;
Asus
Anmeldelse

MSI Nightblade Mini PC

Avatar for Redaktionen
Skrevet af: Redaktion
Anmeldelser | 2. marts 2017, 06.40

Vi har igen fået fingrene i noget af det vildeste MSI har at byde på. Denne gang er det den nye mini pc kaldet Nightblade. Dette er i virkeligheden en mikroskopisk stationær pc men med kæmpe power! Det første der bemærkes ved både denne pc men også den MSI Aegis vi testede tidligere, så er det at kabinettet og materialerne til dette, er ekstrem robuste. Der er altid et solidt håndtag lavet af metal, som gør det nemt at flytte rundt på den lille maskine, mens det hårde ydre giver noget til følelsen af kvalitet. 

MSI Nightblade 3 VR7RD

Præcis hvilken model er det så lige at vi har fået fra MSI denne omgang? Nightblade udgaven findes både i en i5 og i7 udgave, hvor prisforskellen er ca. 2.000 kr. (hhv.12.000 kr. og 14.000 kr.) Uden vi selv var helt klar over det, fik vi tjekket op på hvilke specifikationer det lille monster var født med, og de er alle listet herunder.

Specifikationer

 • CPU                            
 • Intel Core i7 (7. Gen) 7700
 • Grafikkort
 • NVIDIA GeForce GTX 1070
 • Hukommelse
 • 16 GB (installeret) DDR4 SDRAM
 • SSD
 • 128 GB - PCI Express - M.2
 • Harddisk
 • 1 TB - Serial ATA

Det var selvfølgelig den størst mulige udgave, som er født med både I7 CPU og et GTX 1070, som er en stærk kombination uanset opgaven.

Det lille monster set fra både for og bag. Hvor fronten er betydelig mere indbydende, med et meget moderne og lækker look, som trækker ligheder til transformers. Omme bagved sker der ikke super meget spændende, men der er alle de nødvendige muligheder og lidt ekstra til.

Hvis vi vender siden til, så fortsætter det rene design. Kun liret op med den velkendte drage som MSI gør brug af i deres logo. Alt i alt, er det en virkelig pæn maskine som er rigtig svær at se sig sur på. 

Det mest bemærkelsesværdige må være vinklen som computeren har, når man ser den fra siden. Her skråner computeren mere end man skulle tro. Den lille "fod" som er til højre på billedet er desuden lavet af metal og super robust, således den også fungerer som håndtag, når man skal flytte rundt på den.

Hvad kan man så bruge den lille dræber til? De fleste test og reviews tager udgangspunkt i alverdens hightech "lorte spil" som af størstedelen kun spilles, fordi dine venner ikke har en spand, der er god nok til at være med. Når de er kommet sig over deres håne ret, "min computer er bedre end din", hvilket oftest sker efter blot 2 timer, joiner i alle op i endnu en competitive kamp i CS:GO, og grinder videre på jeres rank, der nu efterhånden er lagt mere end 1200 timer i. Så hvorfor prøver vi ikke at tage en virkelig overdrevet maskine, og kaster den ind i en god omgang CS:GO?

Vi har kørt fps test ud fra de settings, som hele Astralis holdet gør brug af. Men inden da skal i lige se præcis hvor lille den fine maskine er.

Det er en maskine, som helst skal være placeret oppe på bordet. Til at starte med blev den placeret under bordet, hvor den almindelige stationær har sin plads. Men det så simpelthen helt forkert ud, at der stod en så lille maskine helt alene dernede. Så op på bordet med det lækre stykke udstyr, som er ca. halv højde af en helt almindelig 24 tommers fladskærm fra BenQ.

Vi kørte alle settings fra Astralis holdet igennem maskinen, og smid dem en efter en igennem en fps test demo. Denne demo kunne vise os hvilke resultater man kunne få, alt efter om man spiller med black bars som dev1ce eller mini opløsningen 1280 x 800 som dupreeh. Her var der rigeligt med power i den lille maskine, som smed 287-316 fps i gennemsnit, og dette var helt uden at vi begyndte at gå i dybden med alverdens settings, der potentielt kunne give langt mere. Så dette er maskinen for CS:GO spilleren, der rent faktisk går op i hvordan hans gamer hybel tager sig ud.

Personligt er jeg vild med grafikkortet GTX 1070, her får man virkelig meget value for money. Eksempelvis slår et GTX 1070 alle andre grafikkort når der snakkes gennemsnits fps i spil (på nær sin egen storebror 1080). Sidste års kæmpe 980 bliver slået med hele 36%, og de monster dyre titan´s kan heller ikke være med. Se en liste over spil performance for en lang række grafikkort herunder.

Denne lille maskine kan altså være med, hvor det er rigtig sjovt. Det må dog også være at forvente med et prisskilt på over de 10.000 kr., hvor man jo også skal have en skærm og alt andet hardware ved siden af. 

Det er så også det eneste negative, der er at sige omkring denne maskine. Selve produktet er af den absolut bedste kvalitet, men det har også sin pris at det hele har skulle klemmes ind i et meget lille kabinet. Ser man kun på den rene performance, er det altså muligt at finde maskiner med I7 og et 1080 grafikkort til samme pris, her må man dog nøjes med et stort og lidt klodset kabinet. Det er derfor også en anelse unfair at sammenligne denne "shuttle pc" med en almindelig stor computer, da der altid har været en prisforskel på de 2 typer.

Denne maskine er for alle jer, som gerne vil have et produkt, der ikke tager alt pladsen, og som vil tage sig rigtig pænt ud på bordet. Sammenligner man udelukkende denne MSI Nightblade med andre små computere, der ikke fylder det halve rum, er prisen faktisk fornuftig, og man får meget lækkert hardware til prisen. 

Jeg giver den 8/10, hvilket er en rigtig fin score. Valget skyldes at konkurrencen fra de "almindelige" stationære computere, simpelthen er for stor. Var den blevet født med en 7700K, så ville jeg mene at der havde været til lidt mere i bogen.

gaming.dk vurdering
Det gode og det dårlige
 • Meget kompakt
 • God bygge kvalitet
 • Flot design
 • Lidt dyr

Flere anmeldelser