;
Asus
Anmeldelse

MSI Z270 Gaming M7 bundkort

Avatar for Redaktionen
Skrevet af: Redaktion
Anmeldelser | 22. juli 2017, 17.58

Med nye Intel CPU'er kommer nye bundkort, og Kaby Lake er ingen undtagelse. Det betyder selvfølgelig også en ny udgave af MSI's Gaming M7 bundkort. 

Det er ikke kun på udseendet at Z270 M7 skiller sig ud fra Z170 udgaven. I og med at Z270 chipsettet ikke giver os meget andet nyt end extra PCI-E lanes og Intel Optane support, har motherboard fabrikanterne været gavmilde med hardwaren for at give os en grund til at opgradere.

Z270 Gaming M7 afviger fra MSI's traditionelle rød og sorte design og giver os et helt sort bundkort, som giver et mere farveneutralt bundkort der ikke nødvendigvis dikterer et rød og sort farvetema for dit build. Det er yderligere understøttet af flere RGB lys rundt på hele motherboardet som kan indstilles i lige den farve du føler for.

M7 har masser af fan headers, 6 styk. Alle virker i DC og PWM mode, hvoraf de to automatisk kan vurdere om der er tilsluttet en DC eller PWM blæser. De resterende 4 er indstillet til DC default, men kan ændres til PWM efter behov.

IO panelet tilbyder masser af tilslutninger - tre USB 2.0 porte, to USB 3.0 porte, PS/2 port, Displayport, HDMI, USB 3.1 Type-A og Type-C, 1GBit Lan port og lydtilslutninger inklusive optisk udgang.

En smart ny feature fra MSI er USB Flashback+, som lader dig recover en korrupt BIOS med en USB stick. Man sætter blot USB sticken i den dedikerede USB port på boardet og trykker på FLASHB1 knappen. 

M7 har ikke mindre end 3 M.2 slots til de hurtige SSD'er. Som de første på markedet har MSI valgt at implementere en M.2 SSD heat sink på det ene M.2 slot, som hjælper med at køle varmere M.2 drev ned. 
Det tredje M.2 slot sidder lige under CPU'en og giver plads til længere M.2 drev.

Bundkortet har flere overclocking features, og for at hjælpe med at aflæse findes der et simpelt 2-digit display i øverste højre hjørne. MSI's GAME BOOST knap har igen på fundet vej til Z270 boardet og giver 8 OC presets hvor det maximale preset giver voldsomme 5.2GHz på en Kaby Lake CPU!

Overblik

Godt

Til prisen er det imponerende at få tre M.2 slots, oven i købet hvor den ene port er udstyret med heat sink

Som en af de få giver dette kort mulighed for at tilslutte USB type-C til front panels via den nye 20-pin connector. Denne connector er normalt dyr men M7 har en, og holder sig stadig under 2000kr

USB BIOS Recovery er en stærk feature at have på et board til denne pris.

RGB er ikke just unikt på gaming produkter men ofte er det mere kikset end cool. Z270 M7 har en fed balance af diskret RGB belysning i en sort indpakning, der gør at man nemmere kan style sit build præcis som man har lyst til uden at det bliver en overflod at rød og sort.

Skidt

Der er desværre kun to USB 3.0 porte og én USB 3.1 port på bagpanelet, mens der er tre USB 2.0. Vi havde ønsket at se 2.0 portene udskiftet med de mere moderen version 3 porte.

Konklusion

Alt i alt får du rigtig godt bundkort med masser af moderne features, det har gode overclock features, plus flere M.2 tilslutninger end sine konkurrenter. Der er masser af bundkort for pengene her, og der er få ting vi kan sætte en finger på udover de mange USB 2.0 porte. Det resulterer i en GDK score på 9 ud af 10. Stærkt arbejde fra MSI endnu engang! 

gaming.dk vurdering
Det gode og det dårlige
  • .
  • God value
  • Lækker kvalitet
  • Fedt udseende
  • Masser af højkvalitets slots
  • .
  • For mange USB 2.0 porte frem for USB 3

Flere anmeldelser