Asus
Anmeldelse

Razer Blackwidow X Chroma

Avatar for Redaktionen
Skrevet af: Redaktion
Anmeldelser | 17. juni 2016, 11.04

Razer er ved at have en del års erfaring inden for gaming-verdenen, og listen af produkter gennem tiden er lang og stadig voksende. Razer er nemlig igen ude med en ny version af deres populære Blackwidow-serie. Vi har tidligere haft Razer Deathstalker Chroma på prøve, som vi også anmeldte her på siden. Nu er det dog blevet tid til at kigge på storebroren, Razer Blackwidow X Chroma, som mildest talt har væltet os omkuld.

Det første, der i hvert fald fanger mine øjne ved dette flotte mesterværk, er det yderst stilrene og minimalistiske design, som tastaturet besidder. Blackwidow X Chroma har et kompakt design, hvilket passer godt ind i et simpelt setup. Det betyder derfor også, at der faktisk ikke er en eneste dedikeret makrotast, som man ellers ofte ser på et gamer-tastatur. Personligt har jeg dog aldrig brugt makrotaster, og de har derfor blot taget mere bordplads end nødvendigt. Kan man dog ikke undvære disse, kan de programmeres ved hjælp af softwaren, Razer Synapse. Dog har denne version stadig det numeriske tastatur, hvilket jeg finder vældig nyttig fra tid til anden.

Desuden har Razer også skrottet deres ikoniske Razer-skrifttype på selve tasterne, og har i stedet erstattet den med en simpel en af slagsen. En beslutning der falder i god jord herfra, da det hurtigt kan skrige for meget af gamer. Ydermere har Razer også været i gang med en udskiftning af materiale. Mængden af plastik er nemlig markant reduceret, eftersom tastaturet nu til dels er lavet af metal, hvilket gerne skulle hjælpe på holdbarheden. I takt med denne materialeudskiftning, har Razer også ændret designet fra den tidligere model, og nu har det et endnu mindre fodaftryk. Man skal dog også vide, at der ikke er en håndledsstøtte med til tastaturet, men dette har dog heller ikke manglet for mit vedkommende.

Det hele handler jo heller ikke om, hvordan tastaturet ser ud. Det handler dybest set om, hvor godt det er at bruge. Alle tasterne er pakket med Razers såkaldte Razer Green switch, som har en aktiveringskraft på 50 gram. Derudover har de ifølge Razer også en levetid på 80 millioner klik. Der er ingen tvivl om, at mekaniske tastaturer er favoritvalget blandt elitegamere, og tastaturet skal også have ros på dette punkt. Det er en fornøjelse at bruge, når skudene flyver forbi en i åben ildkamp på de_dust2 eller når man er midt i en team fight på Summoner's Rift. Derudover skal det siges, at det også er fantastisk at skrive med, og det har bestemt været på prøve, da der skulle skrives mange siders eksamensnoter her i læseferien. En lille kritik lyder dog på, at tasterne godt kan larme lidt. Dette har ikke været et kæmpe problem for undertegnede, da jeg ofte sidder med et par hovedtelefoner på, men husets øvrige beboere har bedt om lukket dør, hvis der skulle slås ekstra løs på tastaturet på de sene aftentimer. Dog ville det ikke skade, hvis de larmede lidt mindre.

Razer skal dog også have cadeau for de små ting, som man måske ikke lige tænker over. Alle tasterne er flot og kraftigt belyst, da de nu også bruger en anden og bedre metode til at belyse dem. Man kan nemlig vælge frit mellem 16,8 millioner farver og en række forskellige mønstrer. RGB-bagbelysningen gør det altså muligt at tilpasse tastaturet til ens setup, så farverne går igen - hvis man nu er sådan en type. Ellers kan du også bare skrue op for de skiftende regnbuefarver. Du bestemmer i hvert fald helt selv, hvordan du vil sætte dit personlige præg med dette lysshow.

Eftersom denne model har et forholdsvis kompakt og simpelt design, får du heller ikke dedikerede multimedietaster med i købet, men de findes derimod iblandt F-tasterne for oven, og aktiveres med FN-tasten. Et fint kompromis efter min mening, hvis man stadig ønsker dem, men samtidig ikke vil have et kæmpe tastatur med dedikerede taster. Yderligere er der også mulighed for at hæve tastaturet med de gummibelagte fødder underneden, og kablet - der nu kun er et enkelt af, eftersom lyd-, mikrofon- og USB-portene ikke er at finde på denne model - kan også føres rundt med de små ruter på undersiden. Oveni tasken får du også features som 10 key roll-over anti-ghosting og gaming mode. Dette gør, at tasterne nok skal blive aktiveret selv i de mest hektiske situationer in-game, og samtidig ryger du ikke ud på skrivebordet, hvis du uheldigvis rammer Windows-tasten. Små simple ting, som Razer ved, at et tastatur af denne tunge kaliber bare skal have.

Blackwidow X Chroma er nemlig ikke et billigt tastatur. Prisen løber nemlig op omkring de 1.400-1.500 danske kroner, hvilket må siges at være i den høje ende. Dog får du et super lækkert tastatur som ikke skriger af gamer men derimod af kvalitet, der efter min mening ikke har nogen mangler. Dog er tasterne en smule larmende, men det kan dog være, at Razer smider en ny version på markedet med deres Razer Orange switches, som skulle være en smule mindre larmende. Har du altså pengene, kan det kraftigt anbefales, at du lige tager et ekstra kig på Razer Blackwidow X Chroma, hvis du leder efter et super flot, stilrent tastatur med lidt pang iform af belysning og samtidig er en minimalistisk i din brug af makrotaster og lignende.

gaming.dk vurdering
Det gode og det dårlige
  • Solid og velbygget struktur
  • Mekaniske og RGB-baggrundsbelyste taster
  • Kompakt og stilrent design
  • En smule larmende taster
  • Prisen er i den høje ende af spektret

Flere anmeldelser