Asus
Anmeldelse

Sharkoon SHARK ZONE M51+

Avatar for Redaktionen
Skrevet af: Redaktion
Anmeldelser | 5. maj 2016, 14.39

Du har måske ikke hørt om Sharkoon før, men de har på den seneste tid vist sig frem på markedet for gaming tilbehør. Gaming.dk har fået muligheden for at kigge på SHARK ZONE M51+ sættet bestående af henholdsvis mus og bungee - også kaldet SHARK ZONE M51 og MB10.

Selve musen, M51, kommer i et sort og gult farvetema, hvor der på begge sider er rillede gummilag, der skal sikre et godt tag på musen. Dog føles det personligt lidt ubekvemt at holde ved musen, da både ring- og lillefingeren føles malplaceret grundet musens udformning på højre side. Dette kan dog skyldes formen af min hånd, men også at jeg i de sidste par år har brugt en temmelig smal mus og derved har vænnet mig til den. M51 er nemlig en bred mus, og selvom jeg har forholdsvis store hænder, er det ikke behageligt for mig at bruge et claw grip, som jeg har brugt lige så længe, jeg kan huske. Benytter jeg mig derimod af et palm grip, bliver oplevelsen dog bedre, men min præstation in-game er dog skuffende.

Ydermere er musen udstyret med 11 programmerbare knapper, men dette inkluderer samtlige knapper på musen. Ud af pakken vil den gule DPI-knap bag musehjulet lade dig skifte musehastigheden hurtigt og nemt. Forrest på venstre side vil der være en lys-indikation af den hastighed, du har valgt. De fire knapper på siderne, vil ofte være dem, som du eksempelvis konfigurerer til push-to-talk eller til at udføre en handling in-game.

Musens overflade har en mat sort farve, hvilket gør, at dine gamer-fingrer ikke sætter fedtede fingeraftryk. Dog har nogle af komponenterne en glansfuld overflade, som blot giver lidt kontrast og kant. På musens underside finder man seks næsten patron-lignende vægte, som man kan fjerne eller tilføje efter eget behov. Musen vejer 150 gram, og derfor har jeg kunne fjerne noget af vægten, så den minder om min tidligere mus', hvilket er et stort plus.

Derudover er der også placeret fire såkaldte glidepuder, som gør, at musen glider let henover musemåtten. Den fungerer også ganske fint på blot en bordplade, men det anbefales at bruge en musemåtte for at få den bedste og mest flydende oplevelse, når du spiller. Du får nemlig en Avago ADNS-9800 laser sensor, som giver dig 8.200 DPI, og dette burde bestemt være mere end rigeligt for de fleste gamere. 

Musen fungerer fint, hvis du bare smækker USB-stikket i din computer fra start, men ønsker du at konfigurere knapper og lys, skal du installere softwaren, som du finder på Sharkoons hjemmeside. Det er et meget simpelt stykke software, som desværre har et meget grimt layout efter min mening, men det vigtigste er dog, at det virker - og det gør det.

Under "Main control" kan du lave forskellige profiler, så du kan tilpasse knapperne til flere af dine spil. Her skal Sharkoon have en stor tommelfinger op, da du har mulighed for at vælge mellem rigtig mange præinstallerede funktioner, såsom kopier, sæt ind, Luk vindue, Lås PC, Lydstyrke op, Lydstyrke ned og meget mere. Desuden giver de dig også muligheden for at konfigurere din egen macro-knap.

Vælger man undermenuen, "Advanced settings", kan man tilpasse musen til lige netop ens egen personlige smag. Du har en række valgmuligheder, som du enten kan vælge at ignorere, hvis ikke du har så meget forstand på det, men du kan også lege med det for at finde den perfekte indstilling til dig.

Selvom der også er en "Color control" sektion, er det ikke meget lys, du kan justere på. Personligt er dette heller ikke et minus, da det gerne må være lidt stilrent, selvom det skriger lidt af gaming. Et simpelt LED-belyst SHARK ZONE-logo finder du på musens top, som du kan skifte til 24 forskellige farver, men også ændre på lysets egenskab. Eftersom musens farvetema er sort og gul, er det dog langt fra alle farverne, der passer godt ind. Det er fint, at Sharkoon giver kunderne denne mulighed, men grundet den skarpe gule farve har det ikke været med til at forbedre mit indryk af musen.

Går man op i, at ens setup gerne skal se rigtig fedt ud, kræver det også, at den gule pangfarve går igen. Ofte ser man rød, blå, grøn eller hvid for den sags skyld går igen, men eftersom mange producenter vælger at skifte til RGB-belysning, kan dit setup nemt tilpasses til denne mus' farvetema. Det er dog langt fra alle, der har skiftet over til RGB-belysningen, og derfor kan musen se lidt malplaceret ud. Personligt er det noget, som jeg har taget til eftertanke, da jeg godt kan lide den røde tråd ved et setup.

I pakken finder man også SHARK ZONE MB10, som er en såkaldt bungee. Du fjerner et stykke plastik på undersiden, der beskytter det selvklæbende underlag. Dette gør, at den står fast på bordet. Skulle du efter et stykke tid vælge at flytte den, kan du blot køre en fugtig klud over for at rense det selvklæbende underlag, så den atter kan holde godt fast i bordpladen.

Herefter sætter du musens ledning fast - som iøvrigt er i en rigtig fint stof-kvalitet i den gule pangfarve. Det kan tage et par minutter at få helt på plads, da længden fra bungeen til det område, hvor du bevæger musen rundt på, gerne skulle passe perfekt.

Som vist på billedet herunder, skal der to stik til for at give fuld strøm til MB10, da den også fungerer som en USB-hub med fire USB-porte. Personligt har jeg aldrig haft brug for hverken en USB-hub eller en bungee, da jeg forsøger at holde mit skrivebord så simpelt og rent faktisk så tomt som muligt. Dette betyder derfor også, at jeg ikke er super begejstret for MB10. Det er dog ikke, fordi den er ringe på nogen måde. Jeg har bare ikke brug for den, men det betyder jo ikke, at andre ikke har. Den har et matchende design og farvetema, og den har også den matte sorte farve, der dræber fingeraftrykkene. Samtidig fungerer den også, som en bungee skal. Den sørger for, at ledningen ikke er i vejen. Dog skal man lige vænne sig til den, når man ikke har brugt en bungee før. Et fint tiltag, men jeg har dog ikke endnu afklaret med mig selv, om den skal være i brug hele tiden.

Der er ingen tvivl om, at denne mus ikke er dedikeret til World of Warcraft-gamere, da den ikke er udstyret med et hav af knapper. Derimod passer den fint til spil som Counter-Strike, Call of Duty, Battlefield, men samtidig fungerer den også godt til League of Legends. Har man brug for et par knap tæt ved hånden, får man det med M51. Laser sensoren reagerer hurtigt og virksomt, og derfor får du en fed spiloplevelse - selv når det går rigtig stærkt.

Musen er velbygget, og den kan fint justeres efter eget behov - både vægt og hastighed. Derudover skal det bestemt nævnes, at dette sæt står til den beskedne sum af 499 danske kroner. Dette er en virkelig skarp pris, da man får en rigtig god mus og bungee. Kvaliteten bliver ikke påvirket af den lave pris, hvilket er det, som Sharkoon forsøger at markedsføre sig på. Som altid er det dog ikke sikkert, at musen passer godt i din hånd. Det kommer meget an på størrelsen af hånden, men også hvordan du holder ved musen. Dog kan dette sæt klart anbefales.

gaming.dk vurdering
Det gode og det dårlige
  • Flot design, der ikke skriger for meget af gaming
  • Holdbar og velbygget
  • Justerbar vægt og hastighed
  • Simpelt software med gode features
  • God mus til spil, hvor reaktionstid spiller en rolle
  • Gul pangfarve, der måske ikke passer til ethvert setup
  • En anelse ubekvem udformning på højre side
  • Grimt layout i softwaren

Flere anmeldelser