliver sponsoreret af gavmilde sponsorer. Alle billetindtægter går til at skabe selve eventet, så som lokaleleje, strøm, netværk osv.

Dog vil jeg gerne påpege, at CS:GO præmien beløber sig på ca. 35.000 kr. Selve rejsen er langt størstedelen, og dertil kommer en god portion lækkert udstyr.

Spurgt nærmere ind til detaljer omkring, hvordan det kan være så dyrt at afholde et LAN over to dage, giver Jesper blandt andet lokationen og komikken skylden.

Selve detaljerne omkring økonomien vil jeg ikke gå i nærmere detaljer omkring, men helt simpelt, så bliver det ekstremt meget dyrere at afholde events, når man ikke længere kan være i små lokale sportshaller eller lignende, hvor udstyr fra vennekredsen kan dække langt det mest nødvendige.

Når man bevæger sig op i en størrelse som NPF #15, så kræves der langt større og mere professionelle partnere for at få nok udstyr og udstyr af den rette kaliber. F.eks. har vi indlagt over 2.000 ampere kraftstrøm, og det, i sig selv, er ikke noget hobbyprojekt.

Det er kun meget få steder i Danmark, at man overhovedet kan få leveret haller i størrelser, som vi har behov for - hvilket i år er 20.000 m2, svarende til ca. 25 håndboldbaner, og dertil også nok strøm, internet m.m.

Og så har vi selvfølgelig også stand-up, som er til glæde for alle 3.100 deltagere, det koster også en slags penge.

Er du en af de spillere, som skal deltage i en eller flere turneringer, skal du klikke her, og tilmelde dig og dit hold senest en time før turneringen sættes i gang. Tidsplanen for hele NPF #15 kan findes her.

Gaming.dk stiller selvfølgelig også talstærkt op, og vi vil være på stedet fra dørene åbner, hvor vi lynhurtigt tager pulsen på de hurtigst ankomne nørder.