Asus
Anmeldelse

HAVIT MS837 Gaming Mus

Avatar for Redaktionen
Skrevet af: Redaktion
Anmeldelser | 13. december 2018, 22.07

Navnet siger dig måske ikke super meget, og det forstår jeg egentlig godt. Men Havit er en kinesisk IT-producent med 20 års erfaring og salg i mere end 80 lande, og blev i 2017 introduceret på det nordiske marked. I dag kan vi hurtigt finde 5 danske shops som sælger en større eller mindre del af deres sortiment, så produkterne er til at få fat i.

I modsætning til andre kinesiske producenter, designer Havit selv deres produkter og ofrer utrolig mange ressourcer på innovation og videreudvikling af produkterne. Så hvor mange andre mærker i østen falder igennem, så forsøger Havit at holde trit med de mere vestlige brands.

Det skal lige siges til at starte med, at jeg inden testen bevidst undlod at tjekke prisen på produktet. Jeg havde blot fået besked om at jeg ville modtage et produkt fra Havit, men var ikke klar over om det var et produkt til 100,- eller 800,-. Det kan være rigtig svært ikke at blive biased, når man på forhånd ved om man har med et high-end produkt eller ej at gøre. Derfor overrasker det mig også meget at Havit MS837 kan købes til blot 249,- i vejledende pris, og flere steder på nettet til blot 199,-. Det skal siges at jeg normalt bruger en SteelSeries Rival 700, så jeg kommer fra hvad der må betegnes som high-end produkt i denne kategori. 

Men tilbage til starten af oplevelsen med produktet. Indpakningen og hvad man finder i denne, er måske en anelse gammeldags, eftersom at noget af det første man får øje på en Mini CD med mulighed for driver installation. Personligt har jeg ikke haft et CD drev i mine seneste 2 computere, og det kan vist kun være et spørgsmål om tid før de unge vil spørge hvad en CD er. Men udover at virke lidt gammeldags, så har det absolut ingen indflydelse på produktet eller anvendelsen, da jeg blot smed USB stikket i computeren, og der var liv i produktet med det samme.

Fakta: 

Forbindelse: USB
Størrelse: 127*70*40.5mm
Keys: 7
DPI: 1000-2000-3000-4000-6000-7000DPI
Længde på kabel: 1.7m

Der er 6 forskellige niveau af DPI, og eftersom jeg for det meste har spillet FPS spil, så foretrækker jeg ofte en relativ lav DPI. Denne funktion er mere eller mindre blevet en standard ting for næsten alle produkter, og derfor gider jeg ikke rigtig at gøre det store ud af funktionen.

Selve størrelsen på musen er for mig næsten helt perfekt. Men dette er et MEGET personligt område, og det giver næsten aldrig mening at fortælle om noget er godt eller skidt, for hvad der er perfekt for mig, er måske et skræk scenarie for en anden. Men jeg spiller med hvad der må betegnes som værende et meget aggressivt claw greb, hvor mit håndled næsten hviler på toppen af musen, og min pegefinger i en vinkel på 60/90 grader.  

Ændring af farver til at matche lige netop det du skulle ønske dig, ved hjælp af scroll. Hvis du holder "tilbage knappen" på siden af musen inde, og samtidig ruller med scroll, så kan du skifte imellem 16 millioner forskellige farver. Det betyder ganske lidt for oplevelsen, men hvis du er lidt sart omkring farverne i dit setup, kan du altid skifte over til noget som matcher PC, tastatur eller måske endda dit headset. 

Sensor... Dette er det helt store spørgsmål for nørden når det kommer til muse, og ja der bruges en PMW3325 sensor i denne mus, som vil betegnes for at være en relativ fin middelmådig sensor, der nemt kan bruges til gaming. Der hvor det oftest går galt for gaming muse, er hvis deres sensor ikke kan klare +3 m/s, men ud fra hvad jeg selv testede og har kunne læse mig frem til i andre test, så er der ingen der har oplevet problemer, og det endda helt op til 4 m/s. Man skal dog huske at selv i en ekstrem situation, så bevæger man sig oftest nede i området omkring 1-2 m/s, og derfor der slet ingen chancer for at man skulle opleve denne mus fejle.

Konklusion

Havit kan ved første øjekast virke en anelse gammeldags, og er måske ikke helt lige så "cool" som når du åbner et SteelSeries eller HyperX produkt. Men jeg må godt nok sig at jeg blev overrasket over hvor meget produkt det er lykkedes at skubbe ned i en mus til 249,-. Senere kommer der en anmeldelse af et high-end tastatur fra Havit, og eftersom jeg kendte prisen på dette, havde jeg egentlig regnet med at jeg var i besiddelse af et produkt til omkring 500,-. Jeg kan da også ærligt sige at nu må min SteelSeries Rival 700 op på hylden og stå, da jeg i noget tid har ønsket at bytte den til et produkt som mit greb bedre, og her vinder MS837 stort. Det er klart at jeg ikke ville skifte produktet ud hvis jeg følte at dens sensor var langt under hvad jeg får fra SS, men jeg oplevede intet dårligt i hele den periode på 7-10 dage hvor der blev spillet og arbejdet med Havit produktet. Produktet kunne sagtens have fået 9/10 hvis indpakningen havde fulgt med tiden.

gaming.dk vurdering
Det gode og det dårlige
  • Fantastisk pris
  • God størrelse og form (Personlig holdning)
  • Gammeldags indpakning

Flere anmeldelser