Gaming.dk oplever i øjeblikket tekniske udfordringer, som gør at billeder ikke indlæses. Vi lancerer snart en ny platform.

Anmeldelse

SteelSeries Rival 0

Anmeldelser | 13. december 2014, 19.45 Redigér

SteelSeries Rival musen befinder sig på et marked, hvor konkurrencen er benhård og der ikke efterlades megen plads til overs, når de mange gaming gear producenter konstant spidser albuerne for at overbevise alverdens dedikerede gamere om, at det netop er deres mus, som er det oplagte valg.

For hvis der er noget gamere er selektive omkring, er det deres gaming gear. Det grænser sig nærmest til det religiøse. SteelSeries Rival er en af de muse, der kan omvende nogle stykker. Høj kvalitet til en billig pris er to ting, der går sublimt hånd i hånd i gamerverdenen. Denne mus tilbyder begge dele.

SteelSeries lover en garanteret levetid på over 30.000.0000 kliks, hvilket man bestemt ikke skal kimse ad. Tasterne på musen har en uovertruffent reaktionstid, der ikke lader mange millisekunder gå til spilde fra klik til konsekvens.

Læs også: Anmeldelse af SteelSeries Flux In-ears Pro.

Det kan være svært at kende forskel fra SteelSeries' museprodukter, hvis man kaster et hurtigt blik henover sortimentet og ikke allerede har et indgående kendskab til virksomhedens produkter. Men hundene skal ikke skues på hårene, for det er for alvor først, når man får musene i hånden, at man finder deres styrker og svagheder. SteelSeries Rival er en af de SteelSeries muse, der med sit simple og stilrene design overrasker positivt, så snart man får den taget i brug. Denne mus er ikke bare gammel vin på nye flasker.

Rammer det helt rigtige

SteelSeries Rival vinder allerede en del point via sit design og størrelse. Det vil alle dage være en smagssag, hvordan man vil have størrelsen og formen på sin mus, men for undertegnede rammer Rival noget af det helt rigtige med sin høje bagende og de ru konturer, der, kombineret med de specialudviklede ergonomiske knapper, giver en god følelse. 

Læs også: Anmeldelse af DXRacer OH/D03/N.

Størrelsen på musen gør dog, at man skal have styr på sit claw grip, hvis man har en lille hånd, og har tænkt sig at benytte grebet til denne mus. Det føles som om, at musen er som støbt til et palm grip, så andre greb på musen kræver en smule tilvænning, men er ikke umuligt.

Optisk censor bliver dine fjenders død

Hjertet og det absolutte epicenter i denne mus, er den optiske censor, som er placeret, ja.. der, hvor hjertet sidder på en mus. Den optiske censor er specialudviklet af SteelSeries og bidrager med, hvad firmaet selv beskriver som "dødbringende præcision". 

Læs også: Anmeldelse af Logitech G502 Proteus Core.

Den dødbringende præcision lyder måske som et flot salgsargument, men det holder 100 procent. Rival er blevet testet i FPS spil som Battlefield, Counter-Strike, Team Fortress 2 og Day of Defeat, hvor den - med de rette indstillinger - virkelig kommer til sin magt. Til tider føles det næsten som om, at musen tager styringen og selv sørger for arbejdet i de pressede situationer, hvis blot man selv husker at holde mouse 1-knappen inde. Her er ingen dårlige undskyldninger. Hvis du misser et vigtigt headshot i Counter-Strike, er det ikke Rivals skyld.

Men også i et spil som Far Cry 4, hvor det ikke altid er den smarteste løsning at gå ballistisk med sin sædvanlige plan om at plante en kugle i fjendernes pander på hurtigst mulig vis, viser Rival, hvorfor den er en super stærk all around mus. For når man står skjult fra flere hundrede meters afstand og blot har én - og kun én - mulighed for at nedlægge fjenden, har man brug for en følgesvend, der tillader, at man sirligt og sikkert kan sende en kugle hvirvlende gennem luften og nedlægge sin fjende. Du kan stole på, at hvis du bare tilnærmelsesvis har evnerne til at ramme, hjælper Rival med resten.

Læs også: Anmeldelse af Far Cry 4.

Til at forstærke den dødbringende præcision er hver side af musen belagt med gummiflader. Gummifladerne har en ru overflade, der mindsker risikoen for, at fingrene skrider, når man ivrigt og febrilsk slynger musen fra side til side, når adrenalinen stiger og kampene tilsvarende spidser til.

Stilsikker, skridsikker og skudsikker

SteelSeries Rival er en mus, der passer perfekt ind i det øvrige SteelSeries sortiment. Måske lidt for perfekt, for selvom der tydeligvis har været en proces med nytænkning, udvikling og forbedring af features, er Rival alligevel ikke en mus, der revolutionerer museverdenen.

Læs også: Anmeldelse af SteelSeries Apex.

Til gengæld er Rival en stilsikker, skridsikker og skudsikker mus, som helt klart falder i rigtig manges smag. Højre hånd er mange gameres bedste ven, siges det. Her er en mus, der for mange vil være en seriøs kandidat til at blive din højre hånds bedste ven. De venstrehåndede må desværre undvære, da den kun produceres til højrehåndede.

Mangel på knapper mindsker makro-muligheder

Med SteelSeries Rival fortsætter SteelSeries i sin egen efterhånden klassiske - nogle vil sige simplistiske - stil, hvor der, til trods for, at Rival er en gamingmus, ikke gøres plads til et væld af knapper. Blot seks styk får man til sin disposition, hvilket måske ikke er for lidt for den dedikerede FPS spiller, men i spil som World of Warcraft og StarCraft 2 risikerer man til tider at blive presset, hvis man ikke har en overflod af makro-muligheder i musen.

Rival understøttes af SteelSeries Engine 3, som er programmet, der for alvor åbner mulighederne for, at man kan tweake, tilpasse og forbedre sin mus. Lige fra justering af accelerationen og CPI over til visuelle ændringer af farverne, der lyser ud ad logoet på musens bagende og ved scroll-hjulet. Softwaren er efterhånden blevet en fast medfølgende del, når man køber et SteelSeries produkt. Det er gratis og er den direkte årsag til, at man får det maksimale ud af sin mus.

Mere end sin vægt værd i guld

SteelSeries Rival er en rigtig god og alsidig mus, som er behagelig at anvende inden for mange forskellige spilgenrer. Den er leveret med SteelSeries' vanlige sikre og høje kvalitet, men absolut verdensklasse og revolutionerende er den dog ikke. Der er ikke opfundet nogen dybe tallerkener med denne mus - selvom den optiske censor kommer tæt på - men porcelænet er i en super forfatning, der til prisen på 350 kroner, som den kan købes til lige nu, absolut gør Rival til en mus, der er mere end sin vægt værd i guld.

gaming.dk vurdering
Det gode og det dårlige
  • Simpelt design.
  • Skridsikre gummiflader.
  • Justerbar via SteelSeries Engine 3.
  • Kort proces fra klik til konsekvens.
  • Kun til højrehåndede.
  • Kun seks knapper.
  • Kræver træning for claw-grip.
Brugernes vurdering
Gennemsnit vurdering ud fra 6 bruger vurderinger
Info og køb
Type
Hardware
Udgivelse
22-10-2013
Pris
350 kr.
Producent
SteelSeries
Udgiver
SteelSeries
Køb her!
Annonce

Flere anmeldelser