;
Asus
Anmeldelse

​Hvis vi siger Polk, hvad siger du så?

Avatar for Redaktionen
Skrevet af: Redaktion
Anmeldelser | 20. december 2018, 20.49

I vores lille land ringer der måske ikke lige en klokke ved så mange mennesker, når vi bliver introduceret for mærket Polk, men i USA er det et yderst velkendt mærke indenfor lyd til film og TV. De slår sig på produkter af god kvalitet til fornuftige priser med fokus på et design, der ikke kun understøtter teknologien i deres produkter, men også er en fryd for øjet. Deres lyd-teknologier er patenteret og de slår sig på at følge den konstante udvikling inden for lydens verden.

Polk er et amerikansk brand, der i 1972 ikke langt fra det populære Johns Hopkins Universitet, begyndte at udvikle produkter med fokus på den gode lyd. Det hele startede som et garageprojekt, (hmm… Det er vidst en ret populær måde at starte kæmpe virksomheder på i USA *hint* Apple *hint*) og i dag markedsfører Polk Audio sig som ”the great American sound”.

Vi har fået æren af at teste Polks Magnifi MAX soundbar med dertilhørende Subwoofer, og vi er meget spændte på at se, hvordan dette mærke kan sammenlignes med velkendte mærker såsom Bose, Sony osv., der også leverer soundbars i samme prisleje som Polk. Vi har valgt at teste den primært ift. til gaming på tv fra PS4, og selvfølgelig med kommentarer til tilbehør, design osv.

Magnifi Max forhandles blandt andet hos www.power.dk og ligger pt. På 6.999 kr., og hvis du ikke synes, at en soundbar og subwoofer er lyd nok, kan du smide 1.000 kr. mere og få deres SR1 speakers med, så du har hele sættet – det er da en ret god deal, ik?

Specifikationer:

Nettovægt 9,6 kg
Effekt og kapacitet: Højeste frekvensrespons 20000 Hertz (1/sekund)
Effekt og kapacitet: Laveste frekvensrespons 35 Hertz (1/sekund)
Tilkobling: Ethernet (ind) 1 ST
Tilkobling: HDMI (ind) 3 ST
Tilkobling: HDMI (ind) Ja
Tilkobling: HDMI (ud) 1 ST
Tilkobling: Hovedtelefon (ind) 1 ST

Det første vi lagde mærke til ved modtagelsen, var den anderledes form for emballage. Det hele blev leveret i blot en enkelt kasse, hvilket var fantastisk let, når det skulle slæbes op i lejligheden. Ydermere lagde vi mærke til at det hele kunne bæres i kærestens ene hånd, hvilket må betyde at hun enten er usandsynlig stærk, eller at Magnifix Max ikke vejer et ondt år, som så mange andre subwoofere og soundbars. Jeg tror, at vi satser på, at det var det sidste, der gjorde sig gældende 😉

Ved udpakningen af produkterne møder man fine hvide poser, som de er pakket ind i. Man danner sig hurtigt et overblik over, om alle delene er til stede. Alle ledninger, fjernbetjening osv. ligger fint pakket i en ruminddelt kasse mærket ”Accessory Kit”. Også her mødes vi at et let overblik over de dele, der skal være tilstede. Fjernbetjeningen er let og lille, ligger godt i hånden og har kun de nødvendige knapper, som gør at den er super let at anvende. Vi er især vilde med, at hver HDMI udgang har deres egen knap, så er man nemlig fri for, at den bedre halvdel kalder hver gang hun ikke kan få HDMI’et til at virke, fordi hun skal igennem et utal af menuer og genveje på TV’et. Ydermere er fjernbetjeningen udstyret således, at du selv aktivt kan skrue op og ned for bassen, volumen, balancen samt stemme funktionen, der gør at man kan skrue op eller ned for stemmerne i eksempelvis filmen man ser.

Designet er, som Polk også slår sig på, klassisk og stilrent. Det hele er pæn sort og er ikke alt for dominerende, når det står fremme. Er man derimod en type, der godt kan lide sin lydopsætning stor og tydelig, så er Polks Magnifi MAX nok ikke lige dét du skal gå efter.

Opsætningen er let og lige til, det tog ikke mange minutter at sætte det hele op og koble på tv’et, og man skal ikke anvende en app til at parre enhederne. Det gøres automatisk, når det hele tændes, hvilket er meget tiltalende for de personer, der ikke ønsker at bruge evigheder på opsætning, men som bare vil have, at der skal komme lyd ud, når TV’et eller musikken tændes.

En fredag aften blev brugt på opsætning af Magnifi MAX og filmen Warcraft blev sat på. Magnifi MAX har tre forskellige lydprofiler, som er forudindstillet. Lydprofilen ”film” blev valgt, og undervejs kom bassens kraft virkelig igennem – den ”lille” subwoofer indeholder utrolig meget kraft på trods af størrelsen og det fungerede super godt, med den valgte film. Lyden er tung og giver en rigtig god effekt når der er masser af action og lyd, hvilket gør det hele lidt sjovere.

Når kæresten skal høre musik mens hun gør rent, laver mad, eller hvis du selv skal høre lidt en gang i mellem, kan Magnifi MAX også være til tjeneste. En af de tre lydprofiler er nemlig til musik, og også her fungerer Polks produkter ganske upåklageligt. Produkterne kan altså fungere ganske fint som baggrundsmusik eller underholdning til festen. Ved almindelig TV kommer soundbaren virkelig i fokus. Den fungerer super godt, har god lyd – men man skal dog huske, at ændre lydprofilen. Vi prøvede os lidt frem mellem de tre profiler, og fandt ud af, at lyden ved almindelig TV var bedst, når lydprofilen ”sport” var valgt. Dette skyldes, at denne profil fremhæver stemmerne mere end ”film” profilen, som fremhævede bassen utrolig meget hvilket var forstyrrende når blot man så almindelig TV.

Vi vurderer dog, at det for jer der er supernørder og meget fokuseret på lyd og teknik, ikke er helt nok med kun tre forskellige lydprofiler der er forud indstillet. Men for de mindre tekniske mennesker der blot ønsker lidt ekstra lyd og kraft er Maginifi MAX et super godt forslag til lyd i hjemmet. 

Konklusion:

Et fantastisk anlæg, som til prisen levere alt den lyd du overhovedet kunne drømme om. Det er ganske simpelt at bruge, så du får heller ikke en hovedpine inden du er kommet igang. Kvaliteten føles fuldstændig på niveau med andre kendte brands, og til prisen så virker Polk Magnifi MAX som det bedste køb i øjeblikket! Hvis vi skulle have uddelt 10/10 til dette produkt, skulle det have leveret noget i sandhed innovativ som aldrig har været set tidligere.

gaming.dk vurdering
Det gode og det dårlige
  • Fantastisk lyd
  • Flad soundbar design (Kan være under et tv)
  • Intuitivt at bruge
  • Meget stor subwoofer

Flere anmeldelser