Det har været en dag spækket med Counter-Strike: Global Offensive til bristepunktet. Mange glædesfyldt og nervøse spillere har gennem dagen indtaget slagmarken og kæmpet for en sejr i kampens hede. Set med danske øjne kan man glæde sig over dansk succes, eftersom både Copenhagen Wolves og Dignitas er videre.

Klokken 09:00 i morges lød startfløjtet til ESL One Cologne, som har været en af årets mest ventede events. Verdens 16 absolut bedste Counter-Strike: Global Offensive er draget til Tyskland i en forlænget weekend, hvor de kæmper om præmiepuljen på over en million danske kroner.

CPH Wolves startede den danske succes

Første danske hold skulle i aktion klokken 12:00, hvor modstanderen var ukrainske Natus Vincere. Man kan dog roligt - uden at træde nogen på tærene - erkende, at de danske spillere langt fra fik en optimal start. De blev nemlig tævet ud af banen.

Det hele var dog ikke en stor katastrofe. Selvom slutcifret på 16 - 05 til Natus Vincere måske indikerer, at danskerne ikke havde gode takter, var der stadig et par danskere, der ramte et ufattelig højt niveau. Her kan blandt andet nævnes René "cajunb" Borg, som virkelig viste god form.


(cajunb var en af nøglepersonerne i Copenhagen Wolves' sejr i dag)

I holdets næste kamp ventede norske London Conspiracy så. Det gik heldigvis hen og blev en helt anden slutstilling. Danskerne startede nemlig som lyn og torden og leverede rigtig godt spil til stor fornøjelse for alle de danske fans, som trofaste sad og fulgte kampen.

Mappet var de_cache, hvilket så ud til at behage danskerne. De fik i hvert fald hevet hele 11 runder i hus i første halveg, mens de norske fjeldaber måtte nøjes med fire runder. Anden halveg var samme suppe. Copenhagen Wolves fik hurtigt hentet de fem fornødne runder i hus og dermed sikre sig videre avancement som treer i gruppen.

Storfavorit Team Dignitas skuffede ikke

Det skal ikke være en hemmelighed, at Team Dignitas er Danmarks bedste mulighed for en førsteplads. De fik også skruet våbnene rigtig sammen fra start og fik den bedst tænkelig start på deres ESL One Cologne. I første kamp ventede Vox Eminor. 


(Dupreeh og resten af Team Dignitas kom godt fra start)

En relativ tæt første halveg blev afløst af en anden halveg, hvor danskerne virkelig fik hentet runder hurtigt i hus. Mens første halveg endte 9 - 6 i danskernes favør, blev det 7 - 3 i anden halveg - altså er danskerne godt fra start.

De største internationale overraskelser

For lige hurtigt at runde de andre hold skete der kun en enkel stor overraskelse, hvis man kan kalde det det. Ninjas in Pyjamas kom godt fra start, hvilket også gælder Epsilon eSport, fnatic og Team LDLC. Det var dog igen et fransk Titan eSport, som havde problemer i startfasen.

I kampen mellem Titan eSport og Cloud 9 blev vi præsenteret for den første rigtige neglebidder kamp. Der skulle nemlig hele to gange overtid i brug, før en endelig vinder kunne findes - og det var her, at det amerikanske mandskab leverede overraskelsen. 

I sidste runde, hvor Cloud 9 vandt opgøret, lykkedes det Kory "semphis" Friesen på mærkværdig vis at sikre sig runden til trods for, at han var alene mod tre. Se episoden nedenunder.

Det var ellers en rigtig god Adil "ScreaM" Benrlitom, der stillede til kampstart. Han var endnu engang ufattelig god, og han præsterede virkelig til sit ypperste. I den efterfølgende kamp, hvor modstanderen var Vox Eminor, var det dog det unge talent fra Titan eSport, Kenny "kennyS" Schrub, som spillede en stor rolle.