Gaming.dk oplever i øjeblikket tekniske udfordringer, som gør at billeder ikke indlæses. Vi lancerer snart en ny platform.

Anmeldelse

Logitech G502 Proteus Core 0

Skrevet af: Kasper Sams
Anmeldelser | 22. august 2014, 21.55 Redigér

Logitech har et stabilt sortiment inden for gaming udstyr, og denne gang er det Logitech G502 Proteus Core, som får en plads i rampelyset. Der stilles dog store krav til den, eftersom undertegnede har brugt den samme mus i tre år. Der var nemlig en smule bekymring for, hvor lang tid der skulle til før et vanedyr som jeg vænner sig til den. 

Æstetisk og lille kreation

Med G502 får man et lækkert fremtidslignende design. De programmerbare taster er til dels placeret inden for rækkevide, så der ikke spildes afgørende sekunder in-game. Personligt falder et såkaldt "claw grip" i god jord med denne mus, og eftersom G502 er en anelse lille - i forhold til undertegnedes hånd - er et "palm grip" ikke det mest komfortable. 

Tommelfingerhvileren og den bagerste makrotast er placeret for langt tilbage, hvilket gør det unaturligt at benytte sig af musen med det såkaldte "palm grib". Det hele ændrer sig dog ved at skifte grebet, hvis man skulle være udstyret med et par store lapper.

Logitech gør igen brug af Hyper-Fast og click-to-click scrolling, som gør det utrolig nemt at browse gennem lange sider. Det aktiveres henholdsvis ved at trykke på tasten bag hjulet eller tilte det til højre eller venstre. Det er ikke en nobelprisvindende feature, men i sjældne tilfælde kan det være nyttefuldt. Her er der altså tale om 9GAG og lignende lange sider, hvor man skal finde tilbage til noget information.

Justerbar fra top til tå

Til musen skal man hente Logitech Gaming Software for at kunne finjustere musen til ens behov. Det er et simpelt og brugervenligt stykke software, hvor der let kan ændres på musens indstillinger.

G502 kan gemme tre profiler internt, og skulle det ikke være nok, kan der gemmes et ubegrænset antal profiler på computeren. Programmet kan også scanne din computer for spil og lave profiler dertil. Det betyder, at man bruger en standard profil, når man surfer rundt på internettet, og lige så snart man starter League of Legends op, vil den tilhørende profil aktiveres. Har man oprettet mange forskellige profiler, fungerer den funktion rigtig godt.

Programmet er super overskueligt, så man nemt kan ændre på tasternes funktioner. Man kan vælge mellem en præinstalleret funktion eller lave sin egen specifikke makrogenvej. Logitech gør det derfor super let for de knap så tekniske personer at tilføje en funktion. Skulle man derimod være overmodig og kaste sig ud i en unik genvej, er der hjælp at hente i deres integrerede manual. Der kan man hurtigt finde frem til løsningen ved hjælp af søgefunktionen. Stor cadeau til Logitech, for at gøre programmet let og overskueligt for enhver.

Ud over det, kan man sætte fem forskellige DPI værdier per profil. Det er rigtigt fedt, da man hurtigt kan skifte hastigheden, hvis man i et eksempelvis i et skydespil bruger sniper det ene tidspunkt og riffel lige efter. Så undgår man at skulle ind i programmet midt i et spil. Derudover kan man også vælge, hvor mange hertz musen skal køre med. Her viser den nye sensor virkelig sine kræfter, da musen kører super flydende og er præcis som bare pokker.

Logitech har også smidt en lille sjov og faktisk ret brugbar feature ind i programmet. Man kan nemlig tilpasse musens sensor til ens musemåtte for at opnå større nøjagtighed og præcision. Det er en god ting, hvis man har ophobet sig et lager af musemåtter, som man skifter imellem. Der er dog minimal forskel mellem high-end musemåtter, men sammenlignet med en bordoverflade er der en mærkbar forskel. 

Udover at kunne tweake musen på computeren, så kan man også justere musens vægt. Det er ikke en ny ting fra Logitechs side af, men denne gang er der lagt fokus på vægtenes form og placering. De placeres nemlig ved musens centrum - i stedet for bagenden - for at skabe balance. Det nye vægtsystem fungerer super godt.

Garanti for 20.000.000 klik

Det tog omtrent en uges tid med en masse games i League of Legends – hvilket er en god metode til at vænne sig til en ny mus - og det må siges at være det hele værd. Hele oplevelsen med denne mus er nemlig blevet intet mindre end fantastisk. Tasterne har også et tilfredsstillende klik, så man hverken kommer til at trykke ved en fejl eller har besvær med at aktivere tasten. Logitech har også angivet, at de kan holde til 20 millioner klik - så der skal bare klikkes igennem.

På tre år kan teknologien nå langt, og fra 6.400 DPI til 12.000 er et stort skridt. Det skal dog siges, at en DPI på 12.000 er et overkill til en HD opløsning. Det er til folk med ultra høje opløsninger – såsom 4K. Uanset hvad, så er det godt tænkt af Logitech, da 4K bliver større og større.

Undertegnede har smidt lidt af hvert efter musen, for at teste den i de forskellige spilgenre. Counter-Strike: Global Offensive og lignende skydespil er denne mus perfekt til. Dens præcise og hurtigt reagerende sensor sørger for, at man kan eliminere fjenden uden lag input. Også i League of Legends er den noget af en hård negl. I et spil, hvor man klikker så meget, er det vigtigt at have en mus med suveræne taster og et solidt, skridsikkert greb. Selvom G502 ikke har et hav af makroer, kan den også sagtens bruges til spil såsom World of Warcraft.

Et præstationssikkert must-try

Logitech G502 Proteus Core er en rigtig god mus, som kan tilpasses til dine behov. Om det er vægtene, der skal skiftes eller indstillinger i Logitech Gaming Software, så er det hurtigt og nemt. Selvom den høje DPI ikke er nødvendig for lavere opløsninger, så er det fedt, at muligheden er der.

Derudover kan musen også præstere. Gaming oplevelsen er helt i top, men grundet dens størrelse kan grebet virke mærkeligt i starten. Har man en stor hånd, vil et "claw grip" derfor anbefales herfra. Når det er sagt, så er en god tommelfingerregel altid at prøve musen i en butik, da der er så mange ting, der kan gøre en mus ubekvem. Selvom en mus passer til dig, betyder det ikke, at din nabo finder den komfortabel.

For at bringe noget nyt på banen, så er en af de bedste ting ved denne mus prisen. Man får en velbygget, flot gaming mus med masser af muligheder for at justere til ens behov - alt det for mindre end en plovmand. Det er næsten dumt ikke at købe denne mus, hvis den gamle ikke længere kan klare mosten.

gaming.dk vurdering
Det gode og det dårlige
  • Pris.
  • Lækkert design.
  • Vægtregulerende.
  • Brugervenligt software.
  • Præcis sensor.
  • Tilgængelige makrotaster.
  • Hurtigt skift mellem profiler.
  • Overflade optimering.
  • Mulighed for ultra høj DPI.
  • Palm grip er ubekvemt med store hænder.
Brugernes vurdering
Gennemsnit vurdering ud fra 3 bruger vurderinger
Info og køb
Type
Hardware
Genre
Mus
Platform
Windows Vista eller nyere
Producent
Logitech
Køb her!
Annonce

Flere anmeldelser