;
Asus
Anmeldelse

Test: HEOS by Denon til gaming?

Avatar for Redaktionen
Skrevet af: Redaktion
Anmeldelser | 15. august 2018, 18.19

Vi har fået muligheden for at teste et vaskeægte high-end produkt, da vi har fået HEOS by Denon soundbar (ja det er den store udgave med mulighed for trådløse baghøjtalere og hele 4 x HDMI) til test. En soundbar i sig selv gør det selvfølgelig ikke, så derfor er den sat sammen med HEOS by Denon´s trådløse Subwoofer og HEOS 1 HS2 baghøjtaler. Dette er et setup, der i høj grad taler til lydentusiasten, og hvad en konsolspiller normalt har sparet i kroner og ører sammenlignet med hans PC glade ven, skal altså her investeres i verdensklasse lyd. Men omvendt er det heller ikke fordi, at vennen der "kun" købte et 1060 får ekstra point, fordi han kun gav 1/4 af, hvad dit 1080ti kostede :D

Vi vil gerne lige slå et slag for, at man husker at sammenligne det sæt, som vi har fået til anmeldelse her, og så det sæt som hedder HomeCinema. HEOS BAR har en vægt på 4,8 kg. sammenlignet med 2,8 kg. Du får også DTS, UHD tilkobling og 4 x HDMI kontra de 2 som er i HomeCinema. Så selvom de to enheder har rigtig meget tilfælles, hvad angår deres design, så er der tale om et helt andet produkt. 

Først en lækker præsentation af HEOS BAR, som i manges tilfælde sagtens kunne stå alene og stadigvæk blæse mere og bedre lyd ud end naboen. Dette er et produkt, der er skabt til unge tech mennesker hvor der er mulighed for blandt andet at streame din yndlings musik fra Spotify, TIDAL og mange andre tjenester. Det kan altså bruges til meget andet end blot at blæse tilskuernes jubel ud igennem stuen, når du atter engang har slået din kammerat, som gang efter gang vælger Real.

Specifikationer på HEOS BAR:

Mål110,0 x 7,2 x 14,8 cm
Vægt4,8 kg.
HDMI4 stk. (1 til UHD)
Højtaler6 x bas/mellemtone, 3 x diskant
NetværkEthernet + Trådløst wi-fi
BluetoothJA

Skal du derimod have gang i Forza eller GT, og skal du kunne høre den dybe lyd fra en rigtig racer, så begynder den trådløse Subwoofer virkelig at komme til sin plads. Hvis du først virkelig får mulighed for at skrue op for lyden, og du er placeret relativ tæt på din HEOS subwoofer, så er det utrolig tilfredsstillende blot at give gas i tomgang før starten går. Der skal ikke være nogen tvivl om, at en subwoofer hurtig kan blive for meget og overtage hele oplevelsen, men selv ud af kassen er der en god symmetri imellem HEOS soundabar og deres subwoofer.  

Et punkt som vi ikke kommer udenom ved hele HEOS-sættet er at designet er spot on. HEOS by Denon har bevæget sig væk fra det gammeldags højtalerdesign, som i langt de fleste tilfælde bestod af firkantede store og klodsede højtalere og subwoofere. I stedet er designet blevet bygget op omkring et langt mere eksklusivt udseende, som ikke kun er tidløst men også stilrent. Subwooferen kan både stå og ligge, og er udstyret med lækre arkitektoniske kanter og former, der skaber et anderledes look end blot en firkantet kasse. 

Subwooferen er ligeledes udstyret med selvsamme tidløse og eksklusive look, hvor der også her er stilrene kanter. Ydermere kan subwooferen også hænges op på flere forskellige måder alt afhængig af hvordan man ønsker lyden skal ud, eller hvordan konen mener, at den hænger pænest. Og får at hendes (eller din) OCD ikke skal gå helt amok, beviser HEOS by Denon endnu engang deres fokus på selv den mindste detalje. De har nemlig indlagt en funktion i soundbaren, der gør at logoet kan drejes, således det ikke vender på hovedet alt afhængig af hvordan den sættes op. Det må da give bonuspoint hos den bedre halvdel, ik? 😉

Som supplering til subwooferen og soundbaren følger de trådløse højtalere, som først og fremmest fuldender det eksklusive design og bringer det hele sammen i en højere enhed.

De trådløse højtalere, som fås i både hvid og sort, giver mulighed for at skabe en lækker lyd der sammen med subwooferen og soundbaren fylder hele rummet. Ydermere er højtalerens design eksklusivt, tidløst og lækkert og du får altså en højtaler, som konen snildt kan stille frem i jeres hjem, og stadig tage billeder til instagram, netop fordi at højtaleren er lille og kompakt med design i fokus. 
At den så yderligere skyder en fantastisk lyd ud, og giver mulighed for også at høre musik trådløst via appen eller bluetooth samt muligheden for også at anvende et godt gammelt jackstik gør ikke vores mening om produktet ringere.
Som tidligere nævnt har HEOS lavet en app, hvorfra du kan styre hele systemet.

Når man først åbner appen, møder man et lækkert og overskueligt design, med en meget brugervenlig anvisning til hvordan man kobler sine enheder op på appen. Ydermere følger der en beskrivende vejledning med produktet, som supplerer godt op, hvis man ikke kan finde ud af det igennem appen.
Når din HEOS-enhed er koblet op, har man muligheden for at navngive det for det pågældende rum, som det står i. Dette mener vi personligt, er med til at gøre det let at styre de forskellige HEOS-enheder i hjemmet.
Ved anvendelse af dit HEOS produkt(er) har du muligheden for, at vælge hvorfra du vil afspille lyden, hvilket kan gøres via blandt andet Spotify, Tidal, Soundcloud, USB-port, den tilkoblede enhed (eks, iPhones musiklager) og flere andre muligheder.
Når du har koblet din enhed op ændres udseendet i appen, og giver et overskueligt skærmbillede med tre forskellige menuer, der viser en skærm indeholdende hvad der spilles, en skærm med overblik over musikken samt en skærm med overblik over de forskellige rum, hvor enhederne er koblet op.
Er du ikke typen, der føler sig teknologisk nok til at anvende appen, eller har du opgivet at lære din mor, hvordan sådan en moderne app fungerer, har du heldigvis to andre muligheder som består i at koble enheden op via bluetooth eller jackstik.
Bluetooth funktionen er såresimpel. Din HEOS-enhed er udstyret med en bluetooth knap, som der blot trykkes på, og så er enheden synlig på din telefon. Herefter kan du afspille musik, radio etc. via din telefons musikbibliotek. Er denne form for opkobling heller ikke noget for dig, eller forstår mor heller ikke den, så er der den mest pædagogiske opsætning i form af at smide et jackstik i enheden og i din telefon, hvorefter du blot afspiller, som var det en god gammeldags discman 😉

Konklusion
HEOS by Denon BAR er den vildeste soundbar vi nogensinde har hørt spille, og i kombination med deres subwoofer så får du et virkelig kompetent anlæg. Lyd og gaming har altid gået hånd i hånd når der har været tale om PC, da man jo skal bruge et headset og derfor finder frem til et ordentligt. Men ved konsol har man jo allerede lyden fra ens TV, og derfor er der mange som desværre ikke får hele oplevelsen med. I langt de fleste nye og moderne spil, er der tænkt rigtig meget over lydeffekterne og deres betydning for stemningen. 
For mig personligt er HEOS by Denon BAR et så godt produkt at den sagtens kan stå alene, og alt efter hvilken type spil du er mest til, så kan du få en rigtig cool effekt med deres Subwoofer. Systemet er let at bygge ud med ekstra højtalere så du får hele surround effekten, men det er langt fra alle som har et så stort og dedikeret rum til gaming at dette er en mulighed.
Det absolut bedste ved HEOS by Denon BAR, er at du altid kan starte med denne og efterfølgende bygge på dit setup! 
gaming.dk vurdering
Det gode og det dårlige
  • Lyden
  • Designet
  • Trådløst
  • App
  • Prisen... NYT, NYT, NYT

Flere anmeldelser