Asus
Anmeldelse

MSI GTX 1070 GAMING X - Ekstrem ydelse for få penge

Avatar for Redaktionen
Skrevet af: Redaktion
Anmeldelser | 15. oktober 2016, 09.26

Nvidias nye grafikkort arkitektur, Pascal, har sandelig vist sig at være i en klasse for sig selv. Siden kortene blev offentliggjort tilbage i maj, 2016 – har begge de nye High-end kort ( GTX 1080, GTX 1070 red.) høstet priser, og rosende ord fra anmeldere verden over.

70 serien blev som i de foregående serier, lillebroren til den super kraftige 80’er – og det er ikke ligefrem kommet som en overraskelse for nogen, at det nu ville være det samme denne gang. Men på trods af at GTX 1070 er lillebroren, så er dens hastighed ikke noget man skal spøge med. Kortet performer bedre en superkortet Titan X i den foregående Maxwell serie. Og med en prisforskel op til et par tusinde på henholdsvis de 2 kort, vil det være at yderst mærkværdigt hvis man valgte Titan X grundet dens performance – medmindre der selvfølgelig var nogen kriterier som spillede ind.

I sammenarbejde med MSI har vi fået muligheden for at teste det nye GeForce GTX 1070 Gaming X. Jeg vil her i løbet af reviewet gennemgå forskellige ting, samt vise hvad kortet indeholder.


Hvordan ser det ud – og hvad er der med i pakken

På Forsiden af selve pakken med alt indholdet i. På pakken ser man et forstørret billede af grafikkortet, navn samt nogle af de features grafikkortet har i sig.



Bag på kassen

På Bagsiden af selve pakken finder man relevante informationer om hvad der gør grafikkortet specielt forhold til de andre

Derudover som på næsten alle andre produkter i verden, får man de tekniske oplysninger om kortet.







Magien i kassen

Grafikkortet kører samme stil som blandt andet deres bundkort i farvetemaer og design. Åbner man pakken finder man denne skønhed inden i.

Grafikkortet består af sit vanlige præg af den kendte røde og sorte MSI farve-kombi.

Det betyder at grafikkortet nok med høj sandsynlighed vil have det samme ’look’ som dit MSI bundkort.





Tekniske specifikationer

  • Clock Hastighed                                  1607 MHz
  • Max Clock Hastighed                          1797 MHz
  • Grafikhukommelse                              8 GB
  • Videohukommelse / Teknologi             GDDR5 SDRAM
  • Grænsefladetype                                 PCI Express 3.0 x16
  • Virtual Reality Ready                           Ja

Skærm udgange

  • DisplayPort-tilslutning(er),                    ud 3x
  • DVI-D-tilslutning(er),                            ud 1x
  • HDMI-tilslutning(er),                             ud 1x

Strøm tilslutning

  • PCI Express 8-pin connection                  1x
  • PCI Express 6-pin connection                  1x

Mål

  • Dybde                                                  28 cm
  • Bredde                                                4.2 cm
  • Højde                                                   14 cm
  • Vægt Ca.                                              1-2 kg


Hvad gør dette kort så specielt?

Kortet har som mange andre nogen specielle kvaliteter der gør det eftertragtet forhold til hinanden. Når vi taler om MSI GTX 1070 GAMING X 8G – har jeg her lavet en oversigt over de specifikke ting, der gør netop det her kort specielt. Du har måske tit hørt de forskellige betegnelser ”TWIN FROZR”, ”TORX”, ”BACKPLATE” m.v., men hvad betyder de forskellige ting egentligt?

Kortet er baseret på en opgradering af deres kendte, og prisvindende TWIN FROZR VI Thermal Design, der inkluderer 2 stk. TORX 2.0 kølere, til at holde det hele koldt. I korte træk betyder at alt køling i kortet er gennemarbejdet og testet fra top til bund, til at give den bedste performance. Jeg vil tillade mig at illustrere det med billeder herunder.



I de sidste par generationer har samtlige kort fra MSi kørt med systemet der hedder Zero Frozr. Zero Frozr er en teknologi der simpelt sagt, gør at dine kølere på kortet ikke tænder før dit grej rammer over et hvis antal grader. Dette betyder selvfølgelig at kortet larmer væsentlig mindre, ved normal brug - og GTX 1070 er ingen undtagelse.




Men hvad kan kortet så i de forskellige spil?


- Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike er uden tvivl et af de største titler på markedet pt., og det er grundstenen bag det vi i dag kender som Gaming.DK.

Med det sagt er det begrænset, hvad man ser af test af Grafikkort i dette spil, netop fordi spillets FPS hovedsageligt er baseret på CPU Performance. Og når man altid endelig finder en, så viser de det kun ud fra den højeste kvalitet mulig – hvor jeg her imod også prøver at ramme den lidt mere ”competitive” spiller, hvor man typisk spiller med en del af grafikken på low, på trods af fremragende hardware.

Man vil nærmest altid få flere FPS ud af at opgradere ens processor i dette spil, end at skulle opgradere grafikkortet – men jeg ved personligt selv, de gange man søger efter forskellige benchmarks på YouTube, så kunne man godt lidt savne at se noget fra denne titel.

Jeg har i den her test, valgt at tage en FPS test via en Demo. Ment som, at i disse fire tests, er der løbet præcist den samme rute på Dust2 – hvilket betyder at testen ikke burde differere meget for hinanden.

Hvis man kender lidt til hvordan Source Engine virker, så ved man at der er en del performance loss, når der enten er spillere eller bots på en server.

Jeg har valgt at tage en ud fra min personlige opløsning, som er 800x600 – både i lav & høj kvalitet.

Derudover har jeg vedlagt en i en 1080, 16:9 opløsning, bedre kendt som 1920x1080 – der også vil være både i lav & høj kvalitet.

Dette er lavet af grunden for at jer, læsere nu kan se en lidt mere ’competitive’ based sammenligning – og muligheden for at give et lille billede om hvordan FPS’en ændrer sig mht. opløsning kontra in-game grafikkvalitet.

Som sagt er hver test taget ud fra en Demo FPS test, hvor der i alle tests er løbet et par omgange rundt på mappet Dust 2; samme rute, samme tid, samme PC specs. Her er der benchet i cirka 3 minutter pr. test, og i får de samlede resultater her under.

Det første vi testede, var min egen personlige opløsning – med alle grafiske indstillinger på lav, samt uden Anti-aliasing. Det skal også nævnes at det er uden spillere på serveren, dvs. der burde være intet in-game mæssigt, der skulle reflektere på den givende FPS.

Dernæst blev der testet i de samme grafiske indstillinger, med 10 spillere på serveren. Det betyder selvfølgelig der kommer en ekstra load på CPU’en, der gør at FPS’en automatisk ville blive en tand lavere. Grunden til der er benchet 10 spillere i denne test også, er at få en lille tanke om hvordan det vil performance i match-relaterede situationer.

For at runde det af, prøvede vi at presse systemet, ved at skrue fuldt op for de grafiske indstillinger, samt smække opløsningen op på 1920x1080.

Igen har vi testet det i samme løbs bane som før, samme tid – og igen, både med 0 & 10 spillere på serveren.

Jeg lader tallene tale for sig selv. Selvom at Counter-Strike er meget CPU baseret - har selve FPSen fået et kæmpe kick, grundet firepoweren i grafikkortet. 





- Rainbow Six: Siege

Rainbow Six: Siege er Ubisofts nuværende flagskib inden for et konkurrence præget spil. Spillet i sig selv er ekstremt flot, og der er hvert fald ikke blevet sparet på nogen grafiske detaljer.

Spillet i sig selv er godt gennemført detalje mæssigt, ned til bunden – hvilket betyder at det selvfølgelig kræver sin tand hardware at skulle skrue op for detaljerne i dette spil. De grafiske ting der gør dette spil unik, er f.eks. at man kan lave direkte skudhuller i de forskellige vægge, og rent faktisk kunne se hvad der forgår på den anden side af de huller.

Det er ikke mange spil man i dag, ser disse små finesser i – og det er helt sikkert de ting, som gør dette spil til en klar kandidat i at blive testet.

I denne test, har vi hentet en High Detail Texture Pack som Ubisoft selv tilbyder til spillet, der gør at det hele bliver en lille skarpere at se på. Derudover er opløsningen skruet godt op, og de grafiske detaljer er via en auto-benchmark i spillet – skruet op på det højeste.

Der til er jeg hoppet ind i en Competitive Ranked kamp, der betyder at denne ’benchmark’ er baseret ud på cirka 20 minutters in-game gameplay, med både action og lidt camping (:D).

Og på trods af hvor flot dette spil er, er det virkelig overraskende at det i gennemsnit holder sig på hele 152 FPS, og rammer et loft på 226 FPS.

Dette spil viser virkelig hvad dette grafikkort er i stand til. 





- Tom Clancy’s: The Division

The Division, er igen et spil som førnævnte titel af selskabet Ubisoft. I dette spil rammer vi et Third-person shooter MMORPG. Dette spil tog hele verden med storm, da det i sin tid blev annonceret – og med en release dato tilbage til marts i år, er det stadig en af de nyere fornøjelser.

Selve spillet finder sted i et kriseramt New York – som nærmest i spillet, er scannet ud af virkelighedens New York, med en tand ’post apokalyptisk’ tema over sig. Grundet det er Open World, var mange skeptiske over hvordan spillet nu ville performe.

Jeg har i denne test, taget en løbetur igennem PVP zonen (Dark Zone) – i hvad der svarer til 20 minutter, i højeste opløsning & igen med en auto-benchmark i spillets grafiske indstillinger, der sætter det op på ultra.

Jeg blev positivt overrasket over at vi igen ser en forholdsvis høj gennemsnit FPS på 110 – specielt når man tager i betragtning af at spillet er Open-World, og der virkelig er millioner af grafiske elementer der spiller ind på en gang. 





- Assassins Creed: Syndicate

Når vi nu har taget 2 Ubisoft titler, snupper vi jo selvfølgelige lige det tredje med. Og hvilket andet spil at tage end vores alle sammens yndlings serie, Assassins Creed.

De sidste par versioner af spillet har fået voldsom kritik, netop fordi de trækker væsentlig mere end forgængerne i deres tid. Assassins Creed: Syndicate er ingen undtagelse, og igen med et Open-World spil, denne gang af England tilbage i det 19 århundrede – rammer vi igen et spil der er ekstremt grafisk flot, og en hardhitter inden for grafiske elemtenter.

Som i alle Ubisoft titler, har jeg taget igen auto-benchmarken, og ikke-overraskende nok, rammer det indstillingerne helt oppe i Ultra i 1920x1080.

Efter 20 minutters præget action, ser vi denne gang en markant forskel på framesne, og som før nævnt er dette spil virkelig en hardhitter der tit er voldsomt kritiseret for dens performance på folks computere. Med det sagt, rammer vi en gennemsnit FPS lige omkring de 90 – hvor vi har kæmpe spring mellem det højeste, til laveste punkt på skalaen.

Om det enten er spillet eller min computer der gør det store spring fra laveste til højeste FPS må guderne vide. Men dette er stadig et virkelig flot tal, for den gennemsnitlige bruger. 





- H1Z1 – King of the Kill

Dette spil tvivler jeg på, behøver en større forklaring. Dette er udentvivl de fleste Counter-Strike spillers darling i fritiden – og ser man på spillets fremgang de sidste par måneder, er det hvertfald en spændende titel at følge.

H1Z1 har 2 forskellige versioner. En King of the Kill del, som mest af alt skulle forstille noget som taget fra en Hunger Games film, samt en Just Surive del – som vi kender det fra samtlige survivor games hvor i man bygger baser og flækker hinanden.

I denne test, er der skruet op på de højeste indstillinger i 1920x1080 på det gamle Z1 Map (Det map før release, vi alle savner) Dette kan betyde at performance selvfølgelig nok vil være en tand anderledes i dag, eftersom at det gamle map ifølge nogen var bedre optimeret.

Men med tiden, mon ikke vi ser det nye Z2 map blive optimeret, og derved forbedret i FPS.

Endnu engang ser vi en ekstremt flot gennemsnits FPS på hele 125. Hvilket uden tvivl er godkendt for et spil af denne kaliber. 





- DOTA 2

Valves darling. Spillet med godt og vel verdens største præmiepulje (The International med over 20 millioner dollars).

Skulle det være gået næsen forbi, er vi endnu engang ramt ind i et Source Engine spil fra Valve, som i stil med Counter-Strike også er ekstremt processor baseret. Dette betyder selvfølgelig at grafikkortes evne kan være begrænset. Dette betyder dog ikke at det slipper uden om mine hænder i testen, og her ser vi resultatet på en kamp, med højeste indstillinger i 1920x1080


Vi rammer i dette spil, en average FPS på 113 – hvilket må være siges at være godkendt. 





- Project Cars

Project Cars er et motorsports simulationsspil udviklet af Slighty Mad Studios – som vi blandt andet også kender for Shift 2 og Need for Speed: Shift.

Da spillet i sin tid blev annonceret, kunne folk ikke tro sine egne øje – spillets grafik virkede så realistisk ud fra billeder, og da det viste sig ikke at være en joke med grafikken i spillet, begyndte man derefter at skænke en tanke til om ens hardware nu var i stand til at trække det.

Overraskende nok, er spillet virkelig godt skruet sammen – og for de fleste burde det køre som en varm kniv i smør.

Jeg har i denne test, skruet helt op for grafikken i 1920x1080. Og dette er uden tvivl et ekstremt flot spil, som vil blive svært at overgå med deres kommende titel Project Cars 2.

Vi ser her ud fra testen, at spillet rammer en average FPS på hele 129 – hvilket uden tvivl er ekstremt højt fra et spil i denne grafiske kaliber. 





- Battlefield 1

Som sidste del i denne test, rammer vi ind i det spil mange vil kalde – det flotteste nogensinde. Hvilket spil er bedre, at teste dette super-kort i, end et spil der virkelig formår at udnytte de grafiske elementer, most sammen med en god omgang CPU kræft. Nemlig spillet, Battlefield 1.

Dette spil burde ikke kræve nogen større introduktion for nogen, som har levet lidt på de sociale medier på det sidste – for da traileren blev annonceret for et par måneder tilbage, tog grafikken alle med storm.

Man kan nok ikke blive i tvivl om, at dette spil uden tvivl er det flotteste PC spil til dato, udviklet af Dice.

I denne test, har vi alt via auto-benchmarken smækket alt på Ultra, i 1920x1080 med en lille automatisk nedjustering på resolution scale.

I selection screen, hvor vi vælger class, samt sted at spawne rammer vi en FPS på 130~ish – Selvfølgelig har det ikke meget at skulle have sagt, men det giver en lille tanke om hvad man først kan forvente når man går in-game.

Og hold nu fast, for da vi først kom inden for i et game, i moden Rush – ramte vi en FPS der mildest talt er breathtaking. Vi rammer hele 106 Frames i gennemsnit, i en periode på 30 minutter – der indeholder ting fra Sandstorme, til close combat situationer.

Det i sig selv er virkelig forbavsende – og så at dette Grafikkort bare moser igennem det som var det ingenting, ja selv ikke engang selveste Peter Ingemann vil kunne finde på en sætning der passer ind. 




Konklusion & Pris

Det er umuligt at sætte ord på, hvor godt dette kort egentlig er på tekst – for det skal prøves. Dette lille kort har uden tvivl en performance, der går langt udover dens pris til 3.800,-.

At være et lillebror Grafikkort til MSI GeForce GTX 1080 GAMING X, der koster næsten det dobbelte – så klarer dette sig sindssygt godt forhold til.

Dette kort out performer selv endda sidste generations super kort Titan X, ved flere situationer. Og hvis man tænker på at Titan X kortet i sig selv kostede omkring de 10.000,- så skal man virkelig ikke tænke 2 gange på det kort man vælger at købe næste gang.

MSI GeForce GTX 1070 GAMING X er et super kort uden lige, til en pris der er langt under dens performance. At opgradere eller købe dette kort til sit fremtidige build, så sikrer man sig først af alt et ekstremt godt kort, der løbet af de næste par generationer stadig vil kunne følge med de kommende spil.

Det eneste minus jeg har ramt ind i, er at folk med flere skærme der bruger DVI connectoren, må se sig til benytte converters, da der kun er en enkelt DVI-I indgang i kortet. Men det er selvfølgelig intet der går udover kortets vilde performance.

Denne herlighed koster som nævnt før, ca. 3.800,- i ny, fra de forskellige webshops landet over – og det er helt sikkert et købt værd. Det her grafikkort har uden tvivl taget fidusen på mig, og jeg var en smule skeptisk da jeg modtog det – men det har virkelig formået at slå mine ben væk under mig. 




*Computeren brugt til at benche indeholder: i7-4790K 4.5ghz, 16GB 1600mhz ram. Derfor kan de FPS du ser variere fra dit setup, til mit. Jeg frasiger mig alt ansvar til forskelligheder i performances.

gaming.dk vurdering
Det gode og det dårlige
  • Super ydelse
  • Fair pris
  • Fitter godt ind i de fleste ATX Kabinetter
  • Rig mulighed for tilslutning af forskellige skærme
  • Perfekt til VR
  • Desværre kun en enkelt DVI port (Kun minus, hvis du har flere skærme, der tager brug af dem)

Flere anmeldelser