I dag hamrer vi en kæmpe milepæl i jorden her på Gaming.dk.

Det er umådelig svært for undertegnede at beskrive, hvor glade vi er for at kunne præsentere jer for denne nye version af Gaming.dk. Lanceringen er længe ventet og tiltrængt, da den gamle hjemmeside har været med os lige siden 2006. Alting har en ende, synger Shu-Bi-Dua så ganske smukt og korrekt. Tiden var løbet fra den gamle hjemmeside, så det er både med en følelse af nostalgi, sommerfugle i maven, vemod i sindet og ikke mindst taknemmelighed over alle de fantastiske øjeblikke som den gamle hjemmeside har givet os.

Siden vi startede har vi altid gerne vil forny os. Det blev til ni design udkast og fem programmører inden vi ramte det nye du læser på nu.

Når alt kommer til alt er vi dog ikke et sekund i tvivl om, at den gamle Gaming.dk hjemmeside har aftjent sin værnepligt til fulde - og mere til. Derfor er det også uden tøven, at vi dræber en gammel darling og sænker den gamle hjemmeside i graven. En begravelse, der sættes et bragende flot punktum med, når vi i dag med stolthed i stemmen kan præsentere: det NYE Gaming.dk.

Flere af vores kolleger i mediebranchen, som dækker e-sport, vil med garanti kunne skrive under på, at det kræver sin mand at holde hjulene i gang, hvis man samtidig ønsker vækst og gerne vil udvikle sin virksomhed - som for eksempel med en hjemmeside som den, vi kan præsentere i dag. Vi vil gerne trække gardinerne fra for en stund, så I kan få et indblik i, hvad der har rørt sig hos os de seneste år.

Bump på vejen

I efteråret 2012 omstrukturererede vi COMWAYS ApS - og dermed også Gaming.dk ApS. Den omstrukturering har resulteret i en positiv vækst og ikke mindst muligheden for, at vi kunne skabe nogle nye, spændende tiltag. Blandt andet skabte vi videoredaktionen GDK.PLAY og oprettede vores første shoutcast team, som i dag er anerkendt som nogle af Danmarks bedste inden for League of Legends.

Gaming.dk ledelsesmøde

Ledelsen til møde om Gaming.dk's fremtid tilbage i september 2012. Fra venstre mod højre: Dennis Arnsberg, Kasper Søgaard Alstrup, Bruno Langholm, Frederik Olesen og Frederik Byskov.


Samtidig med oprettelsen af nye initativer tog vi også første spadestik til at få denne nye hjemmeside sat i verden. Gennem de seneste mange måneder har vi knoklet og arbejdet for at få lavet hjemmesiden færdig, så vi nu kan stå med det fundament, som alle vores drømme om det fremtidige Gaming.dk skal bygges oven på.

Således ser det ud, når de to GDK.PLAY kommentatorer, Andreas Thomsen og Lars Thrane folder sig ud.


Vi har, som mange andre projekter, været ramt af, at udviklingen har foregået på frivillig basis. Siden vi først regnede med at have en ny hjemmeside klar i 2007-2008, har vi haft intet mindre end fem designversioner og fem programmører inde over. Desværre har ingen af dem kunnet følge opgaven til dørs - end ikke mod betaling. Dog er vi i dag glade nok for det, da det har resulteret i, at vi nu står med det design, du ser på nu.

Vores udfordringer har også resulteret i en organisation, der aldrig har været stærkere og mere populær, end den er nu. Derfor er vi heller ikke - hvor utroligt det end må lyde - kede af, at den nye hjemmeside har været så længe undervejs. Vi er kommet styrket ud på den anden side, og nu vil vi fortælle jer, hvad fremtiden bringer.

Det første indtryk

Det er vigtigt for os, at den nye hjemmeside fungerer således, at både brugere og alle dem, der arbejder for Gaming.dk, får en behagelig oplevelse af at besøge, anvende og arbejde på hjemmesiden. Derfor har vi valgt at fokusere mest på indholdet her i begyndelsen. Det skal være nemt at færdes rundt på siden og ikke mindst skal det være behageligt at læse de mange spændende artikler og forum indlæg.

Thomas Dippel. En af mændene bag kameraet på GDK.PLAY, men også manden bag den nye hjemmeside.

Den trofaste bruger af Gaming.dk ved, at vi dækker e-Sport via vores League of Legends og Counter-Strike: Global Offensive sektioner. Vi har også vores såkaldte drengerøvssektion, hvor vi skriver om alt mellem himmel og jord, der interesserer og underholder den indre drengerøv.

Men selvom vi strækker os over flere sektioner, skal man stadig have en flydende oplevelse på siden, da de fleste interessere sig for mere end bare et enkelt spil eller emne. Vi vil gerne levere vores dækning til jer i én stor pakke frem for i tre små ufrankerede breve.

Derfor har vi også besluttet at bryde med de gamle design-dyder. I stedet for at have et e-sportsmedie med en masse grafiske knapper, kasser og andet ligegyldigt lir, sætter vi fokus på et simpelt grafisk look, hvilket frister mig til at gentage mig selv: Indholdet er det vigtigste.

Hvad er nyt?

Den absolut største forandring på denne nye version er helt klart designet, måden siden er kodet på og et meget avanceret administrationssystem til at bakke det op. Derfor er det visuelle indtryk nok den del som I brugere vil opleve som den største ændring. De andre ting får dog også indflydelse på fremtiden, da systemet bag hjemmesiden skaber fundamentet for vores muligheder for at servicere jer både lige her og nu, men også i fremtiden.

Som noget helt nyt kan man nu få tilsendt sit glemte kodeord og ændre sit brugernavn. En funktion vi virkelig har savnet på den gamle hjemmeside. Den er her nu. Derudover kan man nu forbinde sin Facebook konto til sin Gaming.dk profil via vores fora.

Du kan også synes godt om en artikel eller et forum indlæg, men heldigvis er vi ikke så ensporede, at alt skal være lutter positivt, så du kan også synes ikke godt om. Skal vi se bort fra Facebook-termerne, så kaldes det også for upvote og downvote af kommentarer.

Selvom Gaming.dk's tekniske vidunder, Torben Christensen, ser en smule vred ud, så er han ellevild og er helt klar en af dem internt i Gaming.dk, som "synes RIGTIG godt" om den nye hjemmeside <3


Vores mest aktive element på siden har altid været vores forum. Noget af det, du vil bemærke er, at det nye forum ikke bare er et traditionelt forum. Det nye forum er nemlig meget mere levende. Du kan nemt og hurtigt følge med i hvad andre skriver, hvem der svarer og alt sammen foregår LIVE. Er man vant til fora debatter som de så ud i 90'erne, så kræver det nok lidt tilvænning, men vi er overbeviste om, at dette er fremtiden. Vi håber du vil nyde det.

Hvad kommer der så i fremtiden?

Men disse funktioner er altså ikke alt, vi har i støbeskeen. Vi har valgt at lancere siden med det, vi mener, der er de basale og vigtigste elementer for at give vores brugere en god oplevelse. Det betyder, at der ligger en spandfuld features i ovnen, som bare venter på at blive færdigbagt. Indtil videre har vi sat nogle projekter til hævning på køkkenbordet - blandt andet et karmasystem, et kampsystem, blog-funktion samt spilsystem og grupper.

Vi har en liste på intet mindre end 46 features og tweaks, som venter på at blive programmeret. Alt sammen ting vi har sat i gang på baggrund af den feedback I gav os i en stor brugerundersøgelse. Vi vil nemlig gerne have jer med på råd undervejs.

Efterhånden som Gaming.dk bliver opdateret for fremtiden, publicerer vi naturligvis nyheder, hvor vi fortæller, hvad de forskellige features kan. De vil være at finde i vores RELOAD sektion, når den tid kommer.

De nye sektioner på siden

Den nye hjemmeside betyder ikke kun nyt design, nyt forum og nye features. Det åbner selvfølgelig også op for flere sektioner. Det betyder, at vi kan vælge, hvilke spil, der skal have sin egen sektion og ligeledes lave sektioner inden for andre områder end lige præcist e-sport.

Sektionerne på Gaming.dk:

  • Counter-Strike: Global Offensive
  • League of Legends
  • RELOAD
  • Ligaer
  • Turneringer
  • Forum
  • Magasinet

Det nye design på forsiden betyder, at League of Legends og RELOAD får en meget mere central plads på forsiden. Alle nyheder kommer nemlig i en blandet nyhedsstrøm, så der ikke længere er tre opdelte sektioner på forsiden. Til gengæld kan man i menuen vælge en sektion, hvis man kun ønsker nyheder fra et specifikt spil eller en bestemt genre.

Normalt er han from som et lam, men ikke engang Frederik Byskov, en af Gaming.dk's daglige ledere, kan få armene ned med lanceringen af den nye hjemmeside.


RELOAD har været gemt væk i bunden af den gamle side, men det er stadig en sektion, vi vil satse på, da nyhederne har nydt popularitet til trods for den strategisk dårlige placering. RELOAD er stedet, hvor vi vil skrive om alt mellem himmel og jord. Det kan være nørdede ting, fede film, ændringer på siden, andre spilbranchen, en lækker ny playboy bunny eller hvad vi nu lige synes er sjovt. Det er en sektion som vi ser meget frem til at følge og få til at vokse nu, hvor den får det fokus, den fortjener, på forsiden.

Hvad med din gamle bruger og nyhederne?

Desværre kan vi ikke bare trykke på en knap og trylle alle nyheder og brugere over på vores nye hjemmeside. På den anden side, så gør det os faktisk ikke spor, da vi gerne vil starte på en frisk - so to speak. Vi har dog allerede skrevet en del nyheder og overført nogle af de mindeværdige, så der er altså læsestof at kaste sig over allerede nu.

Du skal dog oprette en ny bruger, hvorfor alle gamle statistikker og mails ikke vil være at finde her på den nye hjemmeside.

Den gamle hjemmeside kan stadig besøges på: http://old.gaming.dk. Her kan du stadigvæk logge ind og gemme eventuelle mails eller andet fra din profil. Det vil ikke være muligt at skrive i forum længere. Efter en kort periode bliver bruger login deaktiveret, så det kun vil være muligt at bevæge sig rundt på den gamle hjemmeside.

Giv den gas!

Der vil sikkert være en masse nye indtryk, der skal arbejdes med og vi hører som tidligere nævnt gerne på konstruktiv kritik, ris og ros.

Med alt dette sagt, så ser vi frem til at dele en masse spændende nyheder, artikler og oplevelser med jer i fremtiden. Må vi få mindst lige så mange fantastiske år på denne hjemmeside som på den gamle.

På vegne af hele redaktionens 36 friske, frivillige mennesker (wiki.gaming.dk).

VELKOMMEN TIL DET NYE GAMING.DK


Det er jo trods alt weekend. Så Frederik Olesen vil gerne udbringe en skål og ønske tillykke med jeres nye online hjem :-)