;
Asus
Anmeldelse

DXRacer OH/D03/N

Avatar for Redaktionen
Skrevet af: Redaktion
Anmeldelser | 6. august 2014, 09.47

Hvad end du er en casual gamer, der bruger alt mellem nul og 20 timer om ugen foran skærmen, eller den mere hardcore gamer, som spenderer stort set alle døgnets disponible timer ved computeren, så er der én ting, der er meget vigtigt. Komfort.

For når slaget skal vindes på slagmarken i Battlefield, brikkerne skal falde på plads i Tetris og modstanderens korthus skal væltes i Hearthstone, er det som bekendt vigtigt at kunne holde stand og være udholdende. Det kan nemlig være anstrengende at besejre alverdens ondskab i Diablo eller opbygge verdens største metropol i SimCity, hvis man ikke sidder ordentligt.

For når mundheldet ”den bedste siddestilling er den næste” er mantraet inden for dagens udvikling af de mest komfortable stole til længevarende brug, er en træstol fra IKEA eller en taburet fra JYSK ikke længere tilstrækkeligt for den kræsne gamer.

Længerevarende gaming kræver en kontorstol. En god en af slagsen endda. I denne anmeldelse tager vi et kig på stolen fra DXRacer med det mundrette navn OH/D03/N.

Slå røven i racersædet

DXRacer er et firma, der har specialiseret sig i stole, som ikke kun er skabt til længerevarende brug, men direkte målrettet til gaming. Stolenes opbygning er især inspireret af sæderne, der bruges i racerbiler, hvilket virksomhedens navn også skarpt antyder. Alt efter højde og drøjde, er de forskellige modeller inddelt i modelklasserne F, D, R, M eller U. Stolen her tilhører klasse D.

En kvalitetsbevidst krabat

Det første vi bed mærke i, da stolen var pakket, samlet og klar til brug, var vægten. Der efterlades ikke megen tvivl om, når man første gang forsøger at løfte denne 26 kg tunge sværvægter inden for gamerstole, at der er tale om det vi på godt jysk kalder for kram. Stolen er blandt andet produceret af aluminium og overbetrukket med læder. Kvalitet. Men varm kvalitet, da læder har en tendens til at varme selv den køligste bagdel op i løbet af nogle timer.

Vægten er dog ikke et stort minus, da den på sin vis er en nødvendighed, hvis man som DXRacer vil producere en langtidsholdbar og slidstærk stol som denne. Til gengæld for de 26 kg som krabaten selv vejer, kan den bære en fyr (eller kvinde) med en kampvægt på op til 120 kg.

Masser af indstillinger, undtagen...

Når man har kastet den gamle kontorstol ud på gaden, købt sig en ny, samlet den og løftet den på plads foran skrivebordet, er klimaks første gang bagdelen plantes i sædet. Her giver de fleste kontorstole ofte et skidt førstegangsindtryk, hvilket også er tilfældet her.

De færreste stole passer nemlig fra barns ben til lige netop den siddestilling som du, jeg eller alle andre foretrækker. Her kommer OH/D03/N dog hurtigt ind i kampen. For der er gode muligheder for at indstille stolen, så den hurtigt bliver rigtig komfortabel at sidde i. Der er en del indstillingsmuligheder, så det kræver lige et par timer, før man lærer sin nye racerven helt at kende.

Armlænet, som i øvrigt er dejlig bredt, kan indstilles i otte forskellige højder. En vigtig feature, da et dårligt armlæn hurtigt kan få myoserne i skulderbladene til at formere sig som rotter i et vandhul.

Ryglænet er selvfølgelig også justerbart. Det kan lænes helt tilbage, så man nærmest ligger ned i en 180 graders vinkel. Hvornår det lige skulle være nødvendigt, aner jeg dog ikke. Men muligheden er der.

Et stort plus er, at der medfølger to puder til henholdsvis nakkestøtten og til lænden. Disse to simple puder kan af- og påmonteres med et snuptag og giver mulighed for, at man kan optimere sin komfort betragteligt alt efter, hvad kroppen trænger til.

Personligt har jeg altid nakkestøtten på, men lændestøtten skiftes ind i mellem. Lændestøtten er lidt som et koldt bad på en varm sommerdag. Først er det super lækkert, men på et tidspunkt bliver det lidt for meget af det gode. I sådan en situation er det heldigt, at det varme vand kan tændes for med et snuptag igen.

En ting man ikke kan justere er selve vinklen på sædet, hvilket kan undres, da alle andre muligheder for at tilpasse stolen til hver enkelte bruger synes at være til stede. Til trods for sin fleksibilitet på alle andre leder og kanter får man som bruger altså ikke 100 procent råderet over stolens komfort.

Bruges i professionelle turneringer

Godt nok er prisen på over 2.000 kroner et pebret bekendtskab. Især når man i de første daglige to til tre timers brug sidder med en følelse af, at den gamle nedslidte stol fra JYSK, der i sin tid kostede 699 kroner, føles næsten lige så god. Men OH/D03/N er ikke er en stol, der skal skues på hårene eller bedømmes på de første ugers brug.

For når den først er siddet til og man vænner sig til følelsen af at sidde i en DXRacer, føles visse andre kontorstole som noget makværk. Især når man ender i nærheden af de otte timers brug i streg som OH/D03/N er godkendt til. På sjette, syvende og ottende time kan man mærke, at det er kram og ikke skrammel man sidder på.

Det kan godt være, at det er psykologisk betinget, men selve formen på en DXRacer, hvor siderne af ryglænet nærmest opkranser ens ryg, giver den ekstra følelse af komfort. Det kan ikke være tilfældigt, at events såsom Electronic Sports World Cup og Dreamhack Valencia bruger disse stole - ligesom Riot Games faktisk anvender netop denne model til alle professionelle League of Legends kampe i deres turneringer i Europa.

Vi har testet OH/D03/N stolen i en måneds tid med både længerevarende gaming af forskellig art, men også med lange arbejdsdage foran skrivebordet. Helt op til 15 timers konstant brug på et døgn er rekorden, hvor eneste ubehag var varmen fra læderet og en smule ømhed i kroppen. Det er dog stadig godt klaret, da det næsten er det dobbelte af stolens anbefalede tidsbrug på otte timer.

Har man pengene til at købe et stykke liebhaveri inden for gamerkontorstole, er DXRacer er godt bud.

gaming.dk vurdering
Det gode og det dårlige
  • God til både gaming og arbejde.
  • Puder til nakke og lænd medfølger.
  • Gode muligheder for at indstille.
  • Tung.
  • Læderet bliver varmt.
  • Sædet kan ikke indstilles.

Flere anmeldelser