Asus
Anmeldelse

MSI GE72 Apache Pro Bærbar

Avatar for Redaktionen
Skrevet af: Redaktion
Anmeldelser | 25. april 2017, 15.31

Vi har haft fingrene i MSI´s GE72 Apache Pro laptop med i7, 120 hz skærm og 1050Ti. Det er alt sammen nogle ganske imponerende specifikationer for en bærbar, som også i den grad placerer den i gaming kategorien. 

Først et kig på de vigtige specifikationer: 

Skærm størrelse: 17.3-tommer
Skærm type: Anti-Glare eDP 120Hz
Opløsning: 1,920×1,080 (2K)
Processor: Intel Core i7-7700HQ
Processor hastighed: 2.8GHz-3.4GHz
Grafikkort: Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB
SSD: 1x 128GB Toshiba THNSNJ128G8NYM.2 NVMe PCIe

Her får du den rigtige størrelse skærm, når det kommer til gaming, hvor en 15 tommer aldrig ville have været tilstrækkeligt, så er du sikret med denne 17.3 tommer skærm, der ovenikøbet også tilbyder dig en 120 Hz skærm. Den sidste del er nok den største overraskelse fra de nye gaming bærbare fra MSI, da vi tidligere har måtte nøjes med 60 Hz skærme, som ikke er tilstrækkelig for de fleste, der spiller CS:GO. 

Et kig på selve maskinen

Der er danske dele i

Computeren er udstyret med et "dansk tastatur" i form af leverandøren SteelSeries. Det er et 100% solidt og kvalitets godkendt tastatur, som oveni købet også har massevis af lækre detaljer så som LED lys. Det eneste, man skal være opmærksom på, er Enter knappen, der "kun" er i halv højde udgaven, hvilket kan være nyt for nogle. Alle de lækre detaljer kan styres og kontrolleres direkte inde fra MSI Dragon Center, som er "centralen" til alle ekstra indstillingerne, og også stedet hvor du kan justere blæsere og mange andre detaljer til netop dine ønsker. Du kan se flere af disse indstillinger og en lille gennemgang leveret af MSI selv herunder.

Det er en ganske imponerende maskine at kigge på, som også gør det ret godt på det visuelle niveau. Her springer tastaturet med de mange farver hurtigt i øjnene, også noget som blev bemærket af vores gæster i perioden, vi testede. 

Inden vi giver os i kast med power og spiltest, så vil vi lige pointere batteritiden for denne maskine, for her går man hurtig død. Batteriet er på blot 51 Wh, eller hvad der vil svare til 1 film af en længde på ca. 2½ time eller 3 timers surfing på nettet. De fleste gaming laptops bruges dog også mere eller mindre "stationært", men det er værd at tage med i overvejelsen, at skal man have computeren med ind i sofaen en aften, så er der ikke garanti for, at den vil holde aftenen ud.

Hvor meget power er der?

Du får massevis af power fra den nye Kaby Lake processor i denne bærbar. Med en i7 7700HQ har du 10% mere power sammenlignet med dem, som gør brug af sidste generations Skylake i7 6700HQ, så det er bestemt ikke på dette område, at du kommer til kort med denne bærbar. 

Det måske mest spændende område at kaste blikket efter er grafikkortet. Her får du en 1050Ti, som allerede har været på markedet i stationær udgaven noget tid, men vi måtte altså vente i lang tid, før den var klar til bærbare. Her er det virkelig et spørgsmål om, hvor meget power man kan få for pengene. Denne nye 1050Ti kan sammenlignes med sidste års 970M udgaven med en meget lille fordel til den nye 1050Ti. Men 1050Ti kan stadigvæk ikke følge med sin "ældre" bror GTX 1060, hvor den må se sig slået med hele 30%.

Det kunne måske godt syne af ret meget, men hvad betyder det egentlig, når det kommer til at spille. For om man scorer 30% point mindre i en test, kan vel være underordnet, hvis der er rigeligt med power til de forskellige spil. Her klarer den samlede enhed sig faktisk ganske hæderligt med tanke på, at der fortsat er snak om en entry level gaming bærbar, hele idéen er, at man får et solidt produkt, men til en fair pris.

Vi har taget et kig på et spil som Battlefield 1, som i øjeblikket er en ganske fin benchmark, når det kommer til spiltest. Her performer maskinen på et acceptabelt niveau, og kan man nøjes med high setting, så er der absolut ingen problemer, når det kommer til Battlefield 1. 

Konklusionen

Der er en lidt splittet afgørelse omkring dette produkt. For denne computer er lige i området, hvor nogle ville kalde det en high end medie maskine, mens andre ville kalde det en start gaming computer. Jeg vil dog holde mig til den sidste del af gruppen, for selvom den taber terræn på enkelte power områder, så får du altså et virkelig solidt produkt, som har et fantastisk design, lækkert tastatur, mulighed for kontrol af blæser og 120 Hz skærm, som rent faktisk opvejer en del andre områder. Det eneste sted, hvor vi egentlig har været "skuffet" over produktet, har været på batteritiden, for dens performance er på det niveau, som man kan forvente af en computer til denne pris, derfor scorer den altså en hæderlig 8/10.

gaming.dk vurdering
Det gode og det dårlige
  • 120 Hz skærm
  • Tastatur
  • Justerbar
  • Power for pengene
  • Batteritid

Flere anmeldelser