Google valgte tilbage i 2006 at købe Youtube for svimlende ti milliarder danske kroner, og nu ser det ud til, at de igen er på jagt efter et nyt projekt at investere et skyhøjt beløb i - snakken går på den velkendte e-sport streamingtjeneste, Twitch.

Twitch kan bryste sig som streamingindustriens absolut største platform. Hver måned smutter 45 millioner spillystne mennesker forbi siden for at få stillet sin computerspil trang. Nu ser det ud til, at Twitch kan se frem til at modtage en kæmpe pose penge fra Google, hvis de bliver solgt - men vil det overhovedet gavne Twitch?

Det vidste du ikke om Twitch:

  • I 2013 blev der i alt set 12 milliarder minutter video på Twitch hver måned - dobbelt så meget som i 2012.
  • Der var 45 millioner unikke besøgende på Twitch.tv hver måned igennem 2013.
  • Seks millioner videor blev hver måned produceret - igen dobbelt så mange som i året før.
  • Hver bruger så i gennemsnit 106 minutter om dagen.
  • 76 % af brugerne på Twitch.tv er mellem 18 og 49 år gammel.
  • League of Legends steg med 258 % i antal stream-minutter kontra sidste år, mens Dota 2 steg med 508 %.

Da Google købte Youtube

Google var på investeringsrov tilbage i 2006, hvor de fik erhvervet sig Youtube for at styrke deres andel i de sociale medier yderligere. En af de ting, Google hurtigt fik indført, var brugen af Google + som kontoadministrering. 


1223
Nordic
699 kr.
395
PUBG
649 kr.
1563
Nordic
1599 kr.
361
Paracon
589 kr.
478
Paracon
1099 kr.

Alt kommentering på videoerne begyndte med det samme at køre igennem Google +, hvilket vil sige, at du skal bruge en decideret Google-konto, før du kan kommentere, hvilket var noget, der for mange gik hen og blev en kæmpe pine.


(Foto: Ytimg)

Debate.org lavede kort efter annonceringen omkring Googles køb af Youtube en rundspørge, hvor de spurgte deres læsere om, hvorvidt købet havde ødelagt Youtube. Hele 97 % sagde ja til dette, og kommentarerne snakker også lidt for sig selv.

Google+ ruined everything good about YouTube and should go away Every second they want you to use your real name. There is no more private messaging so if you want to have a conversation with someone else the whole god damn world has to see it. Stupid freaking picture size demands just to have a profile picture. They basically force you to use their stupid Google+ which everyone hates and doesn't use. So when asking if Google ruined YouTube yes they did. I hate Google
They've Ruined It Yes, Google has ruined the best streaming site of all time. There are ads everywhere on the site, before videos and all over pages, and the site isn't the same anymore. I've noticed that pages don't load as fast as the used to anymore too. It was nice while it lasted.

En vigtig ting at nævne er dog Googles guldmine, som uden tvivl har sørget for mere stabilitet og bedre oplevelser på Youtube, når man ser film.

Hvorfor Google vil overtage Twitch

Der er højt sandsynligt et enkelt eller to individer derude, som sidder og tænker:" Hvorfor gider Google dog nogensinde at bruge så mange hundrede millioner på en streamingplatform?". Over de sidste par år har Google forsøgt sig med livestream direkte på Youtube, men hvis de kan få ravet Twitch til sig, bliver de uhyggelig stærke.

En helt anden - og nok den vigtigste ting - er penge. Hvis det lykkedes Google at få fingrene i Twitch, kan de benytte deres Google AdSense på en langt bedre måde. De kan promovere spil-firmaer, computer-firmaer - ja sågar firmaer, som sælger energidrikke og så videre på en helt anden måde.


(Foto: Tomakemoneyweb)

I skrivende stund har Twitch deres eget reklamesystem, som gør, at folk er vant til at se reklamer ind imellem på de forskellige streams. Noget, som virkelig behager Google, eftersom videoreklamer er noget, de bruger hyppigt på netop føromtalte Youtube.

Hvad kan det gavne Twitch

Først og fremmest vil Twitch i høj grad kunne trække på farmands ressourcer. Mange har haft problemer med lag og andre irritationer, når de har forsøgt at følge deres største idol på slagmarken. Hvis Google spæder til med teknologi, kan oplevelsen uden tvivl blive langt bedre, og kvaliteten kan forhøjes.

Selvfølgelig skal det heller ikke glemmes, at Twitch-ejerne altså rygtes en kæmpe kiste med guld - ja faktisk skulle beløbet ligge på godt fem en halv milliard danske kroner. Altså en fin pose penge at få for en virksomhed, som personerne nok fortsætter i.

Det kan uden tvivl også gavne brugerne, der besøger siden. Der kan uden tvivl forventes en langt bedre oplevelse, når man besøger siden. Hvis systemet bliver kodet optimalt sammen med Youtube, kan det måske også blive nemmere at finde optagelser.

Hvorfor det hele ikke er lutter lagkage

Mange sidder nok og klapper i hænderne over den super gode nyhed og er helt overbevist om, at Google vil kunne gøre Twitch langt bedre, men slå lige koldt vand i blodet. Der er nemlig flere ting, som kan gå hen og blive en rigtig kattepine. 

Først og fremmest er der det førnævnte Google +, som helt sikkert vil blive en del af Twitch, hvis Google opkøber virksomheden. Det vil uden tvivl kræve en Google + konto fremover, hvis man ønsker at deltage i chatten på de forskellige kanaler.

Et kæmpe problem med Youtube, efter Google overtog dem, er alt det copyright, som der er blevet indført. Det kræver nok ikke den største einstein hjerne for at regne ud, at meget af det musik, som de forskellige kanaler på Twitch spiller, kan blive ramt af copyright-problemer. 

Ligesom Youtube kan det ske, at Twitch-kanaler blive landebegrænset. Google har kørt en meget hård linje for, hvor de forskellige Youtube-videoer må ses. Heldigvis er Danmark ikke et af de lande, der er hårdest ramt, men lande som Tyskland er ufattelig begrænset, hvis landsfolket smutter på Youtube.

Det skal selvfølgelig heller ikke glemmes, at hvis det lykkedes Google at få denne aftale i hus, får de endnu større monopol på hele streaming-industrien. Sammensætningen af Youtube, hvor lagrede videoer ligger, og Twitch, hvor folk livestreamer, kan gå hen og blive en yderst farlig cocktail. 

Konklusion: Hold jer væk fra Google, Twitch

Okay. Det kan godt lyde som et surt opstød, men hold op hvor undertegnede dog håber på, at Twitch fortsætter for sig selv. Som også nævnt tidligere i klummen, er der flere ting, som godt kan gå hen og gavne Twitch, men at se, hvordan Google har ødelagt Youtube, er det en for stor risiko at løbe.

Hvis man ser på, hvordan Google har ødelagt Youtube med tiltag som implementering af Google + i kommentarregi. Copyright på alverdens sange, hvis man er bosat i et uheldigt land og sidst, men ikke mindst, deres sindsyge tiltag med landebegrænsninger. 

Twitch er skabt af gamere for gamere. Det er ikke nødvendigt, at et eller andet firma skal komme og svinge med deres svimlende store pose penge for at tvinge deres koncepter igennem. Som nævnt før kan det godt gavne Twitch, hvis de bliver en del af Google, men risikoen er simpelthen for stor.

I øvrigt giver det heller ikke mening, hvis Twitch siger ja til tilbuddet. Det kan godt være, at de får godt med knaster, men folkene, som arbejder hos Twitch, burde allerede nu vide, at mange af de ting, som deres millioner af streamere smider ud til deres publikum, direkte konflikterer med Googles syn på copyright.