Asus
Anmeldelse

Razer Deathstalker Chroma

Avatar for Redaktionen
Skrevet af: Redaktion
Anmeldelser | 27. oktober 2015, 20.01

Razer har gennem lang tid leveret produkter med fokus på et flot og skarpt design, hvilket de formår at leve op til denne gang, hvor vi har taget et kig på deres seneste skud på stammen i Deathstalker-serien, Razer Deathstalker Chroma.

Her ses tastaturet i sin fulde størrelse.

Razer ved, hvilke basale ting et tastatur bare skal have. På bunden er der monteret tre gummifødder, som passer godt til designet. Yderligere er der mulighed for at hæve tasturet, hvis man ikke ønsker, at det ligger helt fladt på skrivebordet. Desuden finder man til venstre for mellemrumstasten en funktionsknap, som derved giver tastaturet et sæt multimedieknapper samt mulighed for at ændre lysstyrken og aktivere det såkaldte Gaming Mode.

Derudover kan man også opsætte en række makroknapper efter eget behov. Efter min mening er det fedt, at Razer ikke har smækket en kæmpe klods på med 12 ekstra knapper, men derimod har integreret dem ved brug af software. Det betyder også, at den fysiske størrelse ifølge min mening er passende - det skal i hvert fald ikke være større, da jeg godt kan lide et lidt mere minimalisktisk layout. Det er lækkert og stilrent, men samtidig med lidt kant.

Tastaturet er af plastik, hvilket er lidt en skam. Det er ikke dårligt konstrueret, men trykker man lidt hård ned på tasturet i midten, vil det give ret meget efter. Derfor kunne det have været fedt med en stærkere struktur eller et stærkere materiale. Ligeledes så jeg gerne, at håndledsstøtten kunne tages af. Personligt er den ikke nødvendig, og derfor er det lidt synd, at den sidder fastmonteret. Det skal dog understreges, at Razer har formået at lave et rigtig flot finish. Det er kun på håndledsstøtten, at man kan se fingeraftryk, men heldigvis pimper det tastaturet lidt op, da det skiller sig ud fra resten af designet.

Smukt ser det ud. Razer forstår vigtigheden i designets detaljer.

Dette tastatur placerer sig ikke i samme kategori som mekaniske tastaturer - som ellers er blevet yderst populære inden for gaming verdenen de seneste år - men prismæssigt følger det dog godt med. I dette tilfælde er der nemlig fokuseret på en stille gaming session, eftersom man kan sidde til langt ud på natten uden at vække de andre i huset, da tasterne slet ikke er på samme lydniveau som ved et mekanisk tastatur. Det fungerer fint i diverse spilgenrer, men jeg så dog gerne, at dette tastatur var udstyret med mekaniske taster. Dette er dog en personlig præference, eftersom spiloplevelsen er klart bedre med et mekanisk tastatur for mit vedkommende. Jeg vil dog forsvare Razer her, eftersom de allerede har et mekanisk tastatur, Razer BlackWidow, som kan købes i alle mulige størrelser og versioner - der må man jo så vælge. Dog har Razer optimeret membrantasterne, da de er meget lave, og derfor skal de ikke trykke særlig langt ned.

Den ikoniske Razer skrifttype er plastret over hele linjen.

En lækker feature ved denne version af tastaturet er bagbelysningen, som kan skiftes mellem 16,8 millioner farver. Så der burde være stor chance for at finde en farve, som matcher med resten af gamergrejet. Ydermere har du rig mulighed for at gøre dette tastatur til dit helt eget ved at konfigurere belysningen på mange forskellige måder. Uanset om det blot skal være en simpel gennemgående farve, eller om et helt farvespektrum skal flyve henover tasterne, så kan det alt sammen ordnes i Razer Synapse. Herhjemme har det dog bare været en simpel hvid farve, men leger man lidt med softwaren kan man få nogle sjove og flotte farvemønstre frem. Et lille minus er dog, at man ikke kan vælge enkelte knapper, hvilket ikke har været jordens undergang for mig, men stadig nok til at trække lidt ned i point.

Således ser det ud, når man leger lidt med baggrundsbelysningen i Razer Synapse.

Alt i alt er Razer Deathstalker et super lækkert tastatur, men uheldigvis rammer det ikke alle mine krav og ønsker. For at være et drømme tastatur i mine øjne, så skulle dette tastatur være udstyret med mekaniske taster, en stærkere struktur og en håndledsstøtte, som kunne tages af. Designet er nemlig utrolig lækkert, hvorfor de skarpe kanter og hjørner pynter godt på skrivebordet, hvilket Razer oftest rammer plet med. Det eneste dette gamervåben taber på, er personlig præference. Er mekaniske taster ikke nødvendigt, og kan du måske godt lide en håndledsstøtte - ja, så er dette faktisk et rigtigt godt bud på endnu en ting at skrive på ønskelisten til jul.

gaming.dk vurdering
Det gode og det dårlige
  • Rig mulighed for personligt præg
  • Super flot og stilrent design
  • Let og nem software
  • Membrantaster
  • Fastsat håndledsstøtte
  • Ærgerligt flex i tastaturet

Flere anmeldelser