Valve har sent i går aftes udgivet en af de populære, eller frygtede - alt efter hvilken side man er på - banwaves, som udelukker en masse spillere, som er blevet taget med fingrene i kagedåsen.

Nogle af de spillere, der har fået et VAC ban, fordi de har snydt, er Emil "zaider" Brandt og Nicolai "moxxi" Tinggaard, mens også den kontroversielle tysker, Anil "cLy" Gülec, tilslutter sig den lange liste af bannede spillere. De to førstnævnte har tidligere, i Counter-Strike 1.6, været involveret i noget snavs omkring snyd.

En af Danmarks mest erfarne spillere, Henrik "FeTiSh" Christensen fra Team Dignitas, er ikke sen til at ytre sine holdninger om, at VAC bannede spillere skal udelukkes fra alle turneringer.

Gaming.dk har snakket med zaider, der til daglig spiller for NO SIR, som endte på femtepladsen i sidste sæson af SteelSeries Ligaen. Vi har tidligere været vidne til spændende forklaringer fra diverse spillere, blandt andet cLy, som nægter alt kendskab til snyd. Den danske hovedperson har dog valgt at spille med åbne kort.

Først og fremmest vil jeg sige, at jeg er skyldig i mit VAC ban. Jeg må indrømme, at jeg i første omgang var overrasket over, at jeg overhovedet var banned og kunne umiddelbart ikke komme i tanke om, hvorfor det skulle være.

Først da jeg læste, at moxxi var banned, kom jeg i tanke om noget af en kedelig situation for nogle måneder siden med førnævnte, hvor vi, som så store klaphatte vi var den aften, valgte at bruge cheat i én matchmaking kamp. Det er fuldstændig utilgiveligt, og jeg hverken kan eller vil redde mig ud af den på nogen måde.

Selvom mine tidligere bedrifter tyder på andet, så tager jeg stor afstand fra snyd - og især fra snyd i konkurrencer. Dette burde aldrig have været sket, det var aldrig sket i GO før, og det vil bestemt ikke ske fremadrettet. Det er en kæmpe bummert, og jeg kan ikke undskylde nok over det.

Jeg vil fremover streame (twitch.tv/zaider) og gemme broadcasts af alle kampe jeg spiller, og forhåbentlig få lov til at rense mit navn på LAN, hvis det ikke er helt råddent allerede.

Hans hold, NO SIR, har ikke ønsket at kommentere på, om de fortsætter med zaider på holdet, da en af spillerne er på ferie.

Mange har efterspurgt handling fra de ansvarlige for SteelSeries Ligaen, og vi har selvfølgelig været i kontakt med Frederik "realition" Byskov, som ikke ønsker at svare på noget konkret på nuværende tidspunkt, da han ikke har haft tid til at se på sagen.